Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejka4793

Przebarwienie po kroscie - jak je rozjaśnic domowym sposobem?

Polecane posty

Mam fioletowo- czerwone przebarwienie na srodk policzka po kroście? Jak je usunąc, mam je juz ponad pół roku i jeszcze nie zniknęło? Znacie jakies domowe sposoby na usuwanie przebarwień? Licze na pomoc, bo juz nie mam siły matowac tego! :(

Gość ________________
Hirudoid (Sankyo) - krem, żel - preparat zawierający polisiarczan mukopolisacharydu. Hirudoid może być wykorzystany do leczenia blizn i plam pozapalnych po trądziku. Polisiarczan mukopolisacharydu zawarty w preparacie działa silnie przeciwzapalnie, przeciwwysiękowo, przeciwobrzękowo, regenerująco i rozmiękczająco. Aktywuje resorpcję wysięków i krwi z przestrzeni międzykomórkowych. Poprawia przepływ krwi, odżywienie i dotlenienie skóry. Przyśpiesza gojenie i uelastycznia skórę ułatwiając jej wygładzenie. Poprawia uwodnienie skóry. Hirudoid można nabyć w aptekach i w sklepach zielarskich. Stosuje się go miejscowo wcierając 2 razy dziennie, stosując równocześnie delikatny masaż. W razie plam potrądzikowych zalecamy równoczesne (naprzemian) stosowanie preparatów wybielających (woda utleniona, kwas azelainowy, nadtlenek benzoilu, hydrochinon, arbutyna).

Gość ________________
Ocet bergeniowy (badanowy) - Acetum Bergeniae: Ocet bergeniowy wybiela skórę i usuwa plamy, np. potrądzikowe, po środkach antykoncepcyjnych, po opalaniu. Działanie zewnętrzne na skórę i błony śluzowe: przeciwzapalne, ściągające, antyseptyczne, wybielające skórę (hamujące powstawanie melaniny i usuwające plamy - hiperpigmentacje), przeciwłojotokowe, przeciwtrądzikowe. 1 część świeżych liści lub kłączy rozdrobnionych zalać 3-5 częściami gorącego octu spożywczego 5-6%, odstawić na 7 dni, przefiltrować. Stosować zewnętrznie do płukania włosów (1 łyżka octu bergeniowego na 1-2 szklanki wody), jamy ustnej, gardła, narządów płciowych i przemywania skóry przy zakażeniach i stanach zapalnych oraz łojotoku. więcej tu: http://www.luskiewnik.pl/monografie/bergenia .html

Gość DNAage
Jesteś pewna, że to po trądziku? Moja mama ma taką plamkę siną na policzku i poszła z tym do dermatologa i powiedział, ze ma zrobić badania bo z tym roznie bywa, szczególnie, ze jest fioletowe.

Jeszcze raz dzieki =] Tak jestem pewna, bo mam jeszcze kilka przebarwien tylko ze mniejszych, ale one jasnieją jako tako, a ta plame wieksza nie chce zejsc ;/