Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malutka

Sposob na piekne wlosy

Polecane posty

mam wiele sposobów wiele razy ratowałam swoje włosy, ale wlasciwie najprostszy sposob to jest kupno tranu w kapsułkach i dobrego naturalnego szamponu z apteki.picie siemiena lnianego tez jest rewelcyjne na włosy, jednak nie wiem jak ten śluz dziala na jelita tu dziewczyny mowila o dobrych kosmetykach http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1666818&start=30 w akcie desperacji mozna posmarowac je oraz skórę tranem pitnym dac folią, ręcznikiem, dokladnie umyć ( potrzeba do tego szamponu ktory myje porządnie) i wypłukać w misce z sokiem z cytryny. no i należy to zaplanować,bo przez dwa dni trochę śmierdzi :). ale baaardzo pomaga. nie znam lepszego sposobu.

a no oczywiscie trzeba z tym recznikiem folia i tranem łazić z 2 godziny

ten sposob dla desperatow stosowala mi mama przez ok roku bo mialam okropne wlosy i dzięki niemu miałam przez lata bardzo piękne i gęste ( niestety potem pojawily sie problemy - jakies dziwne plamy czerwone mi sie pojawily na skorze glowy i wypadlo mi doslowie 2/3 wlosow zanim to odkrylam i wyleczylam). potem jak te plamy mi przeszly to tez probowalam go znow zastosować ale niestety jakos chyba mi podrażnily skore moze te dodatki owocowe, badz co badz wrocily plamki wiec to juz bylo nie dla mnie. ale poradzilam go kolezace ktorej wlosy zaczely bardzo wypadac no i zastosowana go raz i nastepnego dnia dzwonila zachwycona, bo był natychmiastowy skutek i to taki, że była w szoku. ja teraz niestety musze szukać kosmetykow naturalnych, na to wygląda :(

Gość niebieskooookaa22
zaopatrz się w olej kokosowy (wejdź np. na stronę mazideł albo biochemii urody), stosuj go przed myciem w masce z olejem rycynowym (dorzuc co tam możesz, np. oliwa z oliwek, olej jojoba) nałóż to na włosy , przykryj czepkiem jakimś :P +ręcznik i chodź tak ok.2h... potem 2xumyj szamponem i poczekaj aż same włosy wyschną (ogranicz suszarkę) w końcówki ewentualnie możesz dac ociupinkę tego oleju kokosowego albo rycynowego w końcówki włosów ja dodatkowo wcieram sobie sok z pokrzywy+sok brzozowy (apteka) w skórę głowy aby poprawic ukrwienie, pobudzic wzrost włosów i zadziałac przeciwko "wypadaniowo" ;) te przepisy można wzbogadzic o olejki eteryczne(np. tymiankowy,lawendowy) czy o oleje i masła np. masło karite

Gość niebieskooookaa22
b.dobry jest też wax ale tylko ten polski f-my L'biotica, bo zagraniczny jest dużo gorszy ten zagraniczny jest do suchych, wypadajacych, zniszczonych włosów

Gość niebieskooookaa22
*ten polski(!) ;)

Gość ktosiaaa
3 zoltka,2 duze lyzki nafty kosmetycznej, wymieszac dokladnie wetrzec we wlosy, owinac folia spozywcza( wg mnie najlepiej sie sprawdza) i pochodzic z tym okolo 30 min, bardzo wypadaly mi wlosy a ta mikstura jest rewelacyjna!!!! niektorzy dodaja do tego jeszcze olejek rycynowy ale podobno masakra ze zmyciem go potem:), miod i troche cytryny

Gość 1254

Gość 1254
koniecznie masowanie skory glowy codziennieto pomaga.