Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

flama

MORTGAGE W UK

Polecane posty

mam pytanie do osób które załatwiały bądz starają się o kredyt hipoteczny w uk.Jakie trzeba spełniać warunki i czy jest jakaś obowiązkowa wpłata 20lub 30% wartości mieszkania. Mój maż pracuje w uk 4 lata w jednej firmie zarabia ok 1700 funtów miesięcznie ,ja jestem w tej chwili na macierzyńskim nie wiem czy mamy szansę się starać o taki kredyt czy nie . Prosze o jakieś rady jak wogóle zacząć starać się o taki kredyt Dzieki

Gość kojuiklg
Sproboj w banku Halifax,sa najbardziej elastyczni,umow sie z doradca ds.mortgage ktory jest na miejscu,on wam przeliczy kwote na jaka mozecie liczyc,najlepiej gdy dla przykladu podacie mu cene domu jaki was interesuje,najlepiej rowniez dodac ze bedziecie komus podnajmowali pokoje(to oczywiscie was do niczego nie obliguje,lecz zwieksza wasze mozliwosci finansowe i szanse na pozytywna odpowiedz)Musicie rowniez liczyc ze oprocz miesiecznych rat kredytu dochodzi rata za ubezpieczenie domu to moze byc nawet 130 funtow m-c + rata za polise na zycie nastepne tyle.pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość pittttt
moj ma 3000 brutoo ja 1000 mamy 15tys na koncie i cholera boje sie ze nie dostaniemy kredytu, nawet nie chce myslec o dziecku, bo przeraza mnie urlop macierzynski, a wiadomo ze na urlopie juz tyle pieniedzy nie dostane..ehhh, miesieczny kredyt wyniesie 1500 a co z reszta...jedzenie , rachunki, ubrania, wszystko mnie to przeraza..mam mętlik..

bylismy z mezem w naszym banku (Barcleys) zeby tak teoretycznie dowiedziec sie jaka kwote mozemy pozyczyc. otoz sa 2 sposoby naliczania max kwoty mortgagu 1. suma zarobkow obojga partnerow x 3 2. zarobki lepiej zarabiajacego partnera x 4 + 1 x zarobki drugiego partnera latwo sobie policzyc. jednak jesli mieszkanie o ktorym myslimy jest drozsze mozna przejsc przez tzw underwriting gdzie sprawdzaja nasza historie kredytowa etc i wtedy mozna dostac parenascie lub dziesiat tysiecy wiecej. na wplate trzeba miec ok 5%. dopiero jesli mamy 25-30% na wplate mozna negocjowac nizszy procent mortgagu. osobiscie zamierzam poczekac z zakupem domu. pracuje w firmie finansowej i wiem ze rynek nieruchomosci (na razie komercyjnych) sie zalamuje, klienci wycofuja fundusze i w niektorych przypadkach nie moga tego zrobic od razu tylko przechodza tzw defferal period czyli np pol roku. tak wiec mysle ze nieruchomosci nie-komercyjne tez maja szanse pojsc w dol, zwlasza ze analitycy przewiduja recesje :( no coz pozyjemy zobaczymy

Gość pittttt
my chyba tez jeszcze poczekamy, zastanawiam się nad kupnem lokalu komercyjnego w Polsce, mysle ze z tego moglby byc jakis zysk,

Gość njgyujh
REWELACYJNY POMYSL!!!!NIE MA TO JAK INWESTYCJA W POLSCE,NAPEWNO BEDZIE DUZY ZYSK,GRATULUJE!!!!:)

