Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muay boran

medycyna ludowa - ziołami, czy to pomoże na trądzik?

Polecane posty

Gość muay boran

mam problem z tym świństwem, zostaja przebarwienia, nie wiem jak sie tego pozbyc, stosowalem mnostwo antybiotykow i nic, ostatnio sie dowiedzialem ze własnie ziłami mozna to wyleczyc, czy ktos cos wie na ten temat, stosowal kuracje ziołami? pomózcie

Gość Wrotycz
Wyciągi alkoholowe i octowe leczą zmiany trądzikowe na skórze. Niekiedy następuje poprawa w ciągu doby po zastosowaniu. Regularnie stosowane dają dobre efekty lecznicze porównywalne do skuteczności siarczku selenu, erytromycyny, czy betuliny. Więcej tu: http://www.parazyt.gower.pl/tanacetum.html

Gość eviva
może i pomoże ja bym ci polecała zwrócić uwagę na dietę.Jak ja przestałam jeść słodycze chipsy ,chleb biały i większość jedzenia wysoko przetworzonego od razu bużka wyładniała a do picia najlepsza woda żeby ten syf z nas wypłukiwała a nie żadne cole i inne barwione dziadostwa .Spróbuj to zmienić a od razu bedzie lepiej.

Gość muay boran
ok dzieki za rady, bede probowal, a znacie jakis sposob na leczenie blizn po tradziku, bo mam troche i wogole nie chca zejsc.

słyszałam,ze takie zioła jak krwawnik pomagają.To jest ogolnie na rany do przykładania,ale na trądzik niby tez pomaga.pozdrawiam

Gość Hirudoid
Hirudoid - krem, żel - preparat zawierający polisiarczan mukopolisacharydu. Hirudoid może być wykorzystany do leczenia blizn i plam pozapalnych po trądziku. Polisiarczan mukopolisacharydu zawarty w preparacie działa silnie przeciwzapalnie, przeciwwysiękowo, przeciwobrzękowo, regenerująco i rozmiękczająco. Aktywuje resorpcję wysięków i krwi z przestrzeni międzykomórkowych. Poprawia przepływ krwi, odżywienie i dotlenienie skóry. Przyśpiesza gojenie i uelastycznia skórę ułatwiając jej wygładzenie. Poprawia uwodnienie skóry. Hirudoid można nabyć w aptekach i w sklepach zielarskich. Stosuje się go miejscowo wcierając 2 razy dziennie, stosując równocześnie delikatny masaż. W razie plam potrądzikowych zalecamy równoczesne (naprzemian) stosowanie preparatów wybielających (woda utleniona, kwas azelainowy, nadtlenek benzoilu, hydrochinon, arbutyna). Przepis wzięty ze strony http://www.luskiewnik.gower.pl/informacje_kwiecien.html

Gość muay boran
do evivy: jak dlugo stosowalas ta diete, a co z bliznami po tym syfie?

Gość stosował ktoś wrotycz
moze? pomogło?

Gość muay boran
ej stosowal ktos te wyciagi alkocholowe , octowe ,albo ten caly wrotycz?

Gość Wrotycz
Wrotycza nikt nie stosuje - bo trzeba go samemu narwać na łące. Ja zeszłego lata sobie narwałam i nie żałuję.

Gość muay boran
wrotycz piszesz ze nie zalujesztzn. ze pewnie ci znikna a miales blizny? one tez ci znikly?

Gość cale zycie mialam syfy
teraz nie mam wcale :) Trzeba kupic nastepujace zioła i polaczyc je razem wymieszac i parzyc jedną płaską łyżeczke od herbaty dwa razy dziennie, rano i wieczorem. te zaparzone rano mozesz wielokrotnie zalewać wrzątkiem i pic w ciagu dnia..takie slabsze tez wiele dają. Pięczornik gęsi wrotycz uczep mięta pieprzowa Glistnik (jaskółcze ziele) sa paczki po 50 i 100 gram kup tak zeby wymieszac w rownych proporcjach. Przechowuj wymieszane w szklanym lub plastikowym pojemniku, moze byc foliowy lub papierowy woreczek ale nigdy w metalowym. U mnie w rodzinie sa ciezkie przypadki Jesli chodzi o trądzik..u kobiet nawet do 40 roku zycia..wiec jesli mi pomoglo tobie tez pomoze. osoba ktora mi te ziola zaleciła powiedziała ze mam zatrutą krew i toksyny w organiźmie i dlatego to wszystko wychodzi na skóre. Myslalam ze nigdy z tego nie wyjde ale szczerze ci polecam. Kiedys nawet nie moglam spac na boku bo tak mnie twarz od syfow bolala :D Dzisiaj sie z tego smieje. Warto sprobowac. Aha wrotycz i uczep to ziola ciezko dostepne ale ja je kupuje tutaj (nie maja tego w ofercie ale wiem ze maja) http://www.darynatury.pl/ najlepiej zlozyc zamowienie telefonicznie bo w sklepie nie wystawiaja wrotycza i uczepu.

Gość cale zycie mialam syfy
dodam ze tez bralam antybiotyki, hormony i wszystkie masci swiata nic nie pomoglo..regularne i czeste wizyty u kosmetyczki tez niewiele pomogly a ten zestaw po dwoch tygodniach przyniosl ogromne efekty..pilam to pol roku.

Gość muay boran
chyba pojde do jakiegos zielarza i sprobuje tych kuracji :)

Gość muay boran
hej ludzie a co z tymi bliznami? znikaja wam? czym je leczyc? HELP

Gość muay boran
Help

Gość muay boran
Blizny - tragedia