Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwina07

W którym tygodniu ciąży wykonuje się badanie usg 3 D ?

Polecane posty

Gość malwina07

hmm?

Gość malwina07
może ktoś jednak odpowie?:)

Gość malwina07
no dziewczyny:) bardzo proszę:)

Mnie badanie usg zrobiono już w piątym tygodniu ciąży (licząc od dnia ostatniej miesiączki) gdyż miałam plamienie. Poza tym moj lekarz jest bardzo szczegółowy i przeprowadza mi to badanie prawie przy każdej wizycie (to jest co 2 do 3 tygodni). Teraz jestem w ósmym miesiącu ciąży i prześwietla mnie za każdym razem. Pozdrawiam

Gość malwina07
tak, tak:) właśnie o 3 D mi chodzi

Oj, to nie mam pojęcia. Mój lekarz ma najnowocześniejszy ultrasonograf w woj. Wielkopolskim (tak twierdzi) więc nie potrzebuję wiedzieć :-) Zdjęcia są naprawdę super. Życzę miłego przebiegu ciąży i pozdrawiam.

Gość malwina07
dzięki:) ja Tobie też:) mam dylemat, bo dokładnie za 3 tygodnei mam wizytę u gina, będę wtedy w połowie 19-go tygodnia i gin powiedział, ze będzie robić mi usg i coś tam sprawdzać dlatego zastanawiam się czy to nie mniej więcej wtedy należy zrobić to usg 3 D? dwóch w tym samym czasie nie chciałabym robić, a teraz mam jeszcze czas żeby przełożyć tę wizytę i umówić się na 3 D jeśli rzeczywiście , to w tym czasie należy je wykonać

Gość ja mialam 3D
ja mialam w 12tym, teraz w 17tym i bede miala za 4tyg ponownie. Ale to pewnie dlatego, ze moj gin ma owo USG dlatego je robi tak czesto:-)

Gość gina123
Ja będę miała robione usg 3d w 21 lub 22 tygodniu ciąży, czyli już całkiem niedługo. Mój lekarz mówił, że najlepiej takie badanie wykonać do 24 tc, bo wtedy dzidzia jest jeszcze na tyle mała, że można ją podejrzeć z każdej strony, a jednocześnie już dość rozwinięta, żeby móc obejrzeć np. twarzyczkę

Gość malwina07
czyli jednak mojemu ginowi chodziło o to usg połówkowe (genetyczne) to wolałabym żeby było zrobione w trójwymiarze, a nie na zwykłym sprzęcie, bo chyba na zwykłym to nie to samo?

Jak jedziesz na usg polowkowe gdzie mają sprzet 3d to w 2d sprawdzaja wszystkie narzady dzidziusia, a potem wlaczaja 3d zebys mogla go sobie poogladac. Urzadzenia 3d sa nowe, wiec jakosc badania narzadow (2d) jest duzo lepsza nis na wiekszosci aparatów w gabinetach lekarskich, ktore maja juz swoje lata.

Gość gość
ja bede miala połówkowe (genetyczne) w 21 tyg

Gość malwina07
dzięki:) czyli najpóźniej to badanie należy wykonać do 24 tygodnia, tak?

Gość gość
mi lekarz tez tak zalecil min 20-ty max 23-24 tydzien zeby bylo wszystko widac :)

Gość gość
bo juz wszystko na miejscu a dzieciak nie na tyle duzy by cos przyslonic:)