Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinka17

Nadczynność tarczycy

Polecane posty

Gość Karolinka17

Witam! Czy miał już ktoś z was wycinaną tarczycę lub przechodził przez zabieg radiojodów? Co bardziej byście proponowali? Operacje czy radiojody? Ja lecze sie juz 10 lat na nadczynność tarczycy, miałam już 3 rzuty i jedni lekarze chcą mi zrobić radiojody