Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daliczka

można pszyśpieszyć pierwszą w życiu miesiączke

Polecane posty

Gość daliczka

można pszyśpieszyć pierwszą w życiu miesiączke mam już 10 lat i czekam i czekam... i bardzo chcę mieć

Gość daliczka
czy moge się kiedyś doczekać odpowiedzi

Gość wielbicielka wasza
hehe pipciu jeszcze bedziesz zalowac ze ja masz :P

Gość daliczka
dzięki ale czekam na więcej i mam nadzieję że żałować nie będę mam nadzieję

Gość wielbicielka wasza
nadzieja matka glupich a przyspieszyc sie nie da :o

Gość dla zabawy nie mam nicka
Po pierwsze masz dopiero 10 lat, a nie już 10 lat. To jest znacząca różnica. I przepraszam, że zapytam, chcesz mieć już miesiączkę bo co? Koleżanki mają, czy chcesz być pierwsza? Uwierz, że ta impreza bywa średnio przyjemna i i na twoim miejscu w tym wieku bym sie tak na to nie paliła ;/

zbyt wczesna pierwsza miesiaczka może powodować pożniejze problemy zwiazne z plodnoscią - najlepiej jakby pojwiła się u ciebie po 13 roku życia

Gość masakramasakra
dziecko drogie a na co ci okres?nie ma nic bardziej upierliwego dla kobiety niz miesiaczka! jeszcze zdazy ci zbrzydnac bo bedziesz ja miec ze 40 lat!czasmi kobiety bardzo zle znosza okres i maja co miesiac 5 dni wyjetych z zycia..bedziesz szczesliwa jak bedziesz chciala isc np na basen , plaze lub np wesele czy gdziekolwiek?a tu co?okres!! niespiesz sie tak do tego , wiem co mowie bo sama mialam 13 lat jak dostalam i do tej pory uwazam ze lepiej by bylo jak by go nie bylo wczale!!!

Gość ja też jestem ciekawa
Napisz do czego ci ten okres jest taki potrzebny?????? Mam okres ....dzieści lat i nie rozumiem o co ci chodzi? A, ty Madu głupot dzieciom nie pisz, że wczesny okres powoduje problemy z płodnością. Może podasz jakieś konkretne naukowe źródło tej głupoty? Ja mam okres od 10roku i 9miesiąca życia czyli wcześnie i nie ma to wpływu na płodność. Nie strasz dzieci.

Gość Od razu widać
że Warszawka ma ferie, bo te głupawe dzieciaki ze stolycy zadają pytania świadczące o ich poziomie umysłowym.

Gość ej daliczka
W innym temacie napisałaś, że dostałaś okres! Ile jeszcze takich bzdur będziesz wypisywała na temat miesiączki? Jakaś obsesja czy co?

Gość ona ma ferie nudzi się
Dziecko, a czytasz już płynnie czy jeszcze sylabizujesz?? Może poćwicz czytanie na bajkach w wolnym czasie.

madu ja dostałam pierwszego okresu jak miałam 10 lat.... i co powiesz mi że bedę miała problemy z płodonościa?

dziewczyny...spokojnie - napisałam, że MOŻE a nie MUSI - a pierwsza wczesna miesiączka jest czynnikiem podwyższonego ryzyka jeśli chodzi o takie schorzenia np jak rak piersi, czy szyjki macicy...może określenie \"problemy z płodnością\" nie jest tu najtrafniejsze (maiłam tu na myśli jeden z czynników zwiększonego ryzyka wystąpienia PCO, ale nie mogę tego w tej chwili nigdzie znaleźć), ale w sumie na jedno wychodzi. a tu link do bardziej wiarygodnego żródła niż ja: http://bip.uml.lodz.pl/_plik.php?id=5752&PHPSESSID=084d89ce183c5b2277b895591

uściśle - "wczesna" znaczy przed 14 rokiem życia

Gość jeśli przed 14 to wcześnie
Madu, na jakim ty świecie żyjesz? Przed 14 rokiem zycia to było wcześnie jak nasze babki (obecnie 70letnie) zaczynały dostawać okres. Teraz większość dziewczyn dostaje miesiączkę przed 14 rokiem życia i tak się działo jeszcze za naszych matek. Głupoty dziewczyno czytasz po necie zamiast trochę literatury naukowej drukowanej skubnąć.

Gość jeśli przed 14 to wcześnie
co do podanego linku to wybacz ale polski NFZ jest jednym z bardziej niewiarygodnych źródeł czegokolwiek, a wiedzy w szczególnosci wg tych wypocin to ja już mam raka na bank

:) podaj namiary na literaturę naukową - chętnie skubnę :) nie mam 70tki na karku a pierwsza miesiączkę dostałam w wieku 14 lat - więc nie wiem na czym opierasz swoją toerię - ale chętnie się dowiem.

Gość daliczka
ja też jestem ciekawa jasne mam już prawie jedynaście lat czylli 10 i 11 i co można powiedzieć że mam 11 a nie 10