Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje odp.

kiedy zrobic test???

Polecane posty

Gość potrzebuje odp.

bardzo chcialabym sie dowiedziec po jakim czasie od stosunku w ktorym odbyla sie owulacja mozna zrobic test tak aby byl wiarygodny?????

Gość No niech pomysle
3 tygodnie, wczesniej wykonany bedzie wiarygodny tylko w przypadku pozytywnego wyniku

Gość potrzebuje odp.
wczesniej???? chyba raczej pozniej???

Gość No niech pomysle
minimum 3 tygodnie musza minac by mozna bylo powiedziec ze wynik negatywny jest w pelni wiarygodny

Gość potrzebuje odp.
a beta hcg????

Gość No niech pomysle
to samo skad wiesz kiedy byla owulacja? owulacja moze wystapic nawet do 7 dni od stosunku i moze dojsc do zaplodnienia mimo wszystko a do zagniezdzenia moze dojsc nawet 12 dni po owulacji i dopiero od tego momentu produkowany jest hcg wykrywany zarowno przez test domowy jak i kres - jak wiec widzisz daje to minimum 19 dni + kilka dni na wzrost hormonu, by zostal wykryty jako ciazowy = 21 dni = 3 tygodnie wczesniej wykonany bedzie wiarygodny tylko jesli bedzie pozytywny i nie ma wyjatkow

Gość potrzebuje odp.
znam sie na tyle dobrze ze wiem kiedy nastapila u mnie owulacja a poza tym w tym miesiacu mialam monitoring cyklu.Pytam bo slyszalam ze mozna juz po tygodniu sprawdzic????

Gość No niech pomysle
Po pierwsze pytanie sprecyzowałaś jasno - po ilu dniach po stosunku ANIE PO OWULACJI możesz wykonać test więc zanim się zbulwersujesz - astanów się 2 razy nad tym jakie pytanie zadajesz.

Gość No niech pomysle
W takiej sytuacji minimum 14 dni od owulacji. Wczesniej wykonany wiarygodny bedzie tylko w przypadku pozytywnego wyniku. Nawet na testach "wykrywa ciaze po 66 dniach" jest wyraznie w ulotce zaznaczone ze zaleca sie poczekac do dnia oczekiwanej miesiaczki.

Gość No niech pomysle
66 = 6 dniach

Gość potrzebuje odp.
a mozesz mi powiedziec jaka jest roznica bo juz sama nie rozumiem i wcale sie nie bulwresuje.Zadalas pytanie to odpowiedzialam>

Gość No niech pomysle
Pytasz o to jaka jest roznica - ale miedzy czym a czym?

Gość potrzebuje odp.
stosunku a owulacja?? zaznaczam ze w dniu spadku tempki i nastepnego dnia wysokiego skoku kochalismy sie.

Gość No niech pomysle
1. stosunek moze sie odbyc kazdego dnia 2. owulacja moze sie odbyc niezaleznie od dnia stosunku - np 2 lub 5 dni pozniej 3. npr nie zezwala na okreslenie dnia owulacji (spadek temp oznacza tylko wzrost estrogenow ale owulacja moze sie odbyc do 4 dni przed wzrostem i do 2go dnia wyzszej) 4. jesli mialas monitoring to sprawa zalatwiona - wtedy faktycznie znasz dizen owulacji

Gość Moniczkaaaa
Widze ze jestescie tu madre a taki przykład: laska uprawia sex z kolesiem on spuszcza sie na jej brzuch ona idze do wc i wklada sobie sama ta sperme 3 min po stosunku a jest świadoma ze wlasnie jest jej pierwszy dzień płodny ..... dojdzie do zaplodnienia?????????????? hmmm????

Gość No niech pomysle
Moniczka, napisze tak: zmien faceta bo mi szkoda biedaka :P

Gość potrzebuje odp.
no wlasnie dlatego sie kochalismy w dzien owulacji i dzien po.Dzieki za rade dobranoc.

Gość No niech pomysle
Potrzebuje - znam osoby ktorym test pokazal ciaze juz 10 dni po owulacji ale znam tez takie ktorym nie pokazal ciazy 14, 16 dniu po owulacji mimo, ze ciaza byla.

Gość potrzebuje odp.
ja tez tak mysle szkoda tylko tego faceta.Zeby on wiedzial z kim sie zadaje???

Beta Hcg wykrywa już tygodniową ciąże i nie ma mowy żeby się pomylił więc nie musisz czekać aż trzy tygodnie ;/ Jeżeli chodzi o testy z moczu najlepiej wykonać w dniu spodziewanej miesiączki jeżeli ona nie przyjdzie.

Gość No niech pomysle
droga marto - jak poczytasz albo pogadasz z lekarzem to sie dowiesz ze zeby wykrylo ciaze to najpierw musi do niej dojsc a do zagniezdzenia dochodzi najwczesniej 6 dni po owulacji a najpozniej 12 dni po owulacji - nic wiec takie badanie nie wykryje jesli zrobisz je 7 dni po owulacji a zagniezdzenie trozpocznie sie u ciebie w 9 dniu po.

Gość No niech pomysle
z reszta wystarczy ze posiedzisz troche na forach dla staraczek - wtedy poczytasz, ze testy z krwi potrafia nie wykryc ciazy w 10 dniu po potwierdzonej monitoringiem owulacji - bo proces zagniezdzania mogl sie jeszcze nie rozpoczac

owulacji nie masz przed samym okresem :) też troszkę czasu mija z regóły jest w środku cyklu. Wiem i rozmawiałam z lekarzami bo sama obserwuje swój organizm. U conajmniej 7 moich znajomych beta wykryła tygodniową ciąże..

Gość No niech pomysle
u mnie nie wykryla wiec tez wiem, co mowie - u wielu moich znajomych rowniez nie wykryla. Twoj przypadek i twoich kolezanek nie oznacza, ze beta w 7 dpo jest pewna. To, ze moze wykazac ciaze to jedno - ale moze nie wykazac ciazy mimo tego, ze ona jest - to drugie i wazniejsze w tej chwili bo lepiej sie wstrzymac i nie wydawac niepotrebnie kasy w bloto.

Gość No niech pomysle
Owulacja nie jest z reguly w srodku cyklu tylko zawsze w prawidlowym cyklu jest na 10 do 16 dni przed miesiaczka. Moze byc wiec w 28 dniu cyklu w cyklach prawidlowych 40to dniowych i bynajmniej nie jest to polowa :)

prawie połowa hihi wiem wiem ale zdarza się że wykryje jak jest duże stężenie hormonu.. Ja też zawsze wole poczekać.. Chociaż nie powiem nie jest łatwo..

Gość chcaca_niechcaca
Witam! Ja bym sie chciala poradzic. od 26maja do 4czerwca bylam u swojego faceta za granica i zdarzylo nam sie ze 2 razy kochac bez zabezpieczenia jeden raz tylko tak chwilke i zabezpieczylismy sie prezerwatywa a drugi raz bez zabezpieczenia ale skonczyl na zewnatrz.nie planujemy jeszcze dzidzi ale jakas czastka mnie juz by chciala miec nasze malenstwo i sie tak zastanawiam kiedy powinnam pojsc na badanie krwi beta hcg bo nie wiem od kiedy mozna.czy moge juz teraz ale to chyba za wczesnie co?czy isc dopiero jak bede miala dostac @ czyli ok 13 czerwca??dodam ze mialam dni plodne a znajac mojego faceta i jego libido to mogl miec nawet pare razy to tzw.kropelkowanie.czy od tego moglo dojsc do zaplodnienia? pozdrawiam i porsze o rade

Gość jfhnkjhghf
a co jeżeli owulacja, tak jak w moim przypadku, przypada na 29 d.c spodziewany okres na 37d.c przecież to nawet nie 10 dni, czyli test w dniu spodziewanej miesiączki będzie nie wiarygodny..cholera a ja już ledwo wytrzymuje..