Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blublum

K-Pax - cudowny film...

Polecane posty

Gość Blublum

K-Pax to chyba mój ulubiony fil, jest po prostu przepiękny... Oglądam już któryś raz i się nie nudzę... I muzyka jest przepiekna.

Gość Blublum
No nie... jak zwykle w najlepszych momentach raklamy... nienawidze tego!

Gość prosze powiedzie
kurcze co sie okazalo....mialam telefon po wczesniejszej parti reklam i nie wiem o co chodzi:(((

Gość prosze powiedzie
okazalo sie ze klamal???co wyszlo na jaw w czasie tej hipnozy????

Gość prosze powiedzie
prosze powiedziece bo mnie ciekawosc zzera...pech chcial ze mialam telefon i rozmawialam jakies 20 minut

Gość Blublum
Ale w jakim sensie klamal? Ze jest kosmitą? No jęsli o to chodzi to klamal... okazalo się, że naprawdę nazywa się Robert Porter i był zwyklym facetem, ktoremu jakis psychol zgwalcil zone i córeczkę, po czym obie zamordował. Kiedy to zobaczy (Prot vel Robert) to kolesia zamordował, po czym poszedł sie utopić w rzece.. i to była własnie ta data "powrotu" na K-Pax

Gość gsgfrdg
kurcze.. przegapiłam ten film :(

Gość Blublum
Żałuj żałuj! :)

Gość gsgfrdg
no żałuję :)

Gość Blublum
No i jak zwykle się popłakałam na koniec... :)

Gość prosze powiedzie
jak to utopic ??tzn ze on powstal z martwych????

Gość kpaxx
Sluchajcie, to on jest tym kosmita czy nie??? Przeciez Bess zniknela..Moze polecial na ten K-Pax, tylko jego cialo zostalo?

Gość prosze powiedzie
czyli po co wymyslil ta historyjke ze jest z innej planety????

Gość prosze powiedzie
dalej nic nie kumam.... to on byl duchem czy kosmita czy wariatem???

Gość zwariowal
zwariowal po tym jak mu psychol zabil rodzine. Udal sie nad rzeke i sciagnal swoje ubranie tak zeby wszyscy mysleli ze sie utopil

Gość prosze powiedzie
czyli wymyslil ta cala historyjkę zeby go nie zamkneli ???

Gość Blublum
Ludzie! Trochę myślenia psychologicznego , przeciez o tym jest film... On wymyślił sobie K-Pax, gdyż rzeczywistość była dla niego nie do zniesienia (taki mechanizm obronny). I tak sobie to "wkręcił", ze gdy mial poleciec stracił przytomność i popadł w taką jakby śpiączkę. Jesli chodzi o Bess, to ona znikła...ale nikt przecież nie widział, jak "wyleciala" przez okno... rownie dobrze mogla po prostu niezauwazona wyjsc...

Gość mi sie jeszcze
podoba american beauty zawsze rycze na nim pod koniec;p

Gość Blublum
Może to taki urok Kevina Spacey? :) Uwielbiam go, jest świetnym aktorem... Moim zdaniem jednym z najlepszych.

Blublum: "Ludzie! Trochę myślenia psychologicznego , przeciez o tym jest film... On wymyślił sobie K-Pax, gdyż rzeczywistość była dla niego nie do zniesienia (taki mechanizm obronny). I tak sobie to \"wkręcił\", ze gdy mial poleciec stracił przytomność i popadł w taką jakby śpiączkę. Jesli chodzi o Bess, to ona znikła...ale nikt przecież nie widział, jak \"wyleciala\" przez okno... rownie dobrze mogla po prostu niezauwazona wyjsc..." No, cóż. Równie dobrze można przyjąć tezę, że Prot był z K-Paxu. Przylatując na Ziemię wcielał się w postać Portera, bo, jak sam na początku filmu stwierdził, w postaci ludzkiej lepiej się prezentuje na Ziemi. Odlatując- zostawił ciało. A Bess z nim poleciała;) Dlaczego nie? Ne można wszystkiego tłumaczyć naukowo. Trzeba przyjmować świat takim, jaki jest...no i dobrze jest...po prostu wierzyć.

cziraj ogkadam go po raz pierwszy i bardzo mi sie podobal ale po polowie filmu romawialam godz z mezem przez tel i nie ogladnelam go ale dzieki wam wiem jaki byl koniec no coz probuje go zciagnac ale marne sznase a co do kevina...hmmm fajny facet :-)

bardzo fajny film wczoraj oglądałam (a może przedwczoraj) i bardzo mi się podobał :) to jak to wszystko odbiegało i żeby zrozumieć Prota trzeba było się wyzbyć dotąd znanych nam wzorców zachowań postępowania i funkcjonowania społeczeństwa oraz jednostki.bardzo ciekawy film.

w sumie sama nie wiem czy prot kłamał i nie jest protem czy po prostu owy prot wszedł w ciało Roberta ...no bo przecież potem buss czy jak się zwała zniknęła razem z protem ...

a) nie wymyślił historyjki ...wariaci nie wymyślają historyjek celowo tylko oni naprawdę w to wierzą. b) można powiedzieć że zniknął prot a Robert został co wcale nie znaczy że Prota nie istniał w sumie to zakończenie nie jest jednoznaczne moim zdaniem prot był kosmitą i wszedł w ciało Roberta a potem je opuścił zabierając ze sobą czarną dziewczynę. d)Podczas hipnozy prot opowiadał o tym że wzywał go jego kolega (potem wyszło że Robert) i że 27 stało się coś złego...doktor próbował znaleźć miejsce o którym opowiadał prot kierując się różnymi informacjami uzyskanymi dzięki hipnozie.

prot opowiedział o domu i rodzinie w małej miejscowości-wsi,o tym ze stało się coś złego w wyniku czego jego kolega(robert) utopił się w jeziorze.doktorek znalazł ową miejscowość gdzie szeryf(lub ktoś tego typu) opowiedział mu historie o tym jak bandyta zgwałcił żone roberta po czym zabił i ją i ich córeczkę rebeke.robert wracając do domu zastał bandyte i skręcił mu kark a potem próbował się zabić.ponieważ znaleziono tylko ubranie uznano roberta za martwego.