Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on_20

Problem ze skórą.

Polecane posty

Gość on_20

Witam, Mam od pewnego czasu dosc powazny problem ze skora we wlosach. Otoz wyglada to jak lupiez, ale uzywam wszelakich szamponow przeciwlupiezowych i moge zagwarantowac, ze lupiez to nie jest. To samo wystepuje w okolicach brwi i nosa. Skora po prostu sie wysusza, wyglada to okropnie. Smarowanie kremem nie pomaga zbytnio, najgorzej jest gdy wezme prysznic, bo momentalnie po 10 minut sie krusze. Zauwazylem, ze im mam dluzsze wlosy tym problem jest powazniejszy, zazwyczaj po wizycie u fryzjera problem znika na kilka dni, chociaz nie zawsze (za wyjatkiem brwi i okolicy nosa). Nie wiem czy ktos ma podobny problem, biore witaminy, wiec raczej nie moze to byc przyczyna. No nie wiem co robic. Prosze o porady.

co to są \"wszelakie szampony przeciwłupieżowe\"??? do suchego łupieżu dobry jest Dercos Vichy (ok 35 zł w aptece) a może dermatolog by sie wypowiedział?

Gość on_20
heden shoulders, nizoral, itd. aktualnie przebywam za granica i nie mam dostepu do dermatologa :>

Gość on_20
luszczyca powinna chyba wystepowac na calym ciele? a nie tylko od szyji w gore? zreszta policzki itd sa ok, jest to jedynie zwiazane z okolica gdzie wystepuja wlosy(np. brwi), obok uszów, itd. nikt w rodzinie nie mial nigdy tego typu problemow, nikt nie mial tez luszczycy

ja powiem tak - miałam kłopoty podobne dosyć kilka lat temu (zresztą mój ojciec też) i kazało się że zwyczajnie używamy złych szamponów. wydawało sie ze mamy przetłuszczające sie włosy i stąd ten łupież a prawda była taka że skóra była sucha jak pieprz i dlatego sie sypało jak śnieg jeśli to nie choroba skórna (co warto sprawdzić) to obstawiałabym źle dobrane kosmetyki dla mnie dodatkowym dowodem może być brak problemów przez kilka dni po wizycie u fryzjera, który zapewne używa dobrych kosmetyków nawilżających

Gość on_20
a wiec jaki szampon polecasz? :)

nie, łuszczyca nie musi wystepowac na całym ciele. najlepiej idź do dermatologa. obserwuj to jesli sie powieksza to idź do lekarza, jeśli zmniejsza to ewentualnie przeczekaj

idź do apteki.. i kup sobie szampon z tamtąd jakiś dobry,

Gość on_20
no coz, bedzie trzeba leciec do polski :P wielkie dzieki za pomoc:) pozdrawiam

już pisałam Dercos Vichy - do suchego łupieżu (bo do tłustego też jest) i podpytaj fryzjera czego używają - może uda sie kupić te kosmetyki swoją drogą strach wyjechać za granicę - wiecznie czytam "nie mogę iść do lekarza bo jestem za granicą" pal sześć łupież ale piszą to np. dziewczyny w ciąży siedzące w Anglii co to za dzicz :O ja bym się tak bała

Gość on_20
zalezy od kraju i pracy jaka sie posiada, ja posiadam ubezpieczenie zdrowotne, ale czegos takiego jak dermatolog nie obowiazuje. generalnie za wizyte u lekarza sie sporo placi jezeli nie ma sie zadnych ubezpieczen, itd. a to juz zalezy od pracodawcy. jednak z ta ciaza mnie przerazilas :/

ja słyszałam że do 3 miesiaca ciązy nie robia badań w Anglii dziewczyna specjalnie leciala w tych miesiacach do Polski że zrobić badania czy wszystko jest ok.

tylko oczywiście nie piszą czy są legalnie zatrudnione / ubezpieczone

świetnie - czyli do 3 m-ca co? a jak się trafi pozamaciczna to co? tak na przykład?