Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niska temperatura

temperatura poniżej 35 stopni

Polecane posty

Gość ecipeci-k
ale jak sie nie przebadasz to nerwowo nie wyrobisz ,idz sie zbadaj i napisz co ci wyszlo ,a moze ta niska temp. to taka twoja uroda ,ja tez mam niska i nic mi nie jest tak mam poprostu!

Gość niska temperatura
postaram się zdobyć na odwagę... tylko boję się, że będę się tak zbierać w nieskończoność... ale lepiej neurolog czy rodzinny? u neurologa kiedyś miałam założoną kartę, więc skierowanie chyba już niepotrzebne (czy tak?) póki co uciekam, bo nawet od siedzenia tu już jestem zmęczona, dziękuję za rady, pozdrawiam.

Gość ecipeci-k
rodzinny na poczatek...a dlaczego sie az tak go boisz ,jakie masz zle doswiadczenia? chyba jak powiesz o AŻ tak niskiej temp. to musi cie potraktowac odpowiednio czyli wysluchac dac badania i powiedziec co moze byc przyczyna ,nie mydsl o tym raku bo zeby go miec to trzeba miec i inne objawy

Gość ecipeci-k
do neurologa domagaja sie co roku nowego skierowania ,najszybciej i najprosciej do lekarza pierwszego kontaktu zwlaszzca po skierowania

Gość niska temp.
mam dwa pytania: a czy ktoś wie, co może oznaczać zbyt niski cukier? i co może oznaczać powiększona tarczyca, jeśli nie ma niedoczynności ani nadczynności na 100%? czy powinnam się denerwować czy mogą to być mało ważne sprawy?

Gość Obnizona
Ja chciałam tylko sie zapytac czy stodujdzesz jakąś diete? Bo w moim przypadku od poniedzałku mam diete 1400 kalori we wtorek miałam gorączke 39 a teraz mam 35,7

Gość ilonka11
Mam problem Mój synek 4 lata ma temperaturę 34,4 teraz 34.7 ciągle ma zimne rączki i nóżki niedawno przeszedł anginę niewiem co robić Moż ktoś miał taki problem

Ja od zeszlorocznych wakacji milama bardzo silne bole glowy i zawroty... Potem bole sie troche oslabily, a ja, ze nie lubie chodizc do lekarzy, przyzwyczailam sie do tego i do czasu do czasu bralam tabletke, ale jak juz nie moglam wytrzymac z bolu. Bylam u lekarza pod koniec roku 2008 i jeden ziagnozowal u mnie powiekszona tarczyce, potem bylam u sowjej lekarki rodzinnej i ona powiedziala, ze czegos takiego nie ma. Mialam badania na TSH, moczu, zelaza, magnezu... itp. I w sumie wyszlo, ze jestem na granicy anemii, ale narazie jej nie mam. Ogolnie wszystkie badania na zawartosc np.: magnezu wyszly na dolnej granicy... Lekarka przepisala mi magnez i zelazo oraz zalecila wiecej ruchu, pomijajac fakt, ze naprawde codziennie chodze na pieszo na uczlenie w jedna strone pol godziny, a potem zawsze gdzies z psem wychodze... Dodam, ze oprocz silnych boli glowy, mam od jakiegos czasu problmey z koncentracja, obnizona temp. ciala (najmniej mialam 35,4 stopni C), problemy z apetytem i masa ciala - raz potrafie zjesc dwie kanapki na dzien, a drugim razem dwie kanapki, obiad i kolacje jeszcze..., jestem ospala, wlosy tez mi wypadaja (ale do w sumie od dawna, ale teraz bardziej), do tego jestem blada - rodzina mowi, ze jak sciana... Nie stosowalam zadnej specjalnej diety. Odzywailam i nadla odzywiam sie normlanie, zdorwo. Od czasu, jak mam te bole glowy, to zauwazylam, ze czesciej jestem chora, przeziebiona... Wczesniej raz - dwa razy do roku chorowalam lub bylam przeziebiona. Czy ktos z was moze mi doradzic, czy powinnam ponowic badania (juz trzeci raz), skoro moj lekarz wykluczyl niedoczynnosc i nadczynnosc tarczycy ?

Gość katrin17
moja córeczka od trzech tygodni nie rozstaje się z miską przy łóżku, nie wymiotuje, ale ma potworne mdłości, niską temperature ciała,35-35,9, i tak podobnie cały czas, bóle brzucha, sińce pod oczami, jest smutna, cchudla bo nic nie je prawie, robiłam jej badania z własnej kieszeni na pasożyty na antygeny lamblii, także my się badalismy, nic nie wyszlo, wczoraj byłam u lekarza, dał skierowanie na badanie TSH, żelazo, morfologia,mocz, poprosilam takze o leczenie na lamblie, dzis wziela dwie dawki leku na te lamblie, nudności minęły ,bóle brzucha też, ale wieczorem po kolacji wrócily nudności i ból, temeratura 35,7. lekarz podejrzewa niedoczynność tarczycy, strasznie się boję, że to jej nie minie. jak to sie dzieje, niedawno biegała i tryskała zdrowiem, to wulkan energi.a teraz tak przygasla,

Gość misiula0904
ja mam 35,6 i nizej nie martw sie nie jestes sama, oczywiscie sporo osob ma jeszcze nizsza, trzeba badania porobic i tyle, za szybko sie nie umrze na to raczej:)

Gość Hanusik
Niska temp. ciała jest jednym z symptomów NIEDOCZYNNOŚCI tarczycy. Pomiar temp. jest bardziej wiarygodnym sposobem zdiagnozowania niedoczynności tarczycy niż wszystkie TSH, T3,T4,rT3,rT4 razem wzięte. Przy diagnozowaniu należy jeszcze wziąć pod uwagę dodatkowe objawy!)

