Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penumbra____

częste oddawanie moczu PRZYCZYNY????

Polecane posty

Gość penumbra____

witam mam pewien problem -częste oddawanie moczu jest to strasznie uciążliwe bo np w przeciągu godziny tak min 2 razy jak piję dużo wody + zielona herbata to potrafię sobie to wytłumaczyć ale mam tak również i bez tego chyba jakbym cały dzien nic nie piła było by to samo mam zamiar wybrac sie z tym do lekarza ale na poczatek chciałam się troszkę zorientować co to może być....może ktoś zna jakieś przyczyny?????????

Gość polski cienias
piwo

Gość penumbra____
Po piwie i alko to tragedia wole nie pić bo ja chyba ogólnie wszystko co wypije to wysikam:(

Gość cari25
moze byc zapalenie pecheza,lub przeziebione nerki,ja miałam tak ,a najgorsza noc latałam kilka nascie razy ,jak tylko sie połozyłam to z powrotem po to zeby zrobic kropelke. badania moczu i usg nerek

Gość nowa_88
Witam dziewczyny. Wznawiam wątek. Mam taki problem. Zamoczyłam stopy na deszczu, po tym fakcie oddwałam bardzo często mocz, miałam uczucie parcia na pecherz. Zrobiłam badania na mocz ( posiew i zwykły) badania wyszły ujemne. Przed badaniami dostałam provag i cipronex i przeszło. Teraz gdy skończyłam kuracje tymi lekami- dzień później zaczely mnie bolec plecy a teraz znowu czuje parcie na pecherz.. juz sama nie wiem co to moze byc, pomocy!!

Gość klapaucius
Ja nie potrafię utrzymać moczu. Najgorsze, gdy jade autobusem 4h. Postój jest jeden, ale i tak nie zawsze. Czasami zdarza mi się wpadka i to taka totalna. Często lekko popuszczam mocz. Wstyd mi. Musze rezygnować z interesujących mnie zajęć, bo nie potrafię wysiedzieć 4-6 h, a w Warszawie trudno o toalety. Nie robiłam badan moczu, ale strasznie się boję, ze mogę mieć jakieś problemy. Niemniej jednak, pójdę w śr do przychodni i poddam się badaniom. Boję się, bo mam już problem z moczem od pół roku.

Gość love_show
Nie rozumiem, boicie się ale do lekarza nie pójdziecie. Ja rozumiem, ze lekarze to czasem konowały no ale bez przesady: usg i badanie moczu trzeba zrobić. A jak są kamienie? Z bakteriami w pęcherzu też nie jest fajnie długo łazić... Co do syt nowej.. Cipronex jest silnym lekiem, więc wybił wszystkie bakterie ale zapalenia pęcherza się lubią odnawiać.. zrób posiew moczu z antybiogramem i to usg nerek by się przydało. na bakterie w pęcherzu dobrze profilaktycznie jeść świeżą żurawinę lub brać kapsułki z wyciągiem z żurawiny (tylko takie co mają min 36mg PAC prouro itp)

Gość 8308beata
Hej, Ja też mam ten problem, co godzinę jestem w toalecie. Nie mogę czasem przytrzymać moczu. Wszystko co wypiję to wysikam... Posiew moczu : ujemny, nie ma bakterii, ogólne badania moczu idealne, lekarze nie wiedzą co jest. W ciąży nie jestem, jeszcze będzie prześwietlenie nerek, dostałam Cipronex, ale po jednym dniu nie widzę żadnej poprawy... Może to jakiś guzek naciska na pęcherz moczowy? Ahhhh, wiecie co to może być??