Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka ale nie studentka

czy mam prawo zyc własnym zyciem

Polecane posty

Jak mam wytłumaczyć mamie że to moje życie?? Chodzi o to ze mam 23 lata , przerwałam studia na 3 roku bo mnie nie interesują nie cieszą i nie wiąze przyszłosci ze swoim kierunkiem- wiem że troche późno doszłam do tego Chce pracować (dostałam sie do pracy gdzie dostane 2100 zł na ręke miesięcznie) A ona zebym przyjechała do domu i siedziała w nim a od października znów zaczeła studia Jak jej wyperspadować że chce sama kierować swoim zyciem?? Wiem ,ze sie martwi - ale bez przesady siostra mi wkółko powtarzaże mama sie martwi i z dnia na dzien źle wygląda ( ja takie stwierdzenia odbieram ze chce Ona wziąść mnie na litość)

Gość Ciocia rada
Byłam w podobnej sytuacji. Tylko, że matce nie uległam i Tobie tez radzę, jeżeli jesteś pewna swego to nie ulegaj Jej ! To Twoje zycie i tak Jej powiedz. Ja zawsze rozmowę z mamą ucinałam stwierdzeniem : To moje zycie i to ja będę decydowała , bo jestem dorosła. Ty tez jesteś . I koniec dyskusji. Jeśli kiedyś będziesz żałowała, to przynajmniej będziesz mieć żal tylko do siebie, a mamie nic zarzucić nie będziesz mogła. Powiedz mamie poprostu, to co zawsze swojej mówiłam : że to Twoje zycie i do Ciebie nalezy podejmowanie decyzji, bo jesteś dorosła. Mama przestanie się martwić, gdy Jej pokażesz, że jesteś szczęsliwa ! I bierz pracę ! 2100 to nie mało na rękę, a na studia zawsze możesz iśc !!

dzięki za rade I tak zrobie co uważam za słuszne