Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfghjklzxcvbnm

___objawy migrenowe- czy potrzebne prześwietlenie głowy?____

Polecane posty

Gość asdfghjklzxcvbnm

chce iśc do lekarza, bo mam straszne bóle głowy, przy tym robi mi się niedobrze i dziwnie mi sie patrzy. Podejrzewam, ze to moze być migrena. Czy wystarczy, że przedstawię objawy, czy też lekarz skieruje mnie na jakieś prześwietlenie? Wolałabym tego uniknąć :O

Gość pchlasachrajka
zrob sobie moze najpierw eeg, jak nic nie wykryje to wtedy tomograf

Gość głupta nie zna granic
masz racje, idź do lekarza, aby Cię leczył na migreny... Kobieto, najpierw sie robi tomografie albo rezonans bo to moze być jakiś guz! Migrene to się na końcu stwierdza, jak reszta nic nie wykaże :/

Gość Mieszana
miałam prześwietlenie i eeg, nic nie wykazało...dałam sobie spokój, jak mnie dopadnie, łóżko i leki często mam ból oka, torsje.. i potem przechodzi mnie nie wyleczono! wraca co jakiś czas 1-2 dni ból, porażenie wzroku - to może być migrena, ale idź do lekarza, zrób badania

Gość cbadefg
asdfghjklzxcvbnm - może przyczyna tkwi w źle skomponowanej diecie (mało surowych warzyw i owoców) - przeprowadź dietę oczyszczającą warzywno-owocową 1-2 tygodni, powinna pomóc. tu topik z dietą: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3170829&start=2160

Gość asdfghjklzxcvbnm
dzięki za wszystkie rady. Powiem Wam jeszcze (myślę, ze to istotne), ze te bóle mam zawsze, gdy wyjadę na zjazd do innego miasta. A gdy jestem w domu, to bardzo rzadko, ale gdy już są, to naprawde silne. Dziwne to dla mnie, ze zawsze na zjazdach tak mam. Nie rozumiem tego

Gość CzyToTo
Bo pewno mieszkasz na wsi a na te zjazdy wyjeżdzasz do wielkiego miasta. Ja tez tak mam. Te spaliny, hałas i nonstop ruch.Wtedy mam murowana migrenę. U mnie było troche inaczej z rozpoznaniem migreny.tzn miałam tak że mdlałam i robiło mi sie słabo.A przy tym straszne bóle głowy. Byłam w szpitalu badał mnie najpierw jeden neurolog który powiedział żebym jak najrędzej zrobiła tomografie gowy bo te omdlenia mogą być spowodowane urazem jakiego doznałąm przed kilkoma laty.No ale wypisali mnie z szpitala i skierowali do przychodni neurologicznej a tam kolejki takie że szkoda gadać. Więc pojechałam prywatnie do neurologa i ten po przeprowadzeniu wywiadu powiedział że nie ma sensu robić tomografi i zbierać kolejnych papierków z dokumentacją choroby bo jeśli nastąpiło uderzenie w głowę i od razu nic sie nie działo to po tak długim czasie tomografia nic nie wykarze. Twierdził że to migrena bo mam wszystkie jej objawy. Przepisał mi tabletki i narazie jest ok. Jak ból głowy sie zbliża to odrazu łykam jedna małą i kładę się do łożka Myśle że ten lekarz mial rację co do diagnozy bo później okazało się że te omdlenia miałam nie od bólu głowy tylko od problemów z sercem

Gość pchlasachrajka
moze to nie migrena tylko bole napieciowe ? moze bardzo przezywasz te zjazdy, co powoduje taki bol.

Gość asdfghjklzxcvbnm
no wlasnie nie przeżywam jakoś bardzo. owszem, wiąże się to z jakimś stresem, ale nie tak dużym. przez całe lato nie miałam takich bóli, ale np. wczoraj miałam okropnie. jechałam samochodem (jako pasażer) i normlanie musiałam rozłożyć sobie siedzenie i się połozyć, bo myslałam, ze mi głowę rozwali. Do tego lekkie mdłości. Aha- owszem mieszkam na wsi:). też sobie pomyslałam, ze to moze mieć związek

Gość eeggg
proponuje badanie eeg

Gość pchlasachrajka
a w ktorym miejscu boli ta glowa ? cala czy tylko w jakims miejscu ?

Gość asdfghjklzxcvbnm
boli mnie z przodu czoło i ciemię

Gość marinaex

Gość pchlasachrajka
idz lepiej do neurologa

Gość L*A*V*E*N*D*A
Hej, z Twojego opisu wynika, że to migrena - przynajmniej u mnie przebiega to dokładnie tak, jak opisujesz. Najlepiej wybrać sie do neurologa, on zrobi dokładny wywiad i badanie, jesli uzna, że trzeba coś prześwietlić, to zleci dodatkowe badania. Migreny nie da się pokonać, ale można zminimalizowac jej skutki - trzeba wiedzieć, jak i kiedy - a to powie Ci lekarz :) pozdrawiam :)

Gość marinaex
moj ostatni post ukazal sie pusty. wiec sprobuje jeszcze raz. Koniecznie idz do neurologa. oczywiscie migreny nie mozna calkowicie wyleczyc, ale mozna sie jej na jakis czas pozbyc. Moj neurolog zrobil mi wszystkie mozliwe przeswietlenia, lacznie z badaniem cisnienia krwi w glowie i stwierdzil, ze jestem genetycznie predysponowana do migreny i ze zawsze bede na nia narazona. Ale dal mi tez tabletki (tylko na recepte), ktore bralam przez 2 miesiace kazdego dnia i to powinno zapobiec migrenie na nastepne 2 lata. Na razie minely 4 m-ce bez bolu, co jest sporym osiagnieciem. Po co sie meczyc, jesli mozna sobie pomoc.

Gość gość
Najlepszy sposób aby dalej nie męczyć się aż tak z migreną to według mnie Cefaly, dzieki niemu jestem w stanie normalnie funkcjonować