Wu-Wi-Wik 0 Napisano Luty 13, 2008 To mój 14 dzien cyklu (mój cykl liczy 29 dni), w 12 dniu cyklu kochałam się z Mężem (chcemy mieć dzidziusia), do końca. Dzisiaj czuję się cholernie źle, jestem słaba, kręci mi się w głowie. Podobno plemniki żyją w organizmie nawet do 5 dni. Czy możliwe jest, że kochając się 12 dnia cyklu plemniki \"przeżyły\" i dzisiaj doszło do zapłodnienia?? I moze dlatego się tak okropnie czuję? Normalnie zaraz padnę tak mi słabo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mmmmmm Napisano Luty 13, 2008 Nie czuje się tak od razu po zapłodnieniu. To na pewno nie od tego i nie nakręcaj się tak, bo będziesz się czuła coraz gorzej. Musisz spokojnie czekać. I nawet powtórzyć stosunek teraz. Wtedy będzie większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Próbujcie do 19 dc nawet. Powodzenia życzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wu-Wi-Wik 0 Napisano Luty 13, 2008 Wiesz nie nakręcam się wcale, ale po prostu źle się czuję i tak jakoś wpadło mi do głowy, żeby się zapytać co to może znaczyć :) Chcę miec dzidzię, ale na szczęście moja głowa nie jest zawalona tylko tymi myślami. Nie jest tak, że muszę mieć teraz dzidzię i koniec, ale powiem szczerze, że miło jest sobie tak od czasu do czasu pomyślec, że może coś tam w tym brzuszku jest :) Kiedy najlepiej zrobić test? Po 6 dniach czy dopiero po dniu spodziewanej @? Podobno można zrobic test po 6 dniach, ale istnieje też prawdopodobieństwo poronienia (podobno kobieta nawet o tym nie wie, że poroniła). Nie chciałabym zrobić sobie nadziei a potem sie rozczarować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kora8 0 Napisano Luty 13, 2008 tak można już zrobić sobie test po 6 dniach on też wykaże czy jesteś w ciąży.. najlepiej go zrobic rano bo czynnik ph jest wtedy najwiekszy.. wiesz cio nie zawsze takie objawy znaczą ciąże ja tez miałam podobne i się martwiłam bo w porównaniu do ciebie nie chciałam miec dziecka, ale duzo daje psychika. najlepiej zrobic sobie test bedziesz pewna. i pamietaj ze u kobiety jajeczkowanie wystepuje gdzies w połowie cyklu miesiaczkowego kiedy sluz wydzielany z pochwy jest bardzo gensty na to tez zwroc uwage:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mmmmmm Napisano Luty 13, 2008 Ale nie po 6 dniach od stosunku, bo od stosunku do zapłodnienia musi minąć trochę czasu. Dlatego trudno to obliczyć. Jak chcesz możesz zrobić w labolatorium test z krwi BETA HCG, wtedy będziesz mieć pewność, ale to też dopiero gdzieś 12-13 dni po stosunku. Wiesz, na moje oko to w 12dc nie było u Ciebie dni płodnych. Ja też mam takie cykle i u mnie dni płodne wypadają gdzieś między 15 a 17 dc. Ale każda kobieta jest inna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wu-Wi-Wik 0 Napisano Luty 13, 2008 No tak, ale czytałam wiele wypowiedzi ginekologów, że rzeczywiście w całym cyklu są tylko 24 godziny,kiedy można zajść w ciążę, ale że plemniki mogą żyć w ciele nawet do pięciu dni to za dni płodne uważa się nie tylko ten jeden dzień ale też 5 dni przed owulacją i 5 dni po niej. Jeżeli 12 dnia dosżło do zbliżenia to istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, gdyż plemniki do 14 - 15 dnia mogły przeżyc i "czychać" przyczajone na moją komórkę jajową :) Przynajmniej mam taką nadzieję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kora8 0 Napisano Luty 13, 2008 najlepszy sosob kochana to kupic sobie test a nie smęcic w głowie najróżniejsze opcje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wu-Wi-Wik 0 Napisano Luty 13, 2008 Oj no myślisz, że nie wiem :) Najchętniej od razu bym go zrobiła, tylko że minęły dopiero dwa dni i taki test nic a nic mi nie wykaże, więc do tej pory będę smęcić :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mmmmmm Napisano Luty 13, 2008 3 dni przed owulacją i 4 dni po. To ze względu na to iż w tym czasie może występować śluz płody, który przedłuża życie plemników pochwie. Dlatego od przez ten czas najlepiej jest współżyć. Jeden raz, to naprawde musielibyście mieć wyjątkowe szczęście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach