Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nielegalna1986

czuję się brzydka

Polecane posty

Źle się czuję w swojej skórze. czuję się brzydka, nie podoba mi się moje ciało i twarz. Tak dużo czasu muszę poświęcać,żeby się sobie w końcu spodobać. Strasznie brzydko wychodze na zdjęciach, szczególnie na takich spontanicznych:/ Mam obsesję na pukcie wyglądu - gdy nie czuję się śliczna (czyt. \"zrobiona\")tracę pewność siebie i orientację. Dbam o siebie,a nie widzę efektów. Czuję się brzydka bez makijażu, czuję się brzydka, krzywa, stara:(:(:(

Gość moniiia
nie wmawiaj sobie takich głupot! nie wiem jak wyglądasz, ale nawet gdybyś nie wyglądała jak miss świata, to możesz sobie wmówić, że tak właśnie jest! zacznij myśleć pozytywnie i pamiętaj, że siła sugestii czyni cuda :classic_cool: 🌻

Gość .... .... ..... ....
jak bedziesz to sobie wmawiac to bedzie jeszcze gorzej...podstawa to akceptacja własnego ciała ..bez tego nigdy nie bedziesz sie dobrze czuc bez wzgledu na to jak dobrze sie "zrobisz"

Gość spoko ja też
tylko, że ja naprawdę jestem stara w porównaniu do Ciebie :P czyli mam 26 lat. Ciągle poprawiam makijaż, nie pokazuję się ludziom bez, nie pozwalam robić sobie zdjęć, nie rozbieram się nad morzem itp. Czasami mam taką fazę, że wolę np. chodzić non-stop w kapturze żeby nikt mnie nie widział, staję twarzą do drzwi w metrze itp.

o boshe,a w dodatku od lat mam straszny kompleks na punkcie....uwaga-mojego profilu:(:(:( z boku wyglądam jak debil,taki straszny nos i broda i jeszcze straszniejsza szyja,cały czas kombinuję zeby tylko nikt na mnie nie patrzyl z tej perspektywy paranoja!!!!

Nie wmawiaj sobie takich bzdur. Widzisz, ja mam podobny problem, wcale się sobie nie podobam, z makijarzem czy bez. Dlatego jesli juz znajdę sobie chłopaka musi nadejsc czas kiedy zobaczy mnie bez miakijarzu, a im predzej tym lepiej..Chyba wiesz dlaczego:) A jesli facet akceptuje mnie taka jaką jestem to ja zacz\\ynam wierzyc w siebie, ze nie jest tak źle;) Musisz uwierzyc, że jesteś piekną kobietą (może nie tak jak sobie to wymarzyłas, ale kazda kobieta ma w sobie cos pieknego) trzeba tlyko umiec to dostrzec. A to, że jedna kobieta ma ładną twarz i Ty jej tego zazdrościsz wcale nie oznacza, ze ona nie zazdrości Ci np. pięknych nóg.;) Dałam tylko przykład. :) Uszy do góry;)

Gość Haney
Chyba nie tylko Ty się tak czujesz ....

Gość zacytuję
"Ciesz się siłą i pięknem swej młodości. Nie szkodzi, że nie zrozumiesz jej siły i piękna dopóki ich nie stracisz. Ale wierz mi, za dwadzieścia lat będziesz oglądał swoje zdjęcia i przypominał sobie, w sposób, którego nie zrozu-miesz teraz, jak wiele szans było jeszcze przed tobą i jak naprawdę świetnie wyglądałeś. Nie jesteś taki gruby jak sądzisz. Nie martw się o przyszłość, albo martw się ale pamiętaj, że niepokój jest tak skuteczny, jak rozwiązywanie równań z algebry przy pomocy gumy do żucia. Prawdziwe problemy życiowe okażą się czymś co nigdy nawet nie przemknęło przez twoją głowę, czymś co dopadnie cię o czwartej po południu, w jakiś leniwy wtorek... Ciesz się swoim ciałem. Korzystaj z niego ile się da. Nie martw się o nie, nie dbaj, co inni o nim pomyślą. To najwspanialszy instrument, jaki posiadasz. Tańcz… nawet jeśli będziesz to robił tylko w swoim własnym pokoju Czytaj instrukcje, nawet jeśli nie będziesz ich stosować. NIE CZYTAJ magazynów o urodzie, sprawią tylko, że poczujesz się PASKUDNIE...