Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze nie wiem

Kurcze jestem taka stara i nie wiem

Polecane posty

Gość kurcze nie wiem

Mam pytanie. Oczywiście z dziedziny "nastolatka nei wie" a więc wesżłam na strone durexa i tam przy opisie owocowej prezerwatywy napisali: "jeżeli wstrzymywaliście się przed sexem oralnym tylko dlatego że prezerwatywa której używacie dla bezpieczeństwa ma nie dobry smak..." kurcze - czy podczas robienia facetowi loda można się czymś zarazić??? Aids i inne takie? Bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

jasne że można :) rzeżączka np :)

Gość mokate kamuczino
mozna zarazic sie durem brzusznym

Gość kurcze nie wiem
hahaha ;P no ale jakąś poważna chorobą taką jak aids naprzykład to nie można co?

MOŻNA sie zarazić wszystkimi chorobami przenoszonymi droga płciową ,bo usta mają taką samą błonę śluzową jak pipka a bakterie mają zdolność przenikania przez błony śluzowe.

Gość o ile kojarzę
... to możliwe, że można. AIDS "siedzi" w płynach. np. krwi, wydzielinach płciowych (spermie, śluzach) i chyba w slinie też. Ale moze jakiś lekarz sie wypowie.

Gość toretycznie tak
oczywiście że można, w końcu w ustach jest tak samo śluzówka jak i w pochwie....jeśli masz rankę na języku czy skaleczone dziąsło to wirusy i bakterie mogą wnikac do kwioobiegu, nie wiem jak to się ma z żołądkiem, bo w żołądku jest wytwarzany kwas saolny i on chyba sobie radzi z wirusami i bakteriami

Gość toretycznie tak
w ślinie akurat jest najmniejsze steżenie wirusa AIDS więc pocałunki są akurat najbezpieczniejsze no chyba że ktoś ma poranione dziąsła, język lub podniebienie

Gość hej tere bum
Ze sliny to raczej jest mala szansa procentowa, ale z reszty jak najbardziej.

Gość Berberys
Jesli chodzi o AIDS, to mozna sie zarazic tylko w wypadku kiedy ma sie jakies ranki, uszkodzenia sluzowki jamy ustnej czy skory w okolicy ust. Jesli wirus zostanie polkniety, ulegnie strawieniu w zoladku, bo wbrew pozorom jest to wrazliwe na warunki zewnatrzne "stworzonko". Ale np. latwo sie zarazic opryszczka, bo opryszczke narzadow plciowych i ust wywoluje podobny wirus.