Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fochmat

refluk przełykowo-żołądkowy - ZABIEG-OPERACJA

Polecane posty

Gość fochmat

ja jestem własnie 10 tydzień po operacji dokładnie po fundoplikacji sposobem nissena sama operacja jest nie bolesna nie wielkie blizny zostają ale potem ten ból jest nie do zniesienia przy przełykaniu i gdy nabierasz więcej powietrza i przez 6 tygodni morzesz jesc tylko papki i to takimi małymi ilościami wychodzą ci dzinnie gdziś około 10 posiłków wielkości 2 łyżeczek papek i przez 2 tygodnie od operacji niec gorącego i przynajmiej przez 2 lata zero alkoholu i chyba do końca życia ponoć lekarza mówił ze idzie sie przyzwyczaić nie możesz sie najeśc tak do syta aby poczuć się najedzona tylko mniejsze posiłky jeżeli coś jeszcze chcesz wiedzieć to piszcie \

Gość pchlasachrajka
a czy mialas moze stwierdzona przepukilne przelyku, jak tak to ktora grupe ? ja tez mam refluks ale do tego ta cholerna przepukline i boje sie zabiegu

Gość wser
znaczy tak miałam stwierdzoną przepuchline, a jaką grupe to nie wiem wyszło to wszytsko przy gaskoskopi pobrali jakis wycienek i wyszło potem za około 1 mc wylondowalam w akademi na zabieg zabieg nie boli i nie jest taki straszny najgorzej jest po ten boł przy przełykaniu ja zabieg miałam w listopadzie a dalej zjedzenia dla mnie kanapki szypko jest bolesnym wyzwaniem ps: fochmat i wser to ja jedna i ta sama osoba

Gość pchlasachrajka
wiem ze to Ty ;) i chyba tez pytalas o poziom zelaza ;) u mnie tez wlasnie wykryto przepukline przy gastroskopii, jest juz duza II stopien, ale generalnie nie mam zadnych wiekszych dolegliwosci dlaczego musialas to operowac ? bardzo zle sie czulas czy po prostu lekarze woleli sami operowac ? czy usuneli Ci ta przepukline ? mialas znieczulenie ogolne czy miejscowe ?

Gość wser
ja wsumie nie miałam zadnych dolegliwości po za dusznościami ( a choruje na astme Iv stopnia ) i z powodu reflusku nie mogli mi astmy skontrolować zabieg jest po znieczuleniem calkowitym ja miałam sposobem laparaskopowym zostało mi tylko 5 nie durzych dziurek na brzuchu każda wielkosci 2 szwow.

Gość pchlasachrajka
ja tez mam astme :/ czyli tylko z powodu tej astmy chcieli Cie operowac ? i czy wycieli Ci ta przepukline czy tylko z tym refluksem walczyli ?

Gość wser
morzemy pogadać na priv na gg. tlen . skype

Gość pchlasachrajka
mozemy na gg, bo mam na tym kompie zainstalowane 2492574