Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna takad

kiedy za duzo przytyłam w ciązy, co mam zrobic?

Polecane posty

Gość jedna takad

mogę troche schudnac?czy nie wolno, ale chyba nic sie nie stanie jak ogranicze w post słodycze ?

Gość jedna takad
kurde zadałam pytanie

Gość o omedze
mniej jesc

Gość jedna takad
Jestem załamana jestem w 6 miesiacu a waze juz 74 kg przytyłam 10 kg!:(

Gość adrianaaa
oczywiscie, ze mozesz schudnac, mozesz chodzic na basen na przyklad i ograniczyc slodycze

Gość jedna takad
adrianna(swoja droga masz sliczne imie), nie boisz sie bakterii na basenie?np e-coli?itp.. ?

Gość jedna takad
jaki sport w ciązy jest oprocz pływania mozliwy?

Gość adrianaaa
ja przez cala ciaze cwiczylam na orbitreku, chodzilam na basen, spacerowalam, do tego fajna dieta i nie dosc ze nie przytylam, to jeszcze schudlam 10 kg :)

Gość jedna takad
adrianna, a dziecku to nie zaszkodziło?kurcze podziwiam cie ile wazyłas w ciazy?nie mam orbiterka

Gość adrianaaa
trzeba wybrac dobry basen, no i zaraz po, dokladnie sie wymyc :) ja nic nie zalapalam...

Gość adrianaaa
no ja zaczelam ciaze z waga 80kg.. i bylam przerazona, ze dobije do 100:/ wiec po konsulatcji z lekarzem, kupilam orbitrek. Na poczatku chcialam zwykly rower, ale z tym latwo o wywrotke..

Gość jedna takad
Adrianna wobec tego gratuluje Ci ciąza Ci widze dobrze sie przysłużyła, a ja widzisz zaczynałam ciaze z waga 64

Gość adrianaaa
mysle ze nie masz co sie martwic, nawet jak przytyjesz jeszcze z 5kg, to i tak po porodzie ci wszystko zejdzie :) a jak teraz chcesz cos zrobic, to zmien diete, pij duzo wody i tez bedzie ok :)

Gość jedna takad
orocz orbiterka stosowałas jakas diete?

Gość adrianaaa
no po prostu nie objadalam sie, nie jadlam za 2 ;) nie przesadzalam ze slodyczami, jadlam glownie jedzenie ze stimera (parowane) no i duuuuuzo wody :)

Gość fwfewrfr
a dieta chemiczna moze bcy stosowana?

Gość jednatakad
kto mi cos podpowie?

Gość skskaalal
Laska nie żryj tyle. To że jesteś w ciąży nie jest doskonałą wymówką, żeby sobie dogadzać. Naprawdę, słodyczy nie musisz w ogóle jeść. One nie mają żadnej wartości oprócz kalorycznej. Myśl o tym, że zniszczysz sobie ciało na zawsze i na dobre.

ogólnie ogranicz węglowodany, a słodycze całkiem! stosuj podobną dietę, jak mają zaleconą panie z cukrzycą ciążową! i jeśli lekarz nie widzi przeciw, ruszaj się! basen :) i są też fajne płyty z ćwiczeniami dla pań w ciąży, ja miałam z "shape mama" i to nie był spacerek ;) raczej pod górkę... dopóki nie dostałam przykazania "leżeć" :p

Gość jedna takad
gruby miś, a moze przez te cwiczenia sie przeforsowałas i dlatego musiałąs lezec, to troche bezsensu, jakies ciezkie sporty uprawiac w ciazy, troche niedojrzałe!!!

nie, to nie tak, ćwiczyłam póki mogłam tzn. moja pani dr nie widziała przeciw, ale to była kolejna ciąża w krótkim czasie, i nie ćwiczenia, ale stan szyjki po poprzednich porodach (trzech) był decydujący o leżeniu! ćwiczenia dużo pomogły! bo silniejsze mięśnie pomogły i wszystko skończyło się szczęśliwie :) nawet leżąc, miałam swój zestaw ćwiczeń!

ja przytylam 30kg, duuuuuuuzo. Ale wszystko zeszlo po porodzie ok. pol roku, miszcze sie w swoje spodnie sprzed ciazy rozmiar 38, pod koniec ciazy nosilam 44-46 :) Zadnych diet moja droga!! Na wszystko przyjdzie czas...

Gość jednatakad
ja narazoie tylko 8, ale startowałam z niemałej wagi

Gość ufliczka
do autorki, zastanawiam sie jak takie tepidła zostają matkami. Pytanie: czy mogę schudnąć"? że też ludzie są tak durni.

Gość jedna takad
do ufliczka!!nazywasz mnie durną a nie znaz sytuacji, naprawde za duzo waze przytyłam do 80 kg, to nie jest na pewno zdrowe dla dziecka, nawet jak byłam wczoraj u lekarza, dał mi specjalna diete i powiedział, ze mam sie do niej stososowac, do dieta w ktorej nie ma w ogole słodyczy, mało weglowadanych, tylko potrzebne woitaminy i białko dominuja w diecie!!Nawet mi powiedział, ze w moim przypadku, lepiej jakbym schudła niz przytyłA!!Wiec nie nazywaja mnie durną, bo nawet wybitny lekarz specjalista do ktorego chodze i ktorego wszystkie kobiety ktorym prowadził ciaze zachwalaja, kazał trzymac sie diety!!!

Gość zawsze sie znajdzie jakas ufli

Gość boże boże
Wiecie co też mi problem, nie ma czegoś takiego jak "za dużo przytyłam w ciązy" po prostu każdy organizm jest inny i tyje tyle ile mu potrzeba nie ma żadnych norm co do tycia w ciązy, i to na pewno nie zaszkodzi dziecku jak przytyjesz nawet 30 kilo, jesli bedzieszkarmic piersia toszybko to zrzucisz i nawet nie zauwazysz kiedy wrocisz do starych spodni

autorko ty chyba nie jestes taka głupia jak piszesz w pytaniu jestes w ciąży i chcesz schudnąć?? ja przytyłam 12 kg teraz waże mniej nicz przed ciażą jadło co chialm chodziłam na basen duzo sie rusząłm ale opamietaj sie dziecko rosnie a ty bedziesz chudnąc

Gość Kasia z lasia
Oj dziewczyny,o czym wy w ogóle dyskutujecie.Moja przyjaciółka ma dwójke dzieci, w obu ciążach przytyła po 30 kg.Po urodzeniu karmiła piersią,jadła normalnie ale lekkostrawnie nawet nie cwiczyła.W tej chwili wygląda fantastycznie.Wróciła do dawnej wagi bez problemu.