Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwina_____

O czym moze swiadczyc wysoki poziom OB ?????????????????

Polecane posty

Gość malwina_____

Mam wysoki poziom OB w sumie nigdy nie mialam w normie nie wiem czy to duzo ponad norme czy to nic niepokojacego tzn norma jest do 11 ja mam 16 !!! od paru lat zastanawia mnie moje ob jest czasem 14,18, a kilka lat temu jak lezalam w szpitalu to po 2 godzinach mialam 37 !!!!! gdzie norma do 20 ale lekarz nie zwrocil na to uwagi :( teraz mam calkiem nowe badania i tez ob ponad norme wspomne tylko ze morfologia wysla idelanie, cukier, mocz rowniez, jedynym moim problemem sa problemy hormonalne :( nie wiem czy sie martwic czy zostaw2ic to w spokoju, oczywiscie mam kilka nie zalecznych zebów to moze byc od tego ale wszedzie w necie pisze ze ob moze swidaczyc o nowotworze :(

Gość o jakimś stanie zapalnym

stan zapalny - moja lekarka tak mi mówiła

Gość malwina_____
ale nie wiecie czy wynik podwyzsony o 4 jednostki moze swidczyc np onowotworze ? czy to musi byc duzo podwyzszony ???

Gość lekki stan zapalny
moja mama OB przy RZS miała 3 cyfrowe.... więc raczej nie ma się bardzo czym marwtić, wylecz zęby, a póxniej się martw

przy nowotworze ma się wynik około 100 czyli trójcyfrowy...ale to też nie jest regułą...nawet choroba reumatyczna daje takie duże OB,masz stan zapalny...ale i tak wymaga leczenia moja droga

Gość zylastareka
ob nie zawsze swiadczy o nowotworze ani nawet stanie zapalnym. mozna miec ob w normie a miec stan zapalny. moja siostra ma chore migdaly a ob w normie. radze zrobic sobie badania na bialko reaktywe czy jakos tak nie pamietam dokladnie ale ten wynik podwyzszony mowi nam o stanie zapalnym. niektorzy lekarze uwazaja ob za przezytek

Gość pchlasachrajka
wynik Ob jest tak naprawde w granicach normy, moze poprzedniego dnia przed badaniem sie czyms zestresowalas lub osoba pobierajaca krew zbyt pozno rozluznila ucisk co spowodowalo podwyzszenie. A jak wyglada ogolnie morfologia ?

Gość maryskaaaw
moze tylko zab ci sie psuje takze spokojnie:P

Gość MagdiTTTTTTa- aa studentka AM
Lekarz na zajęciach powiedział nam że OB swiadczy tylko o tym że laboratorium jest otwarte...nie jest praktycznie żadnym wskaźnikiem diagnostycznym, więc wyluzuj...

Gość pchlasachrajka
bylas pewnie podziebiona, o czym swiadczy powiekszenie wezlow po badaniu nie martw sie, wszystko jest ok, zwlaszcza ze morfologia jest dobra. moze po prostu trafilas na pielegniarke sierote i za dlugo potrzymala ucisk

Gość malwina_____
Aaaa zapomnialam napisac ze mam dwa guzki na tarczycy - zimne mialam robiona biopsje to moze od tego >>????

Gość pchlasachrajka
w pewnym przypadku tak, ale OB byloby wtedy 3 cyfrowe co najmniej a co lekarz mowil o tych guzkach ?

OB - nie jest miarodajne moło który lekarz berze je pod uwage

Gość malwina_____
lekarz powiedzial po biopsji ze sa to guzki "zimne" czyli nie nowotwor nawet nie kazal mi sie badac np za rok, robilam rowniez wszystkie hormony tarczycy i wyniki sa idelanie w normie łącznie z tsh wiec te guzki stwierdzil dlatego ze jestem "pokoloeniem czarnobyla" !!!

Gość pchlasachrajka
ale to byl lekarz ogolny czy endokrynolog ?

Gość malwina_____
endokrynolog :)