Kredyt mozna dostac duzo latwiej niz w Polsce, wystarczy, ze masz stala prace i potwierdzenie zarobkow (czyli payslipy- najczesciej 3 ostatnie). Dostaje sie okolo3-krotnosc rocznych zarobkow. Ceny sa bardzo zroznicowane w zaleznosci od rejonu, w ktorym mieszkasz. Ja mieszkam w Hampshire (dokladnie Southampton). 3 bed. house od 145-150 tys w gore. O mortgage mozesz starac sie w banku lub agencji- te maja swoich mortgage advisorow. Najlepiej przejdz sie do jakiejs w Twojej okolicy, tam dokladnie Ci wszytsko wyjasnia. Co do wplaty- depozyt wynosi 5 lub 10% ale jesli nie masz tyle oszczednosci to mozesz wziac kredyt na cala wartosc domu. Ponosisz oczywiscie legal fees czyli solicitor, oplata za survey + stamp duty (1% wartosci nieruchomosci jesli jej wartosc jest wieksza niz 125tys). To chyba tyle, jesli masz jeszcze jakies pytania to postaram sie odpowiedziec

wiecej w topicu "jak kupic mieszkanie w Anglii"- ja wlasnie jestem w trakcie zalatwiania formalnosci...wiec w miare na bierzaco:)

Kredyt mozna dostac duzo latwiej niz w Polsce, wystarczy, ze masz stala prace i potwierdzenie zarobkow (czyli payslipy- najczesciej 3 ostatnie). Dostaje sie okolo3-krotnosc rocznych zarobkow. Ceny sa bardzo zroznicowane w zaleznosci od rejonu, w ktorym mieszkasz. Ja mieszkam w Hampshire (dokladnie Southampton). 3 bed. house od 145-150 tys w gore. O mortgage mozesz starac sie w banku lub agencji- te maja swoich mortgage advisorow. Najlepiej przejdz sie do jakiejs w Twojej okolicy, tam dokladnie Ci wszytsko wyjasnia. Co do wplaty- depozyt wynosi 5 lub 10% ale jesli nie masz tyle oszczednosci to mozesz wziac kredyt na cala wartosc domu. Ponosisz oczywiscie legal fees czyli solicitor, oplata za survey + stamp duty (1% wartosci nieruchomosci jesli jej wartosc jest wieksza niz 125tys). To chyba tyle, jesli masz jeszcze jakies pytania to postaram sie odpowiedziec

Gość pitttt
3 bed. za 145 tys ja cie.. zazdroszcze:) tu gdzie mieszkam (SURREY), 3 bed kosztuje od 220 tys. taki do remontu, w gorę..no chyba ze ceny jeszcze w dół spadną..a mieszkanie mozesz sprzedac po 2 latach pod warunkiem ze bierzesz kredyt 2 y fix , no albo te var.

Myslismy z mezem o kupnie domu w Anglii, oczywiscie na kredyt. Zauwazylam ze kalulatory online , ktore pozwalaja mniej wiecej obliczyc Twoja zdolnosc kredytowa, pytaja o liczbe dzieci, jednak po wpisaniu zera czy 2 nic sie nie zmienia na koncu wyliczen. Stad moje pytanie czy banki biora pod uwagę liczbę dzieci jeśli starasz sie o mortgage na dom w UK? Bede wdzieczna za odpowiedz.

Gość nas nie pytal
ale wiedzial ze nie mamy. Wiec moze to zrobic obliczajacTwoje wydatki dnia codziennego. Benefitow nie wliczaja.

Witam Jestem zainteresowany kupnem mieszkania. Szukam osoby-fachowca zajmujacej sie tym.Czy ktos moze kogos polecic? bardzo prosze o pomoc i kontakt na maila markpretson@yahoo.com

Gość TytusTe
pomagamy osobom pracującym za granicą w załatwieniu korzystnego kredytu hipotecznego, mamy do dyspozycji specjalne oferty takich kredytów więcej info na http://www.kredytnam.pl doradzamy bezpłatnie wszystkim potrzebującym zapraszamy do zgłaszania zapytań

Gość IZABELA SZCZAKOWSKA
Witam mam takie pytanie zamierzamy kupic dom w uk z mortage z banku falifax bierzemy kredyt hipoteczny i chce sie dowiedziec czy lepiej wziasc stała stope procetowa czy zmienna ,przy stałej stopie procentowej bedziemy płacic przez pierwsze 2 lata 3,29% a po dwoch latach 3,99%.Prosze mi powiedziec czy to sa dobre warunki jesli chodzi o ta stope procentowa i czy takie mieszkanie po 5 latach mozna sprzedac bez problemu.pozdrawiam