Gość ; )
ja mam ciągle od 34, 56 do 35 coś ; ]

Gość lklklklk
Witam w klubie, ja od lat (do końca nie pamiętam ilu), ale z pewnością ponad 10 (mam 31) mam obniżona temperaturę ciała. Moja norma to 35,2 pod pachą. A jak jestem osłabiona to spada poniżej 34 stopni, co gorsza ja się wtedy czuje jakbym miała gorączkę. Inne objawy: zimne ręce i nogi, wolny metabolizm (tendencja do tycia), zawroty głowy, poczucie duszności, senność, ostatnio (ale raczej nie związane z temperaturą pojawiły się bóle wzdłuż kręgosłupa), zapalenie gradła/krtani/oszkzeli w sumie kilka razy w roku - zazwyczaj dostaje Bioparox. Nie badałam tego. lekarzom przy standardowym pytaniu o gorączkę odpowiadam, że nigdy nie mam, bo jak mówię że mam 36,9 przy czym normalnie mam prawie 2 stopnie niższą, to i tak to olewają. Generalnie to co chciałam przekazać - da się z tym żyć, aczkolwiek dobrze byłoby wiedzieć co to jest i czy groźne to jest. Tarczycę badam raz na kilka lat i to nie to... aczkolwiek w liceum byłam leczona na lekką niedoczynność.

Witam, ja również mam temperaturę w granicach 34,8 -35. Nie gorączkuję w trakcie choroby, również czuje się osłabiona, zmęczona, a na domiar tego przy niskiej temperaturze jest mi strasznie gorąco. Ostatnio robiłam podstawowe badania, bo miałam zawroty głowy, schudłam 5 kg, pomimo tego że dobrze się odżywiam, nie stosuję żadnych diet i wszystko było w normie (tsh, cholesterol, cukier, krew). Mam już tak od paru dobrych lat, najgorzej to jest przy infekcjach, niestety nie wiem z czego to wynika

Gość Dr.Stisat
OSŁABIENIE !!!

Gość DO tabaluga207
jakie masz TSH i czy robiłaś pozostałe badania tarczycowe? miałaś robione usg tarczycy?

Gość gość
ja też mam temperaturę, która normalnie wynosi 0d 34.8 do 35.2 max ciągle zimne stopy i dłonie, gorączkę miewam bardzo rzadko ale miewam jak mam 36.7 to naprawdę źle się czuję nigdy nie robiłam żadnych badań z tego powodu a mam 31 lat więc chyba czas najwyższy zadbać o zdrowie chociaż katar czy przeziębienie to może 1raz w roku mam

Gość gość
Do mierzenia temperatury używam termometru NonContact i jestem zadowolona. Mierzy przede wszystkim dokładnie i nie wymyśla wyników.

Gość gość
Bardzo mi pomaga w codziennym życiu z małym dzieckiem w domu termometr nonContact, szybki i dokładny pomiar.

Gość ala1919
Fajnie mierzy termometr nonContact, nie czeka się długo na wynik, nie ma potrzeby ustawiania dziecka specjalnie do pomiaru, wystarczy żeby podczerwień wyłapała kawałek czoła i tyle.

Gość sarenn
Polecam Non Contact czyli ten sam co używamy w domu od roku już prawie – długo baterie trzymają, nie zacina się, dobra niemiecka konstrukcja.

Gość gość
Polecam nonContact bardzo upraszcza funkcjonowanie przy gromadce dzieci w domu które często chorują, mierzy przez podczerwień w ciągu chwili

Gość gość
Fajnie mierzy Classic XL to jest termometr zupełnie klasyczny, w szkle ale z galistanem zamiast rtęci, także dużo bezpieczniejszy niż te stare babcine rtęciówki sprzed lat ;)

Gość gość
Porządnym termometrem na podczerwień jest na pewno nonContact, niemiecka marka, długa gwarancja, szybki pomiar, jak na razie bardzo sobie go chwalimy

Gość gość
Dużo mi ułatwiło życie jak wymieniłam rtęciówkę na nonContact z podczerwienią, pomiar teraz trwa jakieś tysiąc razy szybciej, a jest tak samo dokładnie a nawet i bardziej bo mam więcej miejsc po przecinku wynik.

Gość gość
Bardzo funkcjonalny jest mój nonContact, sprawdzi gorączkę, zmierzy wodę w wannie, zapamiętuje wyniki, ja sobie bardzo chwalę, wydajny, nie trzeba wcale często zmieniać baterii

Gość gość
Faktem jest że Non contact to jest wielka wygoda i ułatwienie dla niemowlak. Ja sobie bardzo chwalę termometr dobrze że teraz takie robiom.

Gość gość
Dobrze że trafiłam na ranking na http://rankingtermometrow.pl/ bo tak to bym pewnie zamówiła termometr na szybko jakikolwiek a tak wzięłam ten polecany przez największą ilość ludzi i to był super strzał ;) Jednak zawsze jak coś jest przez kogoś już sprawdzone i polecano to jest pewniejsze i mniejsze ryzyko rozczarowania.

Gość sara

Na NonContact nie mogę powiedzieć jak do tej pory złego słowa. Mierzy dokładnie szybko wygodnie i bezpiecznie dla córeczki.

Gość wiollla

NonContact poleciła mi bratowa i jak najbardziej zdaje egzamin. Szybkie badanie na każdym obiekcie – ciele, mleku, powietrzu w pokoju.