Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majta89

Czy to grzybica pochwy?? Pomóżcie!!!!

Polecane posty

Witam was dziewczęta. Mam poważny problem. jakis czas temu podczas mycia wyczułam w pochwie pewną narośl.. Nie jest to żaden guz, ani nic z tych rzeczy. Do tego mam upławy o nieprzyjemnym zapachu. Tą samą narośl zauważyłam kilka dni temu na wargach sromowych. Czasem swędzi. Mój chłopak chyba się ode mnie zaraził bo ma to samo. Albo odwrotnie (ja od niego). Nie mam zielonego pojecia co to moze byc:( Pewnie pierwsza wasza rada to wizyta u ginekologa, i tak też zrobię, ale przed wizytą chciałabym juz wiedziec coś na ten tema... Błagam Was... Pomóżcie mi!!:(

Narośl może świadczyć o zakażeniu wirusem opryszczki lub brodawczaka ludzkiego. Upławy: - o nieprzyjemnym rybim zapachu - infekcja bakteryjna - o słodkawym zapachu lub o zapachu drozdży lub bezzapachowe dodatkowo białe, twarozkowate - infekcja grzybicza - zielonkawe o nieprzyjemnym zapachu zgnilizny - rzęsistek -jeszcze inne to może być rzeżączka... Nie da się tak powiedzieć. nie masz wyjścia, musisz isć do lekarza, bo leczenie na własną mija sie calkowicie z celem. Mozesz przecierać wargi sromowe roztworem tantum rosa - ma działanie przeciwzapalne i może złagodzić świąd. Pamiętaj tez o prawidłowej florze bakteryjnej, bo kuracje wybijają zarówno dobre jak i złe bakterie i trzeba uzupełniać pozytywną mikroflorę, tak więc i lacibios femina tez sobie od razu kup. Oczywiście podczas wizyty u ginekologa nie zapomnij poprosić o leki dla swojego chłopaka.

rzeżączka?! A jak to się leczy?:( teraz jestem kompletnie zdołowana:(

Gość ząbek mleczny
majta89 owszem,trzeba koniecznie do lekarza, jeśli wydzielina jest o nieprzyjemnym zapachu to bakterie lub pierwotniak, więcej o rzeżące tutaj: http://www.resmedica.pl/zdart8003.html Z tą naroślą to tylko ginekolog może ci powiedzieć co i jak, czy ona cię boli? może to jakiś ropień? Staraj się teraz wzmacniać np. przy pomocy lacibios femina flore pochwy, żeby infekcja sie nie rozszerzała i żeby organizm miał jak walczyć, polecam napar z kory dębu, który ma właściwości antybakteryjne i ściągające.