Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ztiger z krakowaZ

gdzie lepiej mieszkac w Holandii czy Belgii

Polecane posty

Gość Ztiger z krakowaZ

mam propozycje kontraktu w Maastricht. gdzie - zdaniem doświadczonych i poinformowanych - lepiej sie osiasc, gdzie lepiej sie zyje:)

Gość henk1
Mieszkaj w Belgii a pracuj w Mastricht.Lepiej się mieszka w Belgii.

Gość ed s la
... byc moze to plotka, nie wiem czy wiarygodna.. Holendrzy mowia ze w Belgii ale dlaczego to nie wiem, chyab jest taniej ale podobno ludzie tam bardziej ponurzy......

Gość henk1
Jest tam bardziej ludzko (choc o tym nie mówią),ale podatki są mniejsze i mniej amie językowym zakazów.Balgowie zawsze wygrywają w programie 10 z języka ( tien voor taal ).No i mieszkania i grunty są tańsze.

Gość ed s la
to dlaczego Panie henk1 nie mieszkasz w Belgii .... babska ciekawosc:)))

To zalezy. W belgii sa dwa jezyki i bywa ciezko, szczegolnie z praca bo jeszcze nie zostal zniesiony obowiazek pozwolen na prace. Moim zdaniem lepiej mieszkac w Holandii ale sama mieszkam w Belgii dlatego, ze moj chlopak jest Belgiem.

Obiektywnie na twoje pytanie odpowie ci tylko ten, kto ma porownanie i mieszkal w obu krajach. Ja mieszkam w Holandii i mimo, ze w Belgii wszystko jest tansze, a podatki nizsze to jednak nigdy nie zdecydowalabym sie na mieszkanie tam. Flamandzki mnie smieszy, kable wiszace nad drogami sa niechlujne, zreszta podobnie jak caly kraj (sorki, moje subietywne odczucie), a ludzie sa nadmuchani i o wiele wiele mniej zyczliwi niz Holendrzy.:) Ale to moje zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzac :P

Gość gość
Stary topic ale odkopuje! Belgia jest 'brudna' nie wiem takie odnosze wrazxenie, szaro smutno mnostwo czarnych sie szwęda :| Nie podoba mi sie Choc jest taniej to fakt ale wole mieszkac w Holandii, jakos tak zielono i wogole, dla mnie Holandia ale kazdy ma swoj gust

Gość gość
Najpopularniejsze od paru lat imię męskie w Brukseli -zgadnijcie jakie ?

Gość gość
Mohamed!!

Gość gość
Tak samo jak w Londynie. Mohammed i Muhammed, za kilka lat bedzie niezla jazda.

Gość gość
W Norwegii ponoć tez jest jednym z najpopularniejszych imion meskich ostatnich lat