Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darjaka

skapy okres i zero bolu-czy cos jest nie tak?

Polecane posty

Gość darjaka

kiedys mialam okres ok 6 dni, brzuch bolal mnie w 1 dniu i czasem w 2. potem zaczelam brac tabletki anty. w ciagu 7 dniowych przerw tez mialam bole w 1 dzien ale o wiele lzejsze, "okres" byl taki sam. po roku przestalam brac tabletki bo rozstalam sie z chlopakiem i od tamtej pory (juz prawie rok) chociaz okres mam regularnie co miesiac to prawie w ogole nie boli mnie brzuch, nawet nie czuje kiedy mi sie okres zaczyna a sam okres trwa 3-4 dni przy czym jest bardzo skapy (obrazowo w 1 i 2 dniu starczylby mi jeden tampon czy podpaska a w 3 i 4 juz w ogole malutko). jest calkiem fajnie tylko dopiero ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy aby na pewno wszystko jest ok?

Gość darjaka
do tej pory nie wspominalam o tym ginowi, jak bede nastepnym razem to mu powiem, ale moze wy tez tak malyscie i wiecie o co chodzi?

Gość mysieńka
Ja zawsze miałam okres przez 4 dni a ostatnio niecałe 2 dni i też wystarczyłaby jedna podpaska na dzień,w nocy nie leci zupełnie nic. Lekarz podejrzewa hormony i rzeczywiście mam podwyższony poziom prolaktyny. Nie wiem czy przepisze mi lekarstwa bo dopiero za miesiąc mam wizytę.

Gość darjaka
a w jakie zlecil Ci badania? niedlugo ide na ogolne badania krwi i na tarczyce. moze przy okazji zrobic cos innego?

Gość mysieńka
z pamięci Ci nie powiem ale oprócz hormonów tarczycy to właśnie tą prolaktynę /poczytaj sobie w necie ona własnie wplywa jesli jest za wysoka na skape albo zanikające miesiączki/ oprócz tego jeszcze progesteron i estriadol i cos tam jeszcze ale nie pamietam. Ginekolog mi powiedział że już 3 dniowe miesiączki uważa się za skąpe. Ja w sumie tez jestem zadowolna z takich, ale też zaniepokoiłam sie czy to normalne i przy wizycie zapytałam i już wiem że to nienormalne. A szkoda :)

Gość darjaka
no szkoda, teraz jest fajnie, wygodnie. te hormony to normalnie z krwi? na karteczce mam zaznaczyc poprostu wiecej opcji?

Gość mysieńka
Tak z krwi,tylko jeden hormon kosztuje koło 20 zł. Ja robiłam wszystko prywatnie i za wszystkie zapłaciłam 111,00 zł :( a może zapytaj ginekologa co o tym myśli żeby nie wydawac kasy niepotrzebnie. Albo zrób sama prolaktynę na początek.