blackberry16 0 Napisano Luty 7, 2008 wlasnie dotalam wiadomosc ze zostalam przyjeta do pracy w biurze,takze za 3 tygodnie zaczynam,maja mi wyslac kontrakt poczta,,,,, ale ja mialalm wczesniej inne interview w sprawie juz innej pracy i je przeszlam i zaprosili mnie na drugie...to drugie interview jest za 2 tygodnie,,,,,dodam ze ta druga oferta jest lepsza,a zgodzilam sie na tamta bo nie bylam pewna czy w tej lepszej beda mnie chcieli, i tu mam pytanie,,,jezeli podpisze juz kontrakt w tej pierwszej pracy,,a pozniej sie okaze ze w tej drugiej mnie przyjeli,czy mozliwe jest zebym zrezygnowala z tej pierwszej (po prostu powiedziec im ze nzlazlam lepsza prace) i poszla do tej drugiej-lepszej????? bo to bedzie wtedy takie nie za bardzo uczciwe i takie troche chamskie:( dlatego powiedzcie mi co wy myslicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rebeka72 0 Napisano Luty 7, 2008 Przypuszczam ze jestes wAnglii wiec nie wiem dokladnie jak tam u Was te sprawy wygladaja... Zazwyczaj jest tak ze kontrakt nabiera "mocy urzedowej" po 7 dniach od podpisania przez obie strony... wiec zawsze mozesz go anulowac, mowiac poprostu ze ci praca nie odpowiada albo ze dostalas lepsza oferte... Nie jest to bardzo elegancko :-O ale mozna tak zrobic. Moze sie zdazyc ze zaproponuja ci wowczas lepsze warunki :-)... A poza tym jest jeszcze okres probny... mozna podpisac kontrakt, a jak sie okaze ze ta druga praca jest OK to w trakcie okresu probnego dac wypowiedzenie, oczywiscie uprzedzajac tego drugiego pracodawce ze nie mozesz zaczac pracy natychmiast. Tylko taka mala uwaga ...nie krytyka, bo wiem ze roznie to w zyciu bywa i kazdy chce zdobyc prace swoich marzen ale... lepiej nie probowac lapac dwoch srok za ogon ;-) Zycze powodzenia i ... dobrego wyboru ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jaki z ciebie glupek Napisano Luty 7, 2008 ja bym sciemniala ze sie rozchorowalam i ze za ok 2 tygodnie przyjade podpisac umowe, a w drugiej pracy przedstawilabym moja sytuacje i prosila o szybszy termin rozmowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach