Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...perła...

czy guarana dziala??..............???............???

Polecane posty

juz nie mowie o dzialaniu odchudzajacym, bo srednio w to wierze,ale czy rzeczywiscie pobudza jak kawa??;)

Gość ma kofeinę
więc powinna pobudzac poszukaj w necie jaką ma zawartośc kofeiny zwykła czarna herbata też pobudza dla mnie guarana w postaci herbatki jest wstrętnie gorzka, wolę jednak kawę :-)

Gość blebleble..
Tak, guarana działa, w zasadzie tak samo jak kawa (ta sama substancja powoduje pobudzenie). Różnica polega na tym, że guarana jest słabsza, natomiast ma dłuższy czas uwalniania. Nie sądzę, żeby guarana dała jakieś wymierne efekty w odchudzaniu.

Gość blebleble..
Jeżeli kawa na Ciebie nie działa, to guarana tym bardziej nie zadziała.

Gość blebleble..
Z alternatywą dla kofeiny będzie ciężko... Proponuję odstawić kawę na miesiąc. To powinno stosownie obniżyć poziom tolerancji na pobudzające działanie kofeiny i znowu będziesz je odczuwać po kawie.

hm...tylko ze guarana zawiera jakas pochodna kofeiny a nie sama kofeine z tego co wiem. interesuje mnie tylko czy to nie jest jakis pic na wode:P

Gość blebleble..
Guarana zawiera kofeinę, taką samą jak kawa. Kofeina ma kilka nazw, w zależności od tego, gdzie występuje można ją nazwać guaraniną (w guaranie), mateiną (w yerba mate) itd. Cały czas jest to jedna i ta sama kofeina. Czy guarana to pic na wodę... Zależy czego się spodziewasz. Już napisałem, że jeżeli nie czujesz kawy, to guarany tym bardziej nie poczujesz, ponieważ kofeina z guarany wchłania się wolniej, a po drugie występuje zazwyczaj w dużo mniejszym stężeniu. Pozdr.

Gość alina 234
zakupiłam guarane na allegro w proszku,nie robilam zadnych koktajli tylko lyzeczke guarany popijalam sokiem albo woda!! ale glowa mnie po tym okropnie bolała! a czy pobudzała ? Moze troszke ale zadnych rewelacji.

jeśli chodzi o guaranę to polecam plusssz up z guaraną, pobudza, ale nie tak gwałtownie jak kawa, w smaku jest niezły, czuć smak granatu, a nie guarany, więc jest dość słodki, no i jest lekko gazowany. Ma też w składzie sporo witamin.