Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna mami

jestem matka samotnie wychowujaca dziecko i mam problem

Polecane posty

Gość samotna mami

Czy moze ktos mi pomoc bo zupelnie w tym sie nie orienyuje. Jestem mama malej dziewczynki wychowuje ja samotnie, czy moze sa na forum jakies osoby ktore wiedza na czym polega zalozenie sprawy o alimenty dla ojca dziecka. Co musze zrobic i gdzie bo nie mam zielonego pojecia. A takze czy moze ktos wie jakiej kwoty moglabym sie spodziewac? jezeli czyta to ktos kto wie cokolwiek na ten temat to prosze o pomoc blagam, bo nawet nie mam kogo o to zapytac...

hej. trzeba załozyc sprawę w sądzie...najlepiej bedize jesli udasz sie do takich biur,gdzie udzielaja porad za niewielkie pięniądze przyszli prawnicy-nie chodzi mi o kancelarie prawniczą.jest cos takiego.przynajmniej w krakowie.a kwota,to zalezy... min od tego ile zarabia ojciec dziecka. -

Gość POLECAM_SERDECZNIE
zgłoś się do Lokalnego Centrum Pomocy Rodzinie w Twojej miejscowości. Tam na pewno CI pomogą znaleźć Radce Prawnego, który udziela darmowych porad lub na koszt miasta. ( w każdym mieście jest takich kilku)

Gość POLECAM_SERDECZNIE
on Ci wszystko objaśni... jak to wygląda od strony prawnej

Gość w kazdym wiekszym miescie
bodajze przy urzedzie miasta przynajmniej raz w tygodniu mozna zasiegnac porady prawnej bezplatnie. Poza tym wpisz w wyszukiwarke www.google.pl haslo pozew o alimanty lub cos w tym stylu i z pewnoscia dowiesz sie wszystkiego

witaj. W kazdym sadzie rejonowym jest buiro podawcze i obok zwykle bywaja gablotyze wzorami roznorakich pism.Jednak nawet w necie znajdziesz potrzebny ci wzór wystarczy wprowadzic w google hasło alimenty:) A co do wysokosci to raczej jest sprawa indywidualna,ja dostaję 500 zł i co zdązyłam doczytac wiele kobiet dostaje alimenty w podobnej wysokosci.Pozdrawiam

Gość samotna mami
dzieki wielkie fajnie ze mi odpisaliscie a czy moze jest na forum jakas osoba ktora miala do czynienia z czyms takim tzn zakladala sprawe o alimenty?

Gość samotna mami
wisienko moja sytuacj jest taka ze ja w tej chwili nie pracuje a ojciec mojego dziecka jest za granica pracuje tam nie legalnie jak myslisz czy mam jakas szane?

Gość samotna mami
dziekuje za wszystkie odpowiedzi

samotna mami moja kolezanka ma ten sam problem i jej powiedziano ze sama powinna znalesc ex meza przez ambasadę,jednak ambasada jej odmówiła poniewaz ona jako szaraczek nie ma takiej mocy.W tej chwili na mocy wyroku on jest urzedowo scigany listem gonczym w calej europie. Jednak póki co musisz złozyc dokumenty,a alimenty moga byc zasadzone jego rodzicom.

Gość POLECAM_SERDECZNIE
jeśli pracuje nie legalnie to ciężko będzie prokuratorowi udowodnić jakie dochody... on na pewno będzie utrzymywał, że jest bezrobotnym bez prawa do zasiłku..

Gość samotna mami
wlasnie tez tak myslalam ale jezeli jest w Polsce ubezpieczony w Krusie, a poza tym buduje w Polsce dom. sama nie wiem jak to wyglada ale moge przeciez sprobowac... tak mysle...

Gość samotna mami
do polecam serdecznie a jezeli jest bezrobotnym bez prawa do zasilku to co to oznacza a do Ciebie wisienko mam jeszcze jedno pytanie czy masz tez jakis zasilek dla samotnej matki?

poczekaj do pierwszej rozprawy ,moze ex okaze sie "super tata"i sam zacznie płacic :)

nie nie mam zasiłku>Jakos nigdy specjalnie sie o to nie starałam,bo mam równiez prace i jakos dawałam sobie rade.Podejdz do MOPSU tam dowiesz sie wszystkiego na ten temat.

Gość samotna mami
wisienko chodzi o to ze on mi caly czas jakos pomagal tzn.nigdy nie dawal mi kasy ale kupowal rozne rzeczy jedzenie ubranka itd. ale robil to od czasu do czasu i czesto potom krzyczal ile to pieniedzy wydal. Dzisiaj z nim gadalam i powiedzialam mu ze wole dostawac mnie kasy ale regularni i ze w ten sposob nie bede musiala go o to prosic ani zastanawiac sie czy moze cos da czy nie.jak myslisz dobrze zrobilam czy nie?

Gość samotna mami
dodam jeszcze ze nie mamy zadnego slubu takze w swietle prawa sama wychowuje dziecko tzn ze jestem samotna matka wiec chyba moge skladac pozew

Gość takie pismo musisz napisac
składaj dziewczyno pozew o alimenty i nie oglądaj sie na nic!!! a dziecko MACIE OBOJE !!! anie tylko ty sama ...szlag mnie trafia jak facet potem jeczy ile to wydal ...😡

jak najbardziej dobrze zrobiłaś:) a taki typkami jak amant wszechczasów się nie przjmuj,zachłannośc dobre sobie.Dziecko ma oboje rodziców i nalezy mu sie kasa od ojca koniec kropka.Ja tez wolałabym mieć stałe ,nieco mniejsze dochody niz dotychczas, ale co miesiac.A czy on uznał dziecko?

Gość samotna mami
Tak uznal. moje dziecko ma jego nazwisko. Tez tak mysle ze powinien placic w koncu tez jest ojcem tym bardziej ze jest za granica. Wkurza mnie ta sytuacja ale cos z tym musze zrobic, dosc tego. Dziekuje Wisienko ze ze mna pogadalas