Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddddddddidudiudisk

jak wyglada praca przez agencje???

Polecane posty

Gość ddddddddddddidudiudisk

zaproponowano mi pracę jako opiekun osob starszych w szpitalu, proszę mi napisac jak wyglądają warunki takiej pracy??? czy przysługuje mi np urlop macierzynski??? czy agencja moze mnie wypieprzyc z dnia na dzien jezeli moj kotrakt nadal trwa??? bede bradzo wdzieczna za informacje?:)

przejdz sie do agencji i popros o kopie umowy. agencje rzadko daja ci te same prawa co pracodawca. czasem potrafia sie nawet klocic o platny urlop :P warunki pracy zaleza od tego jaka prace bedziesz wykonywac. ja kiedys pracowalam jako kelnerka i np wzywali mnie do obslugi przyjecia ktore zaczynalo sie o 9 wieczorem i wiadomo konczylo o 1-2 w nocy. potem rano na 9 znowu do pracy. oczywiscie mozesz odmowic i wtedy nie zadzwonia do ciebie przez tydzien w ramach "nauczki" :P oczywiscie zalezy od agencji. niektore agencje jak znajda ci pracodawce to przekazuja cie do firmy i podpisujesz umowe bezposrednio z firma i tu sie konczy praca dla agencji.

ale praca o ktorej piszesz raczej nie jest zbyt ciekawa. nie chce bynajmniej cie oceniac ale to naprawde trudna praca z tego co slyszalam pracownicy zmieniaja sie tam bardzo szybko i jest ciezko - fizycznie i psychicznie. zastanow sie dwa razy