Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nowa w miescie prawdziwa

wywalili mnie z forum rubika! chcecie znac powod?

Polecane posty

ja tam zazwyczaj zadaje pytania bezosobowo? czy latwo ... czy milo .... ale tez mysle, ze pisalabym panie piotrze ... ale jak juz zaznaczylam kilka razy , sam nakaz mnie smieszy ... no chyba ,ze na tym forum sa az tacy kretyni, ze trzeba im kazda rzecz tlumaczyc :(

Mahareta dzięki Bogu nawiedzają mnie na razie mniej radykalne wizje. Nie odwiedził mnie ani p.PP, ani żaden z jego wojowniczych cherubinów :) Co do "panowania" przy kontakcie bezpośrednim, jasne że obowiązują tu zasady dobrego wychowania i rozsądek. Jeśli zwracasz się do kogoś per Pan, on również ma obowiązek zwracać się do ciebie per Pan/Pani. Chyba że właśnie wróciłaś z przedszkola i opadają ci podkolanówki :P Natomiast mówienie o kimś w trzeciej osobie "pan Rubik" lub "Mistrz" jest przegięciem. Widziałam wczoraj nową płytę pana Rubika? :D Zresztą już o tym mówiłysmy, jaki sens ma powtarzanie tak prostych i oczywistych prawd, które najwyraźniej dla Miszcza i jego moderatorów wcale nie są aż tak oczywiste?

tak, soUl to sQueeze :) Masz przyjemność z Wielkim Koniuszym Koronnym Pana PP.

ponawiam pytanie-dlaczego banujecie nowozarejestrowanych użytkowinków? koniuszy-inteligenty z ciebie człowiek,naprawde.My to rozumiemy ale ten temat jest o banowaniu nie o tym jak mamy zwracać sie do Rubika

ja mam wielu znajomych,ktorzy maja po 40 lat i wyzej i "dzieciaki" mowia do nich przez ty, co nie znaczy, ze nie maja do nich szacunku. powiedzialabym,ze nawet wiekszy niz do tych, ktorzy ten szzasunek wymuszaja .... za mile pytania zostalam zbanowana ... wszystkie inne mozesz tu znalezc :)

koniuszy- > nie kazdemu mozna zaufac? wy tam macie fabryke pieniedzy czy forum internetowe, bo sie pogubilam :) dziewczyny - znaczy sie panie : ja mysle,ze przedzial od 35-40 mozna uznac ,za przedzial godnych

ondyna -> to jeszcze nic, jak ja tam bylam ( oj staredobre czasy) to ktos w tym shoutbox cos napisal i nie uzyl Pan przed jego nazwiskiem, moja idolka , modera nad moderami szybciutko zainterweniowala " nie zapomnialam czegos przed nazwiskiem wstawic? " :o koniuszy , i ty sie dziwisz, ze sie nabijamy .....

...i naturalnym trybem rzeczy każda osoba myśląca samodzielnie ma ochotę wstawić tam co najmniej "Jaśnie Oświecony" :P

koniuszy wrzuć na luz 🖐️ sam sobie odpowiedziałes zeby kogoś oceniac to trzeba go poznac a nie zaraz wywalać bo ma inne poglądy;)

koniuszy rozmowa z toba nie jest produktywna- > czy ty nie czytales co my tu piszemy? krytykujemy i nasmiewamy sie tu z otoczki z jaka "miszczu " jest prezetowany na swoim forum , co daje mi rowniez do myslenia, bo jesli on wie co tam sie dzieje i to aprobuje , to cos jest z nim nie tak... poza tym jak mam cos poznac, jak to cos mnie wyrzucilo???? ty musisz byc z tamtego forum, bo tam tez brak logiki w mysleniu zaobserwowalam :( przykro mi

koniuszy -> tu opisane jest dokladnie, kto i za co zostal zbanowany...poczytaj a sie dowiesz.... poza tym, nie wiem czy zauwazyles, my cie nie obrazamy, mimo, ze masz inny od naszego poglad, nie zostales rowniez stad wyrzucony ani zbanowany, nie zablokowano twoich zdolnosci do wypowiadania sie .... czy byloby to mozliwe u fan(atycz)ek?

