Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość open

wrastanie włosów po depilacji-jest na to jakas rada?

Polecane posty

Gość open

wiem ze to napewno juz bylo ,ale zapytam.nie chce maszynka golic juz nog bo po kilku godz juz odrastaja wlosy mam depilator,ale boje sie ze jak zaczne stosowac to tak mi wlosy powrastaja ze znow zajmie mi kupe czasu zeby je dioprowadzic do porzadku,juz tak mialam raz,ze po wrosnieciu i po akcji wyciagniecia ich na wierzch moje nogi wygladaly strasznie,nie moglam latem nawet spodniczki ubrac.czy macie jakies sposoby na zlagodzenie bolu przed depilacja,na zapobieganie wrastania,moze jakies kremy?no sama jz nie wiem.....

Mnie pomaga zwykły Sudokrem i woda utleniona. Od razu po depilatorze najpierw przemywam nogi woda utlenioną i jak wyschną to smaruję Sudokremem i tak zostawiam aż się wchłonie. Poza tym przy myciu/kąpieli szoruję czymś szorstkim - myjką sizalową (ale lepiej działa sucha) albo taką plastikową myjką (taka siatka). Czasem jeszcze jakiś wrośnie ale rzadko, a wcześniej też miałam sajgon.

Gość open
sudokrem w aptece mozna kupic?a drogi jest?naprawde juz nie wiem.na rekach tez usuwam wlosy i nic,zaden nie wrosnie a nogi to tragedia.a tak pomyslalam ze jak zaczne nogi regularnie depilowac to do lata troszke wolniej beda odrastac....

W aptece a nawet w niektórych drogeriach (w Rossmanie może byc chyba). Ostatnio płaciłam ok 13zł za pudełko 60g - niby małe ale bardzo wydajne bo to gęsty krem, a wystarczy cieniutką warstwą go nanosić. teoretycznie: "krem antyseptyczny dla dzieci i dorosłych z problemami skórnymi" i ma wymienione odparzenia, odleżyny itp. we wskazaniach więc się nie zdziw. Daj najpierw odpocząć nogom - poużywaj żyletki jakiś czas, aż się wszystko wygoi, a potem zacznij depilację od nowa. Znam ten ból - mam ciemne włosy więc przy okazji dość mocne i stąd to zamieszanie, a kremy do depilacji w ogóle sie nie sprawdzają.

Gość open
no kremy u mnie wogole sie nie sprawdzaja :( a jak depilujesz nogi,po kapieli?i potem depilator?bo slyszalam ze taka zasypka dobrze posypac i wtedy depilowac.i woda utl i sudokrem?a woda nie wybiela troche skory.?bo moja kumpela np stosuje wode utl.na rozjasnianie wloskow

moja siostra stosuje sudokrem po depilacji,smaruje nim nogi 3 dni po kapieli,i potem juz tylko codziennie masaz gabka(taka serena) pod prysznicem i naprawde jest lepiej,a wczesniej jej nogi byly straszne,pamietam jak igla wyrywala je spod skory,te wlosy :o

Woda skóry nie wybiela, włoski owszem może jak najbardziej, chociaż u mnie to musiałabym się chyba kąpać w tej wodzie ;) Ja nie depiluję po kąpieli - wiem że tak się niby zaleca, ale u mnie efekt odwrotny jakiś - nie dość że bardziej boli, to jeszcze więcej włoków się urywa niż wyrywa i bardziej potem wrastają. Nie talkuję też.

Gość open
no to chyba go kupie,bo juz mam dosc codziennego golenia :( tak pozytywnie o nim piszesz,bo te wszystkie zwykle balsamy chyba sa do niczego...

Gość juh
a to nie jest tak ze ten krem jest tlusty i jeszcze bardziej bedzie zapychal skore i bardziej beda wrastac?a jak wyciagacie na wierzch te wrosniete klaki?

Jest bardzo gęsty, ale ma w składzie np. alkohol benzylowy i tlenek cynku. Nie zauważyłam żeby zapychał i doprowadzała do powstawania jakichkolwiek skutków ubocznych. Można go nawet stosować do smarowania pupy niemowlaka żeby się nie odparzała w pieluchach albo żeby odparzenie zlikwidować i z tego co słyszałam dużo mam to stosuje. Jak mi jakiś wrośnie tak porządnie to tylko igła polana spirytusem, ale jak tak lekko tylko pod skórą, to czasem pomaga samo scieranie czymś szorstkim.

Gość juh
a to nie jest to samo co penaten creme ten sudokrem

Gość juh
do open-a moze idz do kosmetyczki i u niej kup gotowa jakas masc?powinna miec takie cos chyba

a u mnie jest jakos dziwnie.uda i cala noge nad kolanem jak wydepiluje to moze wrosnie 1-2 wloski,a jak lydke czyli calpsc pod kolanem w dol to cala noga bedzie od wrosnietych wlosow.wiec depiluje gore,a ten dol maszynka mecze,bo kremy do depilacji u mnie nie dzialajja!wogole!

a moze smarowanie nóg takim kremem (nie maścią)z witaminą A pomoze,na piety stosuje,i jest ok,tak zmiekcza