Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona2727

10, 11 tydz. ciazy czy moge latac samolotem?

Polecane posty

Gość kwiatek z plastiku
Ja straciłam ciążę 6-tygodniową i uważam, że jak płód jest taki słaby, że w sumie bez powodu obumarł, to nie ma go co zmuszac do życia, bo pewnie "it was meant to be"

Gość do tej wyżej
Twój był słaby, ok ale mnóstwo jest sytuacji, gdy płód jest silny, a matka ma np. za niski progesteron, który trzeba uzupełnić i wszystko jest dobrze:) i mogę Cię zapewnić, że płodu, który jest naprawdę słaby albo ma poważną wadę genetyczną i z góry jest skazany na poronienie nie uratuje żaden duphaston czy inny środek na podtrzymanie

Gość nowa na forum 25
Ja wyczytalam te informacje jak kupowalam bilet powrotny do Polski ale nic nie zglaszalam wiec o nic mnie nie pytali.Porod w Polsce wybralam z kilku przyczyn.1 maz nie mogl wziasc na tyle wolnego zeby mi pomoc a mielismy wtedy niespelna poltorarocznego synka dodatkowo 2 przy pierwszym porodzie mialam problemy i w polskim szpitalu wiedzieli w czym problem.Moja kolezanka rodzila w Anglii i sam porod ok rodzila naturalnie ale nazekala na brak badan w Polsce robia je czesciej.Nie neguje angielskich giniow i poloznych bo nie kozystalam z ich uslug.Przepraszam jezeli kogos urazilam

Gość ona2727
chcialam wiedziec czy lot samolotem moze zaszkodzic ciazy? Wiem ze mozna latac w ciazy prawie do samego konca i ze nikt sie mnie nie bedzie pytal czy jestem w ciazy. Mialam na mysli np. turbulencje podczas lotu albo ciezki start.

Gość kluska serowa..
mozesz spokojnie leciec. co do badan w stanach to ja mialam dopochwowe na pierwszej wizycie, usg do polowy ciazy co miesiac, a od polowy ciazy sluchanie serduszka na kazdej wizycie, badanie moczu co wizyte,cisnienie i wazenie tez co wizyte, badania krwi kilka razy, w 35 tygodniu wymaz z pochwy, i chodze juz teraz co tydzien. tez sie naczytalam jak to w Polsce maja te wszystkie badania, sprawdzanie szyjki i rozwarcia i panikowalam troche. zapytalam nawet o to mojego lekarza. powiedzial ze jak ciaza przebiega prawidlowo i jest prawidlowy przyrost wagi to nie trzeba wiecej badan. co kraj to obyczaj

Gość proste
do 5 miesiaca można latac. Potem trzeba się pozegnac z lotem do porodu. Wiem, bo jestem w Anglii i chcialam odwiedzic rodzicow w Polsce a tu dupa, nie moge :(

Gość taka jAAAA
mozna latać samolotem nie ma zadnych przeciwwskazan właśnie wczoraj leciałam jestem obecnie w 36 tyg ciazy.Przy odprawie trzeba na tym etapie ciazy przedstawic zaswiadczenie lekarskie w Twoim wypadku potrzebne jeszcze nie bedzie.Planuj urlop bez obaw naprawde nic sie nie stanie.Tez miałam obawy ale lekarz rozwial moje watpliwosci. Pozdrawiam i zycze milego urlopu :)

Gość nowa na forum
PROSTE a jakie linie lotnicze zabronily ci latac?? Lecialam kilka razy podczas ciazy i nawet slowa nikt nie powiedzial. Ja latam tanimi liniami. Sprobuj jeszcze raz moze ci sie uda. Powodzenia. Szczesliwych rozwiazan dla wzystkich ciezarnych