Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa w miecie

prosze o pomoc jakie danie jednogarowe na trzy dni

Polecane posty

Gość nowa w miecie

można zrobić dla całej rodzinki dziekuje bardzo tylko moze nie fasolka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym nie chciala miec
bigos, golabki, strogonof, risotto, chili sporo tego jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to co wyżej i przyszło mi
jeszcze pierogi,krokiety,pieczony kurczak.leczo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GAGUSIA35
BOSKA GULASZOWA/WYSTUKAJ TO CI SIE OTWORZY STRONA Z TYM PRZEPISEM A ZUPA NAPRAWDE BOSKA! I MOZE BYC NA 3 DNI

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 222222222222222222222222

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szybko, mało roboty i na 3 dni :P ja podsmażam wieprzowinę pokrojoną w kostkę i porządnie przyprawioną, opiekam dość mocno, także mięso jest brązowe, przekładam do dużego garnka, podlewam lekko gotującą się wodą, kroję ze 3 duże cebule i dorzucam do gara, po jakiś 30-40 minutach dorzucam 2-3 paczki warzyw mrożonych (według gustu i na co mam ochotę), po jakimś czasie (na oko robię także nie pamiętam, ale pewnie następne 40 minut) wlewam 0,5 litra soku pomidorowego i jak wszystko zabulgoce wrzucam pokrojone (surowe) ziemniaki, po 15-20 minutach kapka śmietany słodkiej 12% na kolorek i posmaczek i danie na 3 dni gotowe (oczywiście w trakcie dodajemy swoje ulubione przyprawy, ja dodaję: na początku ziele angielskie i listki laurowe, następnie pokrojony czosnek z 3-4 ząbki, majeranek, chilli obowiązkowo i na koniec sporo mrożonego koperku)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szybko - oznacza, że mimo wszystko mało roboty i trzeba tylko pilnować, coby się nie spaliło :P ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fasolka po bretońsku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co to
za wynalazek z tą wieprzowina ma to jakąs nazwe??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie ma żadnej nazwy (albo może i ma, ale ja nic o tym nie wiem ;) ) sama to wymyśliłam - ooo taka zdolna jestem ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4-6 lisci kapusty słodkiej lub włoskiej, kilogram ziemniaków, 2-3 buraków czerwonych ,4-5 marchewek, resztki wędlin lub boczek wędzony ok 1/2 kg., duży por, sól, pieprz, trochę oleju. Najlepiej robić to w szybkowarze. Na dno połowę liści kapusty, surowe obrane i umyte ziemniaki , niewielka warstwa, potem obrane i umyte buraki też niewielka warstwa, obrana i umyta marche i tak jak poprzenie, na to wędlina ew. boczek , por pokrojony w kawałki - to wszystko solić i popieprzyć, i układać znowu warstwami te składniki, a to wszystko zakończyć resztą liści z kapusty.A na dno garnka wlać troszkę oleju i wody ok. 1/4 szklanki. Dobrze zamknąć i pichcić to ok. 35 minut. Można też to zrobić w dużym garnku żaroodpornym i w piekarniku, ale dłużej to trwa, a szybkowar - to jednak pod ciśnieniem. Ja często to robię do grila na świeżym powietrzu.Spróbujcie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uuuuuuuuuuuuupppppp
jakieś nowe pomysły?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×