Witam po małej przerwie :) Wielmożny Panie Koniuszy: Ja, sługa niegodny, zwracam się z zapytaniem, czy krytyka twórczości danego wykonawcy możliwa jest jedynie w sytuacji, gdy wcześniej przynajmniej jeden sławny krytyk wypowie się niepochlebnie o tejże twórczości. Zakładam, że jest Pan w stanie zrozumieć to proste pytanie, jednak pozwolę sobie przytoczyć często przeze mnie powtarzany przykład z bułkami: Otóż nie jestem piekarzem, nie znam się na wypiekach, nie słyszałem żadnej złej opinii światowej sławy krytyka pieczywa, jednakże śmiem twierdzić, że w sąsiedniej piekarni produkuje się fatalne bułki. Czy jestem uprawniony do tego typu krytyki? Pozdrawiam

Panie Koniuszy, służę Panu uprzejmie: /.../Rubik ma na swym koncie kilka kompozycji, które wstydu mu nie przynoszą. Utwory napisane dla Fiolki czy Tytusa Wojnowicza wiele pewnie do historii muzyki nie wniosły, ale słucha się ich nader przyjemnie. Mniej przekonujące są jego dokonania związane z Małgorzatą Walewską, czy Markiem Torzewskim – cukierkowa opera dla mas nie jest dobrym pomysłem. Fatalne są "Niedorosła miłość" Georginy – piosenka, która mogłaby stać na półce obok ballad disco polo, albo płyt Eleni, czy "Szkoda naszych łez" Katarzyny Skrzyneckiej – żeby nie opisywać tego horroru, zaznaczę, że w przypadku Georginy było tylko nieznacznie gorzej. Można by o tych wpadkach zapomnieć. Było, minęło, artysta dopiero się uczył. Ale utworów wcześniej niepublikowanych, które również trafiły na "Rubikon", w ten sposób wybronić się nie da. Jeśli by się autorowi nie podobały, to pewnie nie wyciągałby ich teraz z szuflady, przy okazji albumu, o którym pisze: "To pierwsza w pełni »moja« płyta". O "Ten, którego kocham" (wykonują Katarzyna Skrzynecka i Robert Janowski) i "Dla ciebie" (Mariusz Mielczarek) można powiedzieć tylko tyle dobrego, że nie wywołują wzruszeń, ani pozytywnych, ani negatywnych. Orkiestrowy "Rubikon" w najlepszym momencie przypomina najgorsze lata Mike'a Oldfielda. "Odmierzam czas" (Wojciech Dmochowski) napędził mi stracha co będzie dalej, bo to taki mniej dynamiczny Stachursky, a śpiewany przez samego Piotra Rubika "Please Don't Go” po prostu mnie przeraził. Ckliwość, nuda, banał. Zaśpiewane średnio, interpretacja marna, angielski jeszcze gorszy. Nie przekonał mnie tytuł utworu i czym prędzej odszedłem jak najdalej od głośników. /.../ Teraz, kiedy pan Piotr ma swoje pięć minut, może zaprosić do współpracy najlepszych. Mam nadzieje, że zrobi z tego użytek i ktoś wyśpiewa mu drugi hit na miarę "Dotyku". Sam też sobie tego życzę, bo kolejnych "Please Don't Go" nie zniosę. Kuba Pagiński O płycie: „Rubikon” Nie zebym uważałą opinie krytyków, pochlebne czy niepochlebne, za wskazówkę do oceny własnej, ale spełniam prośbę. Net i real roją się od znacznie bardziej kategorycznych recenzji.

Niektórych banują za wypowiedzi na kafe :/, a przecież toretycznie nikogo nie powinno obchodzić, co w innych miejscach w necie się robi. Albo w ogóle profilaktycznie. Jak wyjaśnić takie zjawisko? Zresztą... Tego się nie da wyjaśnić inaczej jak tylko pokrętną logiką namietnie uprawianą przez modów wiadomgo forum.