Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sąsiadka 997

Noc w noc słyszę płaczące dziecko w moim bloku

Polecane posty

Gość sąsiadka 997

Proszę aby nikt nie odebrał tego jako prowokację ani mnie jako wariatkę. Jak widać po godzinie - późnym wieczorem siadam do internetu i jeszcze dłużej nie mogę zasnąć. Prawie każdej nocy słysze płacz dziecka - nie mam pojęcia - u kogo z sąsiadów - ponieważ na każdym piętrze mieszka jakaś rodzina z dzieckiem - z jednej strony bardzo się tym przejmuję z drugiej - myślę że może dziecko nadpobudliwe - moje też kiedy jest chore i np wymiotuje lub nie chce brać w nocy niedobrego lekarstwa - płacze -- no ale bez przesady. Myślę o jednej rodzinie, ale czy mogę słyszeć płacz dziecka które mieszka 2 piętra niżej? Co ja mam robić??? Mieszkają tutaj ludzie na poziomie - tj napisałam większość ma dzieci nie będę biegać z interwencją a z 2 str. mam wyrzuty sumienia.

Gość stryjek Onufry
To napewno dziecko Rozmery🖐️

Gość jdsfhlkdsgjlks
to ze dziecko placze nie znaczy ze dzieje mu sie krzywda, chyba nieraz ogladałas nianie w tvn i widziałas rozwrzeszczane rozpieszczone dzieciaki, bardziej obserwuj jak te rodziny odnosza sie do siebie czy dzieci dobrze sie czują z rodzicami itp

Gość sąsiadka 997
dlatego piszę że myślę o jednej rodzinie 2 pietra pode mna dzieci maja złote najstarsze 5 lat samo zajmuje się pod blokiem 3 letnia siostrą w lecie rodzice maja w d... jak o 8;00 rano wypuszczą pod blok to tylko na posiłki zapraszają i won. Wprowadzili się w ramach najmu nie tak dawno - nie znam tych ludzi. Mamy siedzą po pracy z dziećmi pod blokiem - ale ich matka nigdy nie schodzi. Tylko okno otwierają i komendy do tych dzieci.

Gość uwazam..
nie wiem co poradzic ale mysle ze nie powinnas tego tak zostawic... Moze jak znowu uslyszysz ten placz to zadzwon na policje i powiedz o swoich podejrzeniach ale ze nie jestes pewna, lub jesli wolisz to podejdz pod drzwi tej rodziny i sprawdz czy slychac od nich ten placz... no naprawde nie wiem co poradzic w kazdym razie super ze sie tym zainteresowalas.

Gość sąsiadka 997
ale co ja mam teraz wstać i chodzic po klatce?

Gość jdsfhlkdsgjlks
skoro Ci to nie daje spokoju wyjdz na klatke i podsłuchaj w ktorym to mieszkaniu, potem zadzwon na policje, powiedz ze co noc dziecko placze,chociaz watpie by to cos dalo, a moze postaraj sie zblizyc do tej rodziny, prozmawiac z tymi dziecmi, wtedy na pewno czegos sie dowiesz.

Gość sąsiadka 997
naprawdę mi przykro sama mam dziecko - a Ci którzy sami są rodzicami potrafią odróżnić płacz wymuszający a szlochanie - a to ten drugi przypadek.

Gość sąsiadka 997
jdsfhlkdsgjlks - chyba masz rację - spróbuję porozmawiać z dziećmi choć to płacz 1 ziecka a pozostałe podejrzewam w tej chwili śpią i może nawet nie słyszą tego płaczu - ale jeśli jest problem to chyba nie dot. wyłącznie nocy. a jeśli to nie ta rodzina o której myślę? wyjdę na wścibską wariatkę - czy to jest możliwe że słychać płacz 2 pietra nizej?

poprostu dyskretnie zejdz i posluchaj a jak coś to w razie czego udawaj że czekasz na kogoś, a ile to dziecko ma, 3 lata? to nie powinno ciągle tak plakać to już nie jest niemowle, skoro same się wychowują to napewno nie są rozwydrzone bachory tylko biedne dzieci które potrzebują opieki, lepiej sprawdz, a w razie czego zgłoś do opieki spolecznej niech wyślą kogoś i sprawdzą co się tam dzieje, czy są czyste, czy mają co jeść i czy nie są bite

Gość o ja nie wytrzymam
co ci szkodzi zejść te 2 piętra niżej nawet nie musisz pod drzwi podchodzić tylko możesz na pół piętrze stanąć. A w bloku wszystko słychac nawet jak mieszkanie jest 2 piętra niżej ja słysze jak w klatce obok wiercą albo młotkiem stukają, A mozesz też i z innymi sąsaidami porozmawiac i zapytać czy też słyszą płacz. A teraz idzi sprawdz to najwyżej udawaj że do skrzynki na listy idziesz.

Gość sąsiadka 997
tam mieszkają dzieci w wieku 5, 3 chyba 2 chyba - wyglądają na zadbane - najstarsze jest w wieku mojego i szokiem jest dla mnie jego odpowiedzialność zachowanie tak się opiekuje młodszym rodzeństwem że aż wzrusza - kiedyś ojciec krzyczał przez okno żeby przyszli do domu - godz. 21:00 młodsze nie chciało iść do domu a ten wręcz płakał żeby poszło wychylał się tylko i wołał --- wszyscy to obserwowali - wstałam z ławki i mówię do tego młodszego idz do domku jak tatuś i braciszek woła - no ale jak dziecko nie chciało ojciec co chwilę się pojawial ten mały w nerwach więc mówię idz do domu my tutaj Twojego brata popilnujemy a Ty powiedz tatusiowi żeby sam zszedł !!!! a ten że nie - wiec mówię idz i powiedz że pani sąsiadka tak powiedziała - ojciec miał w dupie mały zszedł i powiedział że tata nie zejdzie a on ma brata przyprowadzić no szlag mnie trafił !!!! miałam tam iść ale sasiadki mówią daj spokój

Gość hm m
a dlugo juz tak slyszysz? Moze po prostu matka jakas uczy dziecko spania w swoim pokoju, lozku lub cos podobnego? Kurcze naprawde trudno ocenic, ale zawsze warto sie zainteresowac... Zagadaj to dziecko, jak nie chcesz podejsc pod drzwi, no kurcze naprawde ciezko doradzic, a mysle ze jak mieszkasz w bloku, gdzie sa kratki wentylacyjne to placz dziecka 2 pietra nizej spokojnie mozna uslyszec.

Gość sąsiadka 997
jutro pogadam z sąsiadami - bij zabij w czyjeś dziecko trafię - płacz ustał - ale ja ciągle o tym myślę położę się spać dziękuję za odpowiedzi

Gość dobra mysl zeby porozmawiac z
maluchem. Zapytaj jak nie bedzie rodzicow co sie stalo ze tak plakalo w nocy czy smutno mu bylo czy co. Maluch ci powie jak, mozesz go czyms slodkim poczestowac albo cos. A swoja droga wiesz moze byc tak ze ma zle sny. Ja tak mialam jak miala 4latka, kiedys bylam w domu tylko z mama i babcia i tak wylam ze mama w nocy pieszo po lekarza pobiegla. wiec roznie moze byc, ale dobrze ze sie zainteresowalas tyle sie teraz strasznych rzeczy slyszy. daj znac jak wyjasnisz sprawe. i powodzenia!