Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewot

Na czym dokładnie polega fascynacja drugim człowiekiem?

Polecane posty

Gość ewot

pytanie j.w. Jak odroznić fascynację od prawdziwego uczucia?

Gość ale...
fascynacja jest prawdziwym uczuciem, jeśli ją się czuje......ja myślę, ze o miłości można powiedziec, kiedy już brzuchy nam porosną i patrzymy i myslimy: tak, kocham gada :)

Gość ewot
to może inaczej.. czym rozni sie fascynacja od zwykłego zauroczenia?? i co wspolnego ma fascynacja z głebokim uczuciem? Czy fascynacja to tylko stam przejsciowy??

Gość ewot
hsafe :)

fascynacja moze byc tylko przejsciowa, bo w sumie fascynuje nas co nowe i nie odkryte

jesli ktos jest zmiennny to moze sie szybko znudzi i fascynacja mu przejdzie

Fascynacja i zauroczenie to to samo, a różnica miedzy uczyciem jest taka że fascynacja mija a prawdziwa miłość nie.

Gość asdfghjkjlk
polecam "Chemię miłości" czy jakoś tak, poszukaj w archiwach www.atvn.pl, świetny naukowy artykuł do obejrzenia lub artykuł o tym tytule: http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,3692

Gość tararabum
a ja polecam "zanim powiesz kocham" malińskiego. z calego serca!

Rozumiem że stoisz przed dylematem "czy to miłość czy tylko kochanie" moja rada jest taka: czas jest najlepszym testem, Pozdrawiam

Gość Ju...
Fascynacja niekoniecznie wiąże się z uczuciem. Tzn. tym uczuciem, bo przeciez i złość jest uczuciem. Jeśli ktoś nas fascynuje, znaczy to, że podobają nam sie jego sposób bycia, poglądy itp., ale być z kimś takim niekoniecznie musimy chcieć.;)

Gość ewot
Dziekuje za Wasze wypowiedzi:)

Gość ewot
hak oo tak, zastanawiam się. Dawno z nikim nie bylam i teraz ojawil się ktoś naprawde wyjatkowy. Jestesmy ze soba ale nie wiem czy to przypadkiem nie tylko fascynacja Nim samym. Kiedy z Nim jestem, jest cudownie i pieknie i wtedy wiem ze zyję i niczegow iecej mi do szczescia nie potrzeba. Kiedy Go nie ma to tesknie i ubolewam, ze Go nie ma obok. Wtedy ciagle o Nim mysle i czekam chwili kiedy znów Go ujrzę.

No proszę, Ty już chyba jesteś zakochana! widać że promieniujesz szczęściem, jestem dobrej myśli więc gratuluje i życzę odwzajemnienia uczuć!

Gość Ju...
Właśnie, jak Ci dobrze, to się ciesz i nie zaprzątaj niepotrzebie myśli definiowaniem tego, co czujesz. Przecież róża inaczej nazwana nadal różą pozostaje. Mytślenie pozostaw teoretykom:), a sama praktykuj. Oczywiście powodzenia życzę i szczęścia.:D

Gość ewot
Widac? Naprawde? Uczucia są jak najbardziej odwzajemnione, tzn bardziej zastanawiam sie nad swoimi bo to cudowny człowiek, nie chciałabym Go skrzywdzić stad ta analiza.

Gość ewot
chyba faktycznie nie powinnam sobie zaprzatac tym głowy bo wiem, ze moje uczucia z kazdym dniem sa silniejsze jednak nie chciałabym pewnego dnia sie obudzić i stwierdzić " :( To byla tylko fascynajca".

Gość mrowka_robotnicza
Fascynacja to gdy sie mysli o kims w kontekscie seksualnym, w sensie ze ta osoba nas jakby podniecala, przyciagala fizycznie. To jest taki rodzaj zauroczenia. Moze sie przerodzic w prawdziwe uczucie ale do tego juz trzeba czasu bo przynajmiej dla mnie prawdziwe uczucie to juz nie tylko podobanie sie sobie, ale tez wyznawanie podobnych wartosci, chec robienia wspolnych planow, umiejetnosc trwania ze soba w chwilach dobrych i zlych.

Gość ewot
umiejetnosci trwania ze soba w chwilach dobrych i złych już sie nauczycliśmy, chec robienia czegos wspolnego, jak najbardziej jest. Mam ogromny szacunek Do Niego bo zanim został moim męzczyzną przez wiele lat był najbliższym Przyjacielem. Wszystko się układa, jest cudownie jak dla mnie zbyt idealnie aby to było prawdziwe stąd "doszukuje sie jakiegos haczyka". Pytajac Was o zdanie, chcialam sie upewnić czy to tylko zauroczenie, moze fascynacja czy naprawde "coś" bardzo głebokiego :)