Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka pytajaca

Pozyczanie pieniedzy rodzinie

Polecane posty

Gość autorka pytajaca

Jak w temacie, pozyczacie? Czy traktujecie to jak swoj obowiazek? I kiedy mozna wreszcie powiedziec 'dosc'?

Gość autorka pytajaca
Moja. Ciagle pozyczaja ode mnie kase, sa coraz wieksze problemy z oddawaniem i czestotliwosc sie nasila. Mam te pieniadze, ale mam juz tez serdecznie dosc i walczy we mnie zwykly wkurw z poczuciem obowiazku. Zwlaszcza, ze rodzina liczna.

Gość To jest forum uczuciowe
Z takimi pytaniami to na ogólny.!!!

Gość autorka pytajaca
Tak, teraz chodzi o matke. Tyle ze tym razem suma jest juz bardzo duza i nie odda mi jej. To nie pierwszy raz, dajemy jej pieniadze, nie pozyczamy ale dajemy. Ale tym razem chce mniej wiecej moja pol roczna pensje.

Gość najlepiej.............
nigdy nie pożyczam NIKOMU pieniędzy, sama różnież nie pożyczam. Nie do pomyślenia to dla mnie.

Gość autorka pytajaca
Splaca raty i chce oddac wszystko od razu.

Dziwne to troche. Co jej za różnica czy oddaje do banku czy Tobie. Pewnie zamierza się nie spieszyć z oddawaniem.. Nie wiem. W każdej rodzinie są inne relacje. Ja bym matce dała każde pieniądze ale ona mnie też i nie wykorzystywała by mnie .. Pogadaj z nią czemu tak jej zależy...

Gość najlepiej.............
powiedz jej, żeby ruszyła tyłek i zarobiła, skoro ma czelność brać kredyt mimo, że jej nie stać to niech na to sama zarobi. Nie daj się wykorzystywać. Nie ma nic za darmo.

Gość autorka pytajaca
Zwiazek uczuciowy mam z nia zaden i pogadanie nie wchodzi w gre, bo to matka meza a nie moja i nie mamy dobrych kontaktow. Jestesmy dla siebie mile i nie wchodzimy sobie w droge, ale wszystkie sprawy zalatwia z mezem. To nic nie zmienia, bo nie ma znaczenia czy moja matka czy jego. Chce wziac od nas bo wie ze nie odda. To nie pierwszy raz, tylko kwoty byly zwykle male

Gość goofman
Szanowni Państwo, Zwracam się z uprzejmą prośbą o udział w ankiecie dotyczącej postaw wobec pożyczania pieniędzy. Poniższa ankieta jest anonimowa a Państwa odpowiedzi posłużą wyłącznie jako materiał do napisania pracy magisterskiej. Serdecznie dziękuję za poświęcony czas. link do ankiety: http://www.ebadania.pl/e85ac21ccf11e91a