Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatafgo

Czemu tak wiele ludzi praktykuje stosunek przerywany

Polecane posty

Gość beatafgo

Przeciez t onie daje zadne jgwarancji, podobno dla faceta to wcale nie jest takie przyjemne, bo caly czas musi myslec o tym, zeby wyciágnác w odpowiednim momencie, bo jak sié spózni - to klapa. Przeciez jest tyle innych metod antykoncepcji, a wy ciágle w epoce kamienia. Czemu?

Gość lalalalalalalala
Bo inne metody antykoncepcji też nie są takie idealne. Mogę ci odpowiedzieć na naszym przykładzie: Globulki działają krótko, trzeba praktycznie zacząć kochać się z zegarkiem w ręku i na czas. Tabsy zagrażają równowadze hormonalnej i mają skutki uboczne, poza tym jest ryzyko ze kobieta nie będzie miała przyjemności z seksu. Spirala jest wyczuwalna, jeśli coś pójdzie nie tak to... dziecko urodzi się ze spiralą wrośniętą w ciało (zdarza się, cześciej niż producenci chcieliby przyznawać), osoba która w ciągu paru lat planuje miec dziecko, nie może zakładać spirali (zakłada się ją na kilka lat, bodajże na pięć). Mój facet jest uczulony na środki plemnikobójcze w prezerwatywach, i na lateks chyba też. Dziękuję więc za takie metody. Wolę przerywany.

Gość beatafgo
Ja bioré pigulki od 2.5 roku i nic mi sié nie dzieje. A ochota na sex - nieprzerwana. Poza tym pigulki sá teraz o wiele lepsze i "zdrowsze" niz kiedys

Gość lalalalalalalala
Ja brałam przez dwa lata. Bałam się że może to zmienić moją ewentualną płodność. Nie miałam chęci na seks, nie miałam silnych odczuć co zaczynało mnie wkurzać. W piersiach powstały u mnie torbiele, choć nie wiem czy to przyczyna tabsów. Wolałam dać sobie spokój. Przerywany w naszym przypadku sprawdza się, sprawdzał się też wcześniej, przez całe lata, stosowany w innych związkach mojego partnera. Oczywiście nie polecam go. Jednak sama stosuję. Faktem jednak jest że gdyby zajście w ciążę miałoby być dla mnie dramatem, nadal stosowałabym tabletki anty.

Gość zaniepokojona 20
niektórzy lubią ryzyko...Nie ma w tym nic złego jeżeli ktoś sądzi że w jego przypadku dziecko nie byłoby czymś strasznym, ale dziewuszki mające po kilkanaście lat uważaja to za metode antykoncepcyjną, a to jest jak dla mnie śmieszne. mamy XXI wiek ogromny wybór metod (nawet naturalne-jak ktos sie na tym zna to jest to metoda) ja osobiście biore tabletki 2 ata, świetnie sie po nich czuje-zero skutków ubocznych, ale jak kto woli