Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anatolka2008

stalking

Polecane posty

Gość anatolka2008

poszukuję osób znających temat, którzy podzielą się swoją wiedzą czy ktoś spotkał się z tym problemem? pozdrawiam

Gość numer
ja chyba jestem ofiarą stalkingu:O już mam dosyć, czasami czuję się jak w filmie Hiczkoka

Gość anatolka2008
Numer, a byłaś gdzieś z tym problemem?

Gość dla nie wiedzacych co to
Ciemna strona relacji interpersonalnych Stalking: ciemna strona relacji interpersonalnych Stalking jest modelem zachowania charakteryzujacym sie powtarzajacymi sie naruszeniami zycia publicznego i prywatnego jednej lub wiecej osob, może narodzic się jako komplikacje jakichkolwiek relacji i każdy może być ofiara. Identyfikuje systematyke naruszenia wolnosci osobistej. Kontekst, w ktorym zjawisko stalkingu moze sie przejawiac jest zasadniczo rodzinny, obejmuje sfere znajomosci, w obrebie pary i w pracy. Szeroki wzorzec zachowan, ktore charakteryzuja stalking tworza: telefony, wysylanie sms-ow, e-mail, otrzymywanie nie mile widzianych podarunkow i kwiatow; grozby, zachowania agresywne, sledzenie, obserwowanie i szkodzenie. Analiza roznicowania pierwotnego (ogolne naprzykrzanie sie) Takie zachowania mozna definiowac jako stalking, jesli: • sa zamierzone; • wystepuja przez conajmniej trzydziesci dni ; • conajmniej dziesiec czynow w ciagu trzydziestu dni; • wywoluja strach. Analizza roznicowania wtornego Te zachowania mozna definiowac jako stalking, jesli: • powoduja rezultaty psychiczne i relacyjne (zaburzenia niepokoju, snu, koniecznosc zmiany telefonu, miejsca pracy, zamieszkania...); • wciagaja najblizszych, rodine, przyjaciol, znajomych i kolegow z pracy. Konotacje Kryminologiczne W ciagu trzech lat 2003-2005 okolo 10 % zabojstw dokonanych we Wloszech (okolo 30), bylo poprzedzonych czynami rozpoznawanymi jako stalking. (zrodlo O.N.S 2006) Ryzyko przejscia do czynu (prewencja) Przejscie z kontaktu POSREDNIEGO: rozmowy telefoniczne, wysylanie sms, e-mail, niemile widziane prezenty… Do kontaktu BEZPOSREDNIEGO: bliskosc fizyczna, odwiedzenie miejsca pracy, agresja…(utrata kontroli) http://216.239.59.104/search?q=cache:CNow8C8hu1gJ:www.stalking.it/page.php%3Farea%3D6%26sez%3D26%26id%3D21+stalking&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl

Gość asdsldflsgr
oo to mnie jeden taki tak "nawiedzał", 2 razy starszy ode mnie :/ ale dał spokój, myślę ze teraz dreczy jakąś inną biedna dziewczynę. niestety nie znam jego nazwiska, wiec zgłoszenie nic nie da. ale jak tylko się przyp[adkiem dowwiem, ze kogos dręczy...

Gość czemu na wszystko
muszą być mądre obce słową :O zwykłe nękania

Gość numer
nie, jeszcze nie byłam, ale nie wiem czy długo tak wytrzymam:( boję się, że jak pójdę na policję to mnie wyśmieją, że przychodzę z takimi "głupotami"

Gość ahaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja ponałam to na własnej skórze trwało to 5 lat gdybym miala odwage to poszłabym z tym na policje

Gość ahaaaaaaaaaa
to wyniszcza człowieka psychicznie wiem coś o tym tylko ze ja wiem kto i to robił

Gość anatolka2008
policja nie pomaga :(

Gość numer
ja też wiem, kto to robi i co z tego:O i tak z tym nie pójdę na policję

Gość upupup

Gość gość
Czyli na policje nie ma co liczyc.

Gość gość
10-13 Podaj nazwe miasta.