Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fprzemyslunki

Kiedyś sie zastanawiałam, czemu tak dobrego człowieka zabili!!

Polecane posty

Gość fprzemyslunki

ale teraz rozumiem.Chodzi mi o Chrystusa!!Kiedys, nie mogłam, bedąc, jeszcze młodą dziewczyną, zrozumieć, czemu ludzie zabili dobrego człowieka?No i za co?Bo przeciez nic im nie zrobił. Jezus był w tamtych czasach swego rodzaju"rewolucjonistą", chciał, zmienic dotychczasowy zw"porządek" panujący w żydowskim kraju.Jednak faryzeusze(zli ludzie), bali sie o swoją pozycje(czyli o władze i swoje pieniadze) i zwykłych ludzi, zaczeli nastawiac przeciwko JEZUSOWI, choc naprawde im nie nie zrobił.W konsekwencji nawet kiedy mieli prawo wyboru, uwolnic prawdziwego złoczyńce Barabasza, czy niewinnego Jezusa!!Krzyczeli by uwolnić, złego człowieka.Barabasza!!Czy to nie chore?Faryzuesze poszli nawet dalej, nuwazali Jezusa, za idiote, za wariata!!Tak naprawde , nie znalazł sie nikt procz jego matki, kto byłby za jego uwolnieniem.Wszyscy go opuscili!!Teraz juz wiem, czemu mowi, sie ze umarł, za nasze grzechy, bo przeciez on nic złego nie zrobił.wiec za swoje grzechy nie umierał!!Ludzie chyba boja sie dobrych ludzi, a czasem nawet ich nienawidza i oczerniaja!!Tak jak było w przypadku Jezusa!!

Gość goddessa
wielu dobrych i niewinnych ludzi jest mordowanych, i tak od zarania dziejow. Jezus nie jest wyjatkiem

a czy istnieją jakieś wzmianki historyków czy kronikarzy z tamtego okresu którzy wspominają cokolwiek o Jezusie z Nazaretu, o tym co czynił? o jego cudach, życiu itd. w przeciwieństwie do Mahometa Jezus nie jest postacią historyczną

Gość fprzemyslunki
pedro ja Ci na to pytanie nie odpowiem, musisz sam sobie odpowiedziec "Gdyby ktoś udowodnił mi,że Chrystus, jest poza prawdą i rzeczywiscie by tak było, ze prawda jest poza Chrystusem, to wolałbym, pozostac z Chrystusem niz z prawda"F Dostojewski.. i taka jest moja postawa, ja wierze, ze był, nie potrzebuje papierkow,na tym polega wiara

Gość fprzemyslunki
a zginął przez takich jak pedro, faryzusze tez sie z niego wymiewali i nie wierzyli, ze jest mejsaszem, w koncu ponastawiali ludzi przeciwko Jezusowi, gdyby Jezus zył w dzisiejszych czasach, sytuacja by sie powtorzyła, a sam Ojciec Rydzyk byłby jednym z faryzueszy, ktoryz krzeczli by "ukrzyzowac go"..przeciez Rydzyl, za zydami nie przepada!

jest postacią historyczną, zauważ że Jezus był Żydem i żył w tych czasach kiedy Żydzi już umieli pisać i sa zapiski o Nim w żródłch żydowskich

bardzo miły blondyn a słyszałeś o urban legends? o tzw. miejskich legendach? one towarzyszą ludziom od zarania dziejów oczywiście nie zaprzeczam że taka osoba istniała tylko poddaję to w wątpliwość

Gość fprzemyslunki
pedro za to nie jest postacia historyczna, sam sobie zmyslił nicka, i zapewne jestt kobieta podszywajaca sie za faceta

Gość a ja mysle ze ten
pedro nigdy nie istniał!!!!

Gość PEDRO NIE ISTNIEJE
NIE MA CIE PEDRO, NIE MA O TOBIE, ZADNYCH ZAPISKOW!!

Gość PEDRO NIE ISTNIEJE
Dziewczyna poruszyła ciekawy tematm, dotyczacy naszych sumien, a wy zbaczacie z tematu, kłocąc sie cyz Jezus istniał cyz nie.Zawsze sie jakis niedowierek musi znalesc..jak niedopałek..dyskutujecie nie na temta Panowie

wystarczy zagłębić się w pisma filozofów niemieckich, można udowodnić że Jezus istniał i równie dobrze że nie istniał

Gość fprzemyslunki
bardzo miły blondyn, dlatego Bog pozostawia nam wolna wolą i jest to kwestia wiary, mozemy wierzyc, lub nie, ja dedykowałam, to co pisze, do tych co wierzą..a takze wierzacy go ukrzyzowali

Gość PEDRO NIE ISTNIEJE
nie istniejesz, masz zaczernione danem,gdyby istnial,pokazał by prawdziwe dane:)hehea tak moze wział kogos obcego dowod:)i tylemy nic nie widzimi

Gość PEDRO NIE ISTNIEJE
PEDRO TAK SAMO ISTNIEJESZ, JAK JEZUS NIE ISTNIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

masz rację, przyznaję się, jestem botem 😭 PS pozaforum nie istnieje, ten dowód był tylko po to by uśpić waszą czujność:classic_cool:

Gość PEDRO NIE ISTNIEJE
nie nie wydaje, ,mi sie normalne, to, ze ludzie zabili niewinnego człowieka, ale całkiem realne, wystarczy spojrzec jak ludzie zachowuja sie wobec ludzi dobrych takich jak JEZUS w dzisiejszych czasach nie szanuje sie ludzidobrych, WTEDY tez nie szanowano Uwaza, sie uwaza sie ich za frajerów i idiotów, ludzie nie doceniaja dobrego serca..drugiego człowieka, obcecnie licza sie zupełnie przeciwne wartosci jak cwaniactwo i nic wiecej!!!Ludzie albo, naśmiewaja sie ze wspołczesnych"Chryrstusów", albo ich bezwglednie wykorzystuja, bo wiedza, ze dobry człowiek dla nich wszystko zrobi.Gdyby Chrystus, zył w dzisiejszych czasach , zostałby w "zjedzony"-oczywiscie to przenośnia, przez ludzi!!Załoze, sie zostałby wysmiewany, ze taki skromny i frajerowaty z niego facet!!!Ludzie dzis wolą cwaniakow, rozpychajacych sie łokciami..!!do czego zmierza ten świat.Niedługo juz wszyscy dobrzy ludzie wygina jak dinozaury!!Do tego załoze sie, ze smiali by sie w dzisiejszych czasach z Jezusa, ze naiwny i jak ufny jak dziecko... nie jest to normalne przerwo miedzy palcami, ale jakie życiowe!!Przeciez ludzie nienawidza ludzi dobrych

Gość PEDRO NIE ISTNIEJE
znam mnostwo przypadkow, gdzie ludzi "dobrzy" dostawali po dupie, zło na tym swiecie niestety wygrywa, i chyba zacczne wierzyc, ze diabeł ma tutaj na naszym swiecie wiecej do gadania juz przekonał ludzi do tego by "nie wierzyli"..

Gość mauntownik
ale to jest kwestia wiary, przerwo gdyby nie było, nie byla by to religią, tylko "prawda naukową"!!!miedzy wiedza, a wiara jest roznica!

Gość mauntownik
a kazdy, kto jest pewny siebie, a mam jedna taka koleznka, ktora wcale nie jest zarozumiała, tylko po prostu nie przejmuje sie opiniami innych, naprawde fajna osoba, taka pozytwynnie zakrecona, jej facet tez:)zreszta..oboje sa symptayczni i pewni siebie, zawsze zadowoleni z zycia:)nie narzekaja:)a ona mi ostatnio moja dziewczyna wyleciała czemu zadajesz sie z tymi "narycyzami, zapatrzonymi w siebie"?normalnie zbiła mnie z tropu!!oni sa fajni, a ona chyba zakompleksiona dlatego tak mowi, jak wyleczyc ja z kompleksow?????????????????????

Gość nacimiento nastate
Jezus przyszedl wlasnie po to by za nas umrzec Bog jest w stanie przewidziec wszystko. Ludzie ukrzyzowali Jezusa a teraz za to placa ,Jezus nie wyparl sie Boga caly czas wierzyl Ludzie sa za slabi zeby wierzyc . Ten kto wierzy calym sercem i dusza Zazna milosierdzia Bozego

Gość dwqddewd
nacimiento, ale ludzie tego niedoceniają!!