Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...perła...

suche plamy na skorze....to co niektorzy nazywaja...

Polecane posty

hm...taki palcek suchy , szorstki w dotyku, moze byc roznej wielkiosci, moj jest spory:O ten obszar na skorze jest troszke jasniejszy od calej reszty. to nie jest wypukle,nic sie z tym nie dzieje, nie swedzi,nie piecze.

ja przypuszczam ze to od wody...ostanio mam w kranie strasznie chlorowana i smierdzaca:O tylko co z tym zrobic?? samo nawilzanie nie pomaga:O

Gość shjoijh hyt
takie suche miejsca smarowalam maścią z nagietka i pomogło moze spróbujcie

Gość normalnie..
ja mam taka malutka sucha plamke na ramieniu..od wielu lat... to uczuclenie na zwykle mydło w kostce ..to cholersto wraca jak tylko dotkne mydla u was to moze byc cos innego

Gość a moze polpasiec

Gość normalnie..
półpasiec sie babra i boli :P ..i nie robi sie na brzuchu?

Gość może to łupież pstry
taki placek, z którego można zdrapać suchą skórę. nie opala się tak jak reszta ciała - zostaje bledszy. smaruj przez tydzień Nizoralem.

Gość może to łupież pstry
Nizoral możesz kupić w saszetkach. nie trzeba od razu całej butelki. pomaga na rózne grzybki.;)

ja wypróbuje tą maśc z nagietka bo łupież u mnie to napewno nie jest

"różowe lub żółtobrunatne plamy o typowej wielkości 3-4 mm, nieregularnego kształtu, dobrze odgraniczone, o tendencji do obwodowego szerzenia się i zlewania ze sobą, tak ze zajmują duże powierzchnie skóry;" nie to jednak nie ten lupiez...te plamki sa koloru skory,albo leciutko jasniejsze. tez lece po masc z nagietka;)

Gość WIZYTA U LEKARZA
hmmmm ja tez mialam takie suche plany. na ramionach. znikaly pod wplywem slonca. pokazywal sie zima i latem. po wizytach w solarium takze znikaly. MAM RADE KTORA POMOZE W 100% - A MOZE POJDA PANIA DO DERMATOLOGA??? JA TAK ZROBILAM I NIE MA JUZ PROBLEMU. DAAAA

Gość JOleczka67
Na takie mocno wysuszone i łuszczące się miejsca dobry będzie keranorm. Mocno nawilża i zmiękcza skorę. Można go kupić tylko w aptece, bo jest dermokosmetykiem, ale nie kosztuje aż tak dużo bo ok. 30 zł

Gość niokola
jeśli te plamki się nie opalają to napewno jest łupież pstry polecam zoxiderm lub nizoral ja niestety mam te liszaje suchą skure i robi mi się sporo tych plamek na początku też miałam jedną..byłam u dermatologa ale nic mi nie pomaga on kazał tylko nawilżać skórę kremem specjalnym o nazwie emolium.Pomużcie:|

Gość Wmdajtpg
Mojej córce takie place wychodzą. A dokładniej wychodziły.na nadgarstkach plecach klatce piersiowej. Okazało się że to alergia-azs. Zaczęłam ja obserwować i takie coś wychodziło jej zawsze po słodyczach w skład których wchodzą orzechy. Teraz dokładnie sprawdzam co je i jest ok. Alergie wbrew pozorom nie muszą być wrodzone. Pojawiają się w różnym wieku.

hej od kilku miesiecy pojawiaja mi sie plamy na rekach sa one suche male nie swedza ani nic sie z nimi nie dzieja pod palcem jest dziwna skora jak bym przejechala po murze i zdarła ja miejsce jest troche jasniejsze od skory normalnej jest nie widoczne gołem okiem ale po pewnym czasie pojawiaja sie takie mini mini strupki utrzymuje sie to przez jakis czas i znika lecz pojawia sie w drugim miejscu .. dodam ze jestem odecnie za granica dlatego nie moge sie skontaktowac z dermatologiem wiec prosze o pomoc co to moze byc ? ? :/

Gość gość
Zobacz Floslek, mają Foot Care, specjalnie dla pękających stóp. Życie mi uratował.

Gość Lockhart
U mnie bardzo dobrze sprawdziły się kosmetyki Floslek, zwłaszcza ich żel z aloesem.

Gość gość
ja mam pod pachami suche plamy które zmieniają kolor od bladoróżowego do ostrego czerwonego co kilka dni poza tym rozmnażają się ,była jedna a po kilku dniach są już dwie