Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos sie orientuje

Czy predzej naucze szczeniaka czy doroslego psa zostawania w domu

Polecane posty

Gość czy ktos sie orientuje

na dluzej bez chalasowania ?

Gość wstydze sie sama siebie
trudno powiedziec jeden i drugi może narozrabiać niestety

To zalezy bardziej od rasy i charakteru niz od tego czy pies jest szczeniakiem czy jest dorosly. Chociaz generalnie szczeniaki szybciej sie ucza, ale nie jest to regula.

Gość chcesz miec psa
po to zeby siedzial sam w domu? ludzie to jednak maja nasrane:o

Gość łee
no przeciez logiczne że jak ktoś ma psa nie będzie wiecznie siedział w domu i ciągał go wszędzie ze sobą :o tak jak słusznie zauważyła Madlena77 nie będzie to zależało od tego czy pies jest młody czy dorosły ale od samego charakteru; np taki piesek ze schroniska albo sie strasznie przywiąże do nowego właściciela (potrzeba bliskości człowieka) i cięzko będzie przeżywał rozstania albo wręcz przeciwnie będzie rad że może sobie w spokoju podrzemać w ciepłym domku :D ja np. mam 9-miesięcznego owczarka i mam z nią straszny problem jak chce ją zostawić w domu bo ona bardzo lubi wychodzić na dwór jak i jeździć samochodem (wolałaby siedzieć 3h sama w samochodzie niż 1h sama w domu :D) najlepiej jak byś psa (młodego jak i dorosłego) jak najszybciej zaczęła samego zostawiać w domu i uczyć że czasami tak bywa ;) oczywiście najpierw na pare min, parenaście i tak stopniowo zwiększać czas zostawania psa samego; pies musi poczuć że właściciel zawsze wraca :)

Gość 21 lat i samodzielność
szczeniaka nie wolno zostawiać dłużej niż na godzinę samego, bo jest jak małe dziecko i może wpaść w depresję lub srawać się agresywny. Zanim zdecydujesz się na psa proponuję poczytać o wychowaniu psa.

Gość 21 lat i samodzielność
*stawać a nie srawać

Gość łee
ja swojego pierwszego psa dostałam w wieku szkolnym we wakacje, we wrześniu wiadomo rodzice do pracy a ja z siostrą do szkoły na jakieś 5-7 godzin i pies niestety musiał sam zostawać, nic mu się nie stało i do tej pory mimo dość sedziwego wieku (14 lat) ma się dobrze więc prosze nie plećcie bzdur :o najważniejsze to uczyć psa zostawania samemu stopniowo! nie że od razu zostaje sam na nie wiadomo jak długo