Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wnerwiona palaczka

koniec z paleniem! szlag mnie trafia na sama mysl, ze....

Polecane posty

Gość wnerwiona palaczka

nie poczuje juz tego slodkiego dymka.. tak bardzo bym chciala sie pozbyc tego wstretnego nałogu... pale ponad 10 lat z małymi przerwami: półtoraroczna i roczna, chce to cholerstwo w koncu rzucic, ale jak pomysle ile nerwow mnie to bedzie kosztowac, jaka bede nieznosna dla otoczenia to mam ochote od razu zapalic.. gumy, plastry odpadaja, nie dziala.. jakies zlote rady?

Gość hy6truy
Silna wola i jakis mocny argumet dla ktorego wlasnie sie poswiecisz. Ja palilam 16 lat mialam rowniez male przerwy, ciagle myslalam jak sie pozbyc nalogu i dopiero po urodzeniu dziecka postanowilam ze to dla niego zrobie i sie udalo nie pale prawie 5 lat.

Gość Vitas
Witam, znalezlem ciekawy artykul dla Ciebie. Dr R.Heinicke doszukał się zależności pomiędzy kseroniną a uzależnieniem od nikotyny: "Każdy może zostać w przeciągu maksymalnie 3 dni wyleczony z tego nałogu na podstawie tych samych reakcji, co w przypadku odnawiania komórek w mózgu narkomana." Nikotyna, dostająca się do organizmu poprzez wdychany dym (również przez dzieci i biernych palaczy), bierze udział w procesie przemiany materii. Ze względu na jej podobieństwo z kseroniną, organizm myli ją i wykorzystuje w procesach biochemicznych. Pomimo swego podobieństwa, nikotyna działa nieco inaczej niż kseronina. Dochodzi do licznych przekłamań w sterowaniu procesami biochemicznymi. Narządy wewnętrzne przystosowane do kseroniny, zaczynają przestawiać się na środek zastępczy - nikotynę. Następują symptomy stresowe oraz inne i powstaje nałóg. Dalej już tylko stopniowe pogrążanie się naszego organizmu, przyspieszenie procesów starzenia się narządów, skóry, siwienia włosów oraz przyspieszenie i spotęgowanie rozwoju wielu chorób. POLINESIAN NONI sok lub kapsułki stosujemy w celu uniknięcia głodu nikotynowego oraz wspomagania procesów oczyszczania "Zrywam z nałogiem", ale jak? To zadanie dla prawdziwych "twardzieli"! Jeśli palacz zerwie z nałogiem, to dopiero po kilku latach spada u niego ryzyko raka płuc. Ale nigdy nie będzie tak niskie jak u niepalących. W ostatnich latach dramatycznie (5-6-krotnie) wzrosła liczba przypadków raka wpustu i raka gruczołowego przełyku. Zjawisko to należy wiązać z narastaniem częstości występowania choroby refluksowej, a także z paleniem tytoniu i otyłością. Palenie może o 40% zwiększać ryzyko adenocarcinoma przełyku tzn. zmian rakowych przełyku. To zwiększone ryzyko utrzymuje się jeszcze przez 30 lat od zaprzestania palenia!!! Moim zdaniem warto przynajmniej stosować ochronną profilaktykę podczas palenia papierosów i podawać Smokerade, Garlic Caps i C 1000. Ale podjęcie decyzji o rzuceniu palenia i realizowanie swoich postanowień to coś więcej - to świadome wejście w odpowiedzialne i dorosłe życie oraz dobry przykład dla naszych dzieci i wnuków. Wszak zaczynają palić już dzieci i młodzież, zatem palenie niestety jest dla osób niedojrzałych, które myślą, iż dzięki tej czynnościosiągnęły pełną dojrzałość i taki stan trwa przez wiele lat życia. Tak faktycznie to kiedy wreszcie wydoroślejesz, zależy od tego, czy uporasz się ze sobą i rzucisz "szczeniacki" nawyk - palenie papierosów! Szczególnie po zerwaniu z nałogiem, w celu zabicia głodu nikotynowego, odtrucia organizmu, oczyszczanie go z rakotwórczych substancji i usprawnienia systemów obronnych, warto zastosować przynajmniej podstawowe suplementy: SMOKERADE, POLINESIAN NONI SOK, C 1000, GARLIC CAPS. Warto tez zainwestować w swój organizm podając preparaty odtruwające i regeneracyjne na wątrobę, przewód pokarmowy np. Liver Aid, Nopalin, Liquid Chlorophyll bądź wymiennie Ocean21. Więcej o suplementach na stronie www.vitasuplementy.pl

Gość monkey 11
Ja tez chce rzucic ale nie wiem kiedy jest najlepszy czas i jak sie do tego zabrac!!!???

Gość monkey 11
Czytalam co mozliwe jak rzucic ale inaczej teoria a inaczej dzialanie. jak tylko rzucilam to zaparcia znowu mnie pchaly do palenia , bo to bylo moje lekarstwo...okropne i glupie ale tak bylo...wiec pale. Ogolnie to pale tylko wieczorem 2-5 papierosow ale ciagle mnie ciagnie..Chyba mam slaba wole!!!! Czy ktos mial problemy z wyproznianiem i jakos to zwalczyl, czy ja jestem jedyna w swoim wydaniu..ha,ha,ha