Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mwd

Studiowanie psychologii.

Polecane posty

Gość mwd

Zwracam się tutaj przede wszystkich do studentów jak i zarówno absolwentów kierunku psychologia. Interesuje się tym, aczkolwiek dowiedziałam się jakie przedmioty są punktowane na maturze zdając na studia tj. historia, wos, matma, biologia. Co szczerze mówiąc mnie odstraszyło. Chciałabym jednak wiedzieć jak jest na studiach. Co jest interesującego w wykładach, jak wyglądają godziny w terenie, jakie są wykłady, na jakiej uczelni studiujecie i przede wszystkim: czy się opłaca? Tzn. czy można znaleźć pracę po psychologii. Głównie wszystko co jest związane ze studiowaniem psychologii mnie interesuje :) Proszę o odpowiedzi ;)

Gość masz świetną postawę
Przede wszystkim czy się opłaca, czy będzie praca. Żałosne. Studiuj to co cię interesuje, bo inaczej to nie ma sensu.

Gość mwd
ale co mi po studiowaniu czegoś na czym w przyszłości nigdy nie będę mogła znaleźć pracy? Nie śpię na pieniądzach!

Gość jakie godziny w terenie
drogie dziecko? :O Poza tym, co uczelnia, to inaczej, prosimy o konkrety

godziny w terenie? hehe dobre, nie spotkalem sie z tym jeszcze. Moze to na doktoracie? Szczerze Ci radze- odpusc sobie psychologie. Kilka ciekawych przedmiotow plus prawdziwe meczarnie- statystyka, psychometria, metodologia. Prace znajdziesz bez problemu. To czy bedzie to praca za 1000 zlotych w szpitalu czy za 4tys w duzej firmie zalezy tylko od Twoich predyspozycji.

Gość mwd
np. UJ w Krakowie bądź UM w Poznaniu, lub Gdańsk, Szczecin...

Gość mwd
Przepraszam za te godziny w terenie, nie wiedziałam jak to ująć... :P

a o co ci chodzilo? O praktyki? Co do wymienionych przez Ciebie uczelni, to sie nie wypowiem, bo nie jestem zorientowana - obiegowa opinia o UJ jest taka, ze niezle tam ksztalca w zakresie klinicystyki :)

Gość mwd
jakie godziny w terenie - a o jakiej uczelni jesteś zorientowana?

lubelskie uczelnie

Gość mwd
a coś więcej na ten temat?

Gość kisumito
a wiesz co byś chciala w zyciu robic? co cie kreci?? studia to jedno a praca to drugie... ale anjczesciej praca jest ciekawsza niz teoria na uczelni

Gość kisumito
zarobki tez sa wazne ja jestem swiezym prawnikiem, po studiach... zarabiam miniamlna krajowa, ogolnie jest slabo, niektórzy za fryty robią... trzeba miec kase zeby sie usamodzielnic... dziewczyna racje ma, to tez jest aspekt kt trzeba brac pod uwage..., dzis bym poszla na polibude, zycie!

Gość mwd
kisumito np. być terapeutą, bądź pedagog

Gość kara............
Wiele nie powiem, jestem na pierwszym roku. Zajęcia dośc ciekawe, każdy znajdzie coś dla siebie.

Gość kisumito
no to chyba psychologia spoko... ja nie wiem czy chcialabym pol zycia wysluchiwac ludzkich problemow, ale pewnie po studiach jest wiecej mozliwosci, tylko niech sie absolwenci wypowiedzą! uwazam poza tym ze studia z pewnoscia musza nalezec to ciekawszych i rozwojowych w porowaniu z alternatywami

Gość mwd
Chciałabym pomagać w tenże właśnie sposób, tylko najpierw musiałabym popracować nad dystansem do problemów innych ludzi

Gość mwd
kara............ a na jakiej uczelni studiujesz?

Gość heloł heloł
moja koleżanka z grupy to studiuje i mówi że średnio jej się podoba

Gość kisumito
mam znajomych na psycho w gda ciezko bylo sie dostac ale malo zajec w tyg, duzo czasu dla siebie, wiele osob robi to jako 2 kierunek pare ciezkich przedmiotow bilogiczne mechanizmy zachoan na I, stata na II, ale raczej poza tym przyejemnie, zadowaoleni

Gość kisumito
tylko sie nie spodzieaj lajtowych pogadanek o zyciu, tam jest wszystko steoretyzowane, troche do czytania, terminologia, ale chyba kazde studia w polsce sa przeteoretyzowane:( niesety tak sie u nas wyklada

Gość mwd
Tak, jestem na tą teorię nastawiona :/ na szczęście mam jeszcze dużo czasu. Aczkolwiek nie wiem jak wypadnę ze zdaną maturą...

Gość eheheee
to sie ucz zamiast na kafe zabijac czas waleniem w klawiature

Gość nafetetete
a moze pójdziesz na cos ambitniejszego?? na cos co ci da tytuł mgr inz

Gość mwd
yhy, a co psychologia nie pozwala na mgr ??

Gość mwd
Pytałam o mgr

Gość kisumito
ja bym poszla na polibude bo jest wieksze zapotzrbowanie na ludzi ze scislym wyksztalceniem i łatwiej wyjechac za granice, to tez wazna sprawa... jak uzyskasz 'lokalne' wyksztalcenia np prawo to gnijesz w polszcze chyba ze masz duzo zapalu

Gość mwd
problem w tym, że ścisłowcem to ja zdecydowanie nie jestem. Humanistka :-/ i to jest ten problem.