Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja123456

Masz trądzik? wejdz a może to Ci cos pomoże.

Polecane posty

Byłam dziś w centrum dermatologicznym dermedica. U doktor Brajczewskiej. Przeczytałam o niej na forum niszcz pryszcz- miął dużo pozytywnych ocen. Wizyta u niej to koszt 90 zł. w sumie dopiero okaże sie czy było warto, ale pomyślałąm że i tak może coś wam pomoge, bo jako jedyna zwróciła uwage ze mam 22 lata i trądzik i że to może być sprawa hormonów. Wprawdzie prosiłam mojego pańswowego ginekologa o badania hormonalne, ale zapisął mi jakieś 2 hormony do zbadania i to tyle. Pani doktor powiedziała że to nie te hormony i zwykły ginekolog nie zdaje sobie sprawy dokładnie o co z tym chodzi. Najlepiej udać się do ginekologa-endokrynologa mi została polecona doktor Świątek z lecznicy \"promed\" zainteresowanym tel .moge podać :) Przez doktor brajczewską zostaly mi przepisane badania hormonalne i już z nimi moge udac się do tego endokrynologa ktory mi powie co i jak mam z nimi nie tak. Podam wam więc te badania które i ja sobie zbadam to może zaoszczedzicie na tych wszystkich lekarzach. a więc: - TESTOSTERON - ANDROSTENDION - DHEA, DHEA-S - SHBG (jakoś tak bo zamazane) - PROLAKTYNA PODSTAWOWA I PO. Na koncu mam namazane coś htc - nie wiem czy to o hormon chodzi czy to jakaś adnotacja. No i to tyle. Zostałam juz poinformowana ze by zbadać prolaktyne to dwa arzy się pobiera krew jednego dnai w ciągu godz. wiec idac do laboratorium trza miec godzine zarezerwowana na to. Pytałam u mnie w medycynie rodzinnej to te badania sa droższe niż w laboratorium nadzieja na wiolczej bo u mnie np. ten androstendion 76 zł kosztuje a tam jakoś 40. ale możecie to zbadać gdzie chcecie. i z wynikami udać się do ginekologa-endokrynologa. badania te maja kosztowac około 200 zł. ale co zrobić :( no i w sumie to wszystko za tą info zapłaciłam 90 zl. jeśli chodzi o to jaki mam trądzik to hmm... zaskórników masa i czerwone wykwity na policzkach.... w sumie to już slady po bo zażywam tetralysal od 3 miesięcy i właśnie obawiam sie ze jak przestane to wszystko wróci :( ale moze dzięki temu będzie oki :) trzymajcie się i powodzenia.... mam nadzieje że wszystko będzie dobrze.

ja jestem zainteresowana, w jakim miescie bylas u lekarza?

Gość Patataj
hej! a to psikus! Brajczewska to też moja dermatolog:) Przyjmuje w Warszawie! Jest świetna i skuteczna! Kiedy kazała mi zrobić badania hormonalne... olałam to. Nie miałam strasznych problemów z cerą... znałam gorsze przypadki. No, ale fakt faktem cały czas miałam jakąś bombe na twarzy. Już mnie to zaczęło denerwować. I kiedy nastąpił wysyp wulkanów postanowilam pójść. Spróbować. Okazało się, że rzeczywiście mam problemy hormonalne! Chodzę do najlepszego na świecie lekarza endokrynologa Wiesława Kuracha. Przyjmuje na Polnej 10 w Warszawie! Lece się u niego pół roku! Biorę leki i wszystko gra! Ostatnio zrobiliśmy badania jeszcze raz żeby sprawdzić tarczyce i te hormony. Powiem Wam że warto! Ten koleś naprawdę angażuje się w Twój problem! Nie lekceważy nawet najmniejszych alarmów! Polecam dziewuszko! Idź na badania:) bużka.! good&luck