Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obolala

ogromny skurcz łydki w ciazy...

Polecane posty

Gość obolala

Jestem w 7.msc ciazy,ostatnio obudzil mnie taki skurcz nogi ze nie wiedzialam co sie dzieje. darlam sie jakby mnie ze skóry obdziearali...ból tej nogi odczuwam do dzis?czy to "normalne" uroki ciazy w tym msc?

Miałam takie skurcze własnie od ok.7 miesiąca ciązy,przynajmniej 2 razy w tygodniu. Jestem 10 miesięcy po porodzie a dalej czuje ból ,nie sa to juz skurcze ale lekki ból i drętwienie:-(

Gość 555555555555555
magnez magnez magnez !

ja tez miałam, wydaje mi sie ze troche wczesniej, pomaga jak mąż silnie masuje łydke podczas skurczu

Gość fikiMIKIbęc
ja po konsultacji u lekarza jadłam duuuuuuuuzo magnezu

Gość bummmmmmmmmmmmmmm
po pierwsze magnez (niektórzy mówią że potas, wiec banany też można jeść) po drugie jak już masz ten skurcz to jak najszybciej wyprostuj noge (najlepiej poproś kogoś innego bo raczej sama nie dasz rady) po całkowitym wyprostowaniu ból mija od razu ale trzeba tak trzymać ręcznie noge dopóki skurcz nie minie. Na następny dzień i tak bedzie delikatnie pobolewać ale minie.

Gość brak witaminy B1
też może powodować skurcze.

Ja też jestem w 7 mc ciąży i dzisiaj rano obudził mnie niesamowityu skurcz łydki,nie mogłam wyprostować nogi.Do tej pory mnie pobolewa.Ehh

u mnie sie od tego zaczelo, byl to jeden z pierwszych objawow ciazy. Teraz tez mam je czasem, dzis rano az sie darlam taki mnie skurcz zlapal ;(

KUPCIE SOBIE ASPARIGN to jest magnez z potasem, przeważnie każą to jeść w ciąży chyba 3x2 tabl. brak magnezu jest dość niebezpieczny