Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fumka

PROSZĘ O POMOC!

Polecane posty

Gość fumka

Witam Potrzebuje pomocy ...jesli wiesz cos na ten temat, prosze o pomoc Badanie robilam 6 dnia cyklu: FSH 9.46 LH 6.30 TESTOSTERON 20.1 PROLAKTYNA 13,1 PO OBCIAZENIU 176,0 Mam 27 lat, w niedlugim czasie palnuje zajsc w ciaze, czy moje wyniki sa ok? Oczywiscie wybieram sie do lakarza ale termin mam dopiero za 2 tyg...nie lubie takiej niepewnosci...dzieki z gory za wszelkie wypowiedzi, pozdrawiam

Gość pchlasachrajka
podaj jednostki do kazdego z wyniku, bo kazde labolatorium robi inna metoda

a nie masz na wyniku podanych prawidłowych zakresów do porównania??

Gość fumka
FSH 9.46 mU/ml LH 6.30 mlU/ml TESTOSTERON 20.1 ng/dl PROLAKTYNA 13,1 PO OBCIAZENIU 176,0 ng/ml

Gość fumka
canbera...niestety nie

Gość pchlasachrajka
fumka z tego co ja wiem, to takie badania nalezy robic w 7,14 i 21 dniu cyklu, wtedy sa najbardziej miarodajne i najlepiej ocenic ich poziom najwiecej powinno byc estrogenu, najmniej testosteronu (w tej fazie cyklu w ktorej Ty robilas)- u Ciebie jest troche inaczej, ale to ginekolog oceni biorac pod uwage faze cyklu

Gość fumka
pchlasachrajka przepraszam ale jestem w pracy i nie zawsze moge odpisac...wiec wg ciebie jak jest u mnie dobrze czy zle?

Gość pchlasachrajka
fumka, jakby tak na pierwszy rzut oka spojrzec to nie jest rewelacyjnie, ale wiesz lekarz ginekolog po badaniu, ogolnym wywiadzie bedzie w stanie precyzyjnie to okreslic tylko ze jak sie staracie o dziecko to wlasnie nalezy badac hormony w 7,14 i 21 dniu cyklu, bo dopiero porownanie wynikow z calego cyklu daje miarodajny obraz poza tym, jesli bralas np tabletki antykoncepcyjne to przez jakis czas hormony moga byc zaburzone (do normy wracaja po okolo 6 miesiacach po odstawieniu tabletek)

Gość fumka
pchlasachrajka...dzieki bardzo...napisalas nie jesrt rewelacyjnie...dlaczego tak uwazasz?...mozesz to sprecyzowac? pozdrawiam