Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowana wystraszona

krwinki białe w moczu w ciązy!!!!

Polecane posty

Hej :(Jestem załamana i niezle wystraszona:(Odebrałam wyniki moczu i są duzo gorsze niz ostanio mimo ze brałam tabletki:( Bardzo sie boje, jutro ide do ginekonekologa,ale nie wiem jak wytrzymam do wizyty:( Krwinki białe w moczu to 10-20! Ostatnio mialam 8-12 i juz lekrzowi sie to nie podobało a po tab. jeszcze wyzsze:( Wszytskiego mi sie odechciało:(Prosze napiszcie cos, doradzcie, co to w ogole oznacza, czy szkodzi dziecku???

prosze niech ktos napisze czy to szkodzi dziecku.

spanikowana wystraszona - na pewno zaszkodzic dziecku moze twoj stres choc wiem ze ciezko go powstrzymac:(Trzemu jeszcze do lekarza z tymi wynikami nie poszlas???po drugie medycyna idzie na przod wiec nie martw sie na zapas bo na pewno dostaniesz odpowiednie leki.USPOKOJ SIE!:)

Wyniki odebrałam dzisiaj. Do lekarza ide jutro... Boje sie jak cholera bo pierwsze ostanio było tych krwinek mniej a juz było zle a dzisiaj jak zobaczyłam wyniki to... I to po lekach? Po drugie boje sie bardzo o dziecko:(

spanikowana wystraszona - ale ja doskonale rozumie twoj strach.Rok temu stracilam dziecko teraz jestem w kolejnej ciazy i boje sie kazdego dnia.Szukalas informacji na ten temat na internecie???moze idz dzis do lekarza ogolnego.

dziękuje Wam:( Dzisiaj juz nie pojde do lekarza, poczekam do jutra:(Sok z zurawiny, hmm ciekawe czy mozna go bez problemu kupic... Dzięki wielkie za wsparcie.

spanikowana wystraszona - poczekaj dziewczyny z innego tematu przekieruje do ciebie:)

wiesz co, ja miałam też dużo białych krwinek przez całą ciążę prawie brałam urosept a w 7 m-cu chyba miałam nagły wzrost i lekarz przepisał mi antybiotyk taki w saszetce 1 dawkę się tylko bierze to pomogło

No właśnie... ja też brałam urosept na takie lekkie stany, ziołowy lek.

Gość eelllakkaakka
Laska, masz zapalenie pęcherza i tyle. Co to ma do ciąży???? Czy pojmujesz, że to dwa różne układy i nie "krwawisz" i nie poronisz zaraz, tylko masz zapalenie w obrębie dróg moczowych?????

jak znajdę te wyniki to ci powiem ile miałam tych krwinek jutro w ciąży często coś się dzieje z układem moczowym nie przejmuj się tak bardzo na pewno lekarz Ci coś przepisze a brałaś już coś w ogóle?

eelllakkaakka - pobij ja jeszcze bo dziewczyna jest 10 raz w ciazy poza tym ma doktora medycyny!widac ze w ciazy nie bylas!:(

bakterie bezpośrednio dziecku nie szkodza ale szkodza twoim nerkom stany zapalne trzeba leczyć bo jak nerki siądą, to będzie nieciekawie ale są na to świetne lekarstwa

mantodea dziękuje Ci bardzo za zaangażowanie i w ogole:* Fafinka ja tez jestem w 7. msc ciązy. Brałam juz furagin ...:( Do eelllakkaakka : Pojmuje ze to dwa rózne układy, ale skoro ginekolog ostanio tak sie tym zainteresował to znaczy ,ze chyba jakos sie to ma do ciazy. Chociaz wolałabym,zeby było tak jak piszesz.

Rafinka* -przepraszam:)

powiem tak : mi lekarz powiedział, że właśnie w 7 m-cu najczęściej u ciężarnych coś się dzieje z układem moczowym. Jeżeli ktoś w młodości miał zapalenie nerek lub pęcherza, to w ciąży często się odnawia Czyli jestes przypadkiem statystycznym :D A tak poważnie - nie denerwuj się na pewno przepisze ci ten jednorazowy antybiotyk, bo on jest bezpieczny dla ciąży i dobrze wybija te cholerne bakterie :D

spanikowana wystraszona - oj nie przejmuj sie wypowiedziami jakiegos robaka ktory musi sie na kafe wykrzyczec bo w domu nie moze!:) jestes w 7 mcu ciazy to pewnie wiesz ze to "bezpieczny"juz miesiac wiec na prawde nie masz sie co martwic zreszta Rafinka to fajna i madra kobitka wie co pisze wiec glowa do gory!:) Rafinka a ty nie odlec...!;)

No własnie niestety miałam problemy z układem moczowym...z pecherzem,nerkami. Czasami niewiadomo skąd bywało tak ze sikałam z krwią;/:( ,ale to nie w ciazy. Takie stany zapalne,które zawsz leczyłam herbatkami,ale jednak bywały...

Gość ulia
Ja tez myślę, że to kwestia układyu moczowego, ale zrobiłabym tez inne badania. I mam pytanie czy masz obrzęki? Albo jakieś inne dolegliwości?

no widziesz, jak układ moczowy był osłabiony, to w ciąży byle bakteria i stan zapalny jest ale jak mówię, to się leczy normalnie lekarz będzie wiedział co robic

Wyniki krwi mam dobre. Ostanio miałam silne skurcze nogi, ręki... Chyba brak zelaza, ale poprawiłam morfologie , futrowałam sie odpowiednim jedzonkiem i jest ok. Tylko ten mocz...

popatrzałam w moje wyniki krwinki białe miałam do 12 ale co gorsza miałam też krwinki czerwone do 5 i teraz sobie przypomniałam że to go bardziej zaniepokoiło niż te białe ale po tym antybiotyku poprawiło się a Ty masz też czerwone?