Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuuuuuuura doooomowa

Czy ma ktoś suszarkę do prania?

Polecane posty

widziałam w sklepach takie chusteczki lenora, wkłada się je do pralki albo suszarki, nawet do szafy, żeby ładnie pachniało

Gość ja mam pralkosuszarke
fajna sprawa, ale nie wszystko mozna suszyc, poza tym po suszeniu trzeba dluzej prasowac, bo ciuszki najczesciej sa bardziej pogniecione

Gość addddakakak
To też zależy jak się używa surzarki i na jaki program nastawia. Ja puszczam na krótki program, więc wyjmuję jeszcze wilgotne, potem wieszam na wieszaku, rzeczy bardzo szybko dosychają, a potem są do noszenia. Ale ja w ogóle nie prasuje niczego. Staram się kupować materiału które się dobrze zachowują po praniu. Jeżeli jesteś maniaczką prasowania, niestety nie sądzę, żebyś z suszarki osiągała efekt "prosto do szafy". I tak będziesz prasować.;)

Gość addddakakak
Łatwo też suszeniem zniszczyć sobie cuch na dobre. Niektóre syntetyki potrafią się zmiąć na amen i już ich nie do prasujesz. Ja powiem szczerze, używam w ogóle suszarki rzadko. Do ręczników, do piżam, do pościeli. Rzeczy, na których mi zależy nie suszę, bo się o nie boję. Acha, no i raczej nie licz, że wyjmiesz idealnie suche. Moje jest zawsze wilgotnawe i i tak trzeba pranie rozwieszać.

a jaką masz suszarkę z jakim oprogramowaniem?

Gość wloz do suszarki szmatke
lub gabke nasaczona plynem do plukania . ja tak robie i ciuchy nie sa wygniecione. i ladnie pachna..

Gość a jaką suszarkę polecacie

Czy to prawda że na dobrą suszarkę trzeba wydać ok. 3 tys. zł? Jeśli tak to luksusowa przyjemność..

Gość barszczyk ukraiński
też bym chciała, są takie, które nie gniotą ubrań i nawet buty suszą

Gość polecam Miele
ale to droga marka

Gość barszczyk ukraiński
miele to chyba zaczyna sie od 5000 :P

Gość odświezam

Gość Laliitaaaa
ja tez z suszarka milam do czynienia za granica.super sprawa, wbrew pozorom wcale te rzeczy nie sa zmiete, poprostu sie je wyciaga z suszarki (sa wtedy jeszcze cieple) i sklada. o wiele mniej pracy jest przy tym bo nie trzeba juz ich wieszczac na suszrce a potem jeszcze prasowac.

czyli jak od razu wyciągnę jeszcze ciepłe ubrania, to uda się uniknąc prasowania :D:D:D

ja szukam takiej suszarki, której drzwiczki otwierałyby się na lewą stronę, znalazłam tylko jedną w necie firmy AEG, gdzie można wybrać stronę otwierania

Suszarka to naprawde fajna sprawa, ubrania wyciaga sie mieciutkie i nie trzeba prasowac, trzeba pilnowac sie zeby nie przeladowac bo wtedy rzeczy moga sie pogniesc.

jeszcze, jeszcze, proszę o opinię :) Mam problem ze zdecydowaniem, którą suszarke wybrać

Gość taa yezz ciekawe

Gość no co tam sie dzieje
opłaci czy nie opłaci się zakup tego cuda

Gość nie słyszałam większej bzdury
ubran z suszarki wcale nie trzeba prasować-koszul również, a te co tak mówią to chyba w życiu suszarki nie miały. Co do pani która uważa że łazienka służy do rozwieszania prania, serdecznie współczuję...ja myślałam że łazienka służy do czegoś innego. do takich rzeczy jest pralnia. Nie ma nic gorszego niż pranie porozwieszane po całym domu z drutami nad wanną włącznie-estetyczne jak cholera:( Suszarka to fajna sprawa.I nie trzeba się męczyć z prasowaniem-poza małymi wyjątkami.

Gość nie słyszałam większej bzdury
no moja suszy do końca, mojej mamy też.

Gość no co tam sie dzieje
a jaką masz suszarkę? poradź, na co zwrócić uwage przy zakupie.

Gość Mikitajka
Kuro, od dwóch tygodni mam suszarkę Siemensa http://www.siemens-agd.pl/?5=WT46S512PL&28=29%3d9%2628%3d25%253d3329 o taką właśnie i jestem zachwycona. Nigdy dotąd nie miałam suszarki. Miałam natomiast masę wątpliwości co do gniecenia rzeczy itp.. Teraz wiem, że rzeczy sa mięciutkie, w większości nie wymagaja prasowania wcale (gdy się je ładnie złoży zaraz po wysuszeniu!), nie niszczą się. Wrzucam do suszarki wszystko jak leci (z wyjątkiem staników bo jakoś wyjątkowo wciąż sie boję), po prostu przekładam z dołu do góry cały wsad - jak na razie bez strat ;))). Jedyny problem - brak zapachu. Ale spróbuję tego co napisały koleżanki - chusteczki nasączonej płynem do płukania. pozdrawiam i zachęcam!

Gość też polecam Simensa
Mam inny typ niż podany w linku. Uzywam głównie zimą i gdy chcę wysuszyc cos na szybko. Generalnie trzeba uważac z programami bo niektóre rzeczy mogą sie lekko skurczyc np swetry. Kiedyś więcej suszyłam ale teraz tylko mocno odwirowuję pranie w pralce. Suszarkę raczej używam by "rozprasowac pranie". Wrzucam bluzki i koszule zaraz po wyjęciu z pralki i ustwiam suszenie chłodnym powietrzem, po 10 minutach na bluzkach ani śladu zagniecień.

Gość też polecam Simensa
Nie cierpię prasowac więc bronię się przed tym jak mogę. W zasadzie jedynie prasuję wyjściowe koszule męża i obrusy ale to zupełnie od "święta" bo nie nosi koszul na codzień, a i ja nie cierpię bluzek koszulowych i rzeczy które się gniotą.