Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Mam pytanie do mam które podają lub podawały swoim dzieciom ten lek.Wiem ,ze lek ten moze podować ciemnienie zębow dzieci,i w związku z tym proszę o odpowiedz na pytanie czy Waszym dzieciom przebarwiły sie zęby?Jak długo podawałyscie ten preparat i czy wogóle pomógł.Dziekuję z góry za odpowiedz.

Gość ja podawałam swojemu ale
był wtedy malutki i nie miał jeszcze ząbków ...

Hemofer ja sama brałam tylko w tabletkach - żelazo :) mój mały pije syropek żelazo Ferrum Lek :) Najważniejsze przy podawaniu żelaza jest to, aby syropek nie stykał się z ząbkami ewentualnie po podaniu leku można umyć ząbki :O tak myslę :D

Ja podawałam mojej córci przez ok. miesiąc hemofer - i pomógł, mała nie ma już niedokrwistości. Na początku podawałam z łyżeczki (rozmieszany z wodą), ale córcia często wypluwała. Żeby uniknąć przebarwień na przyszłych ząbkach, zaraz podawałam jej do picia wodę lub mleko. Potem jednak hemofer podawałam w strzykawce i tak było o wiele wygodniej i bezpieczniej dla przyszłych ząbków.

moja córeczka ma prawie 15msc i juz nie jest z nią tak łatwo nie chce tego pić nawet rozcienczonego z sokiem nie wiem co mam z tym zrobić probowałam w kaszy ale tak nie można.Boję sie o jej ząbki zaraz po podaniu jej żelaza wycieram jej ząbki mokrym wacikiem nie wiem czy to coś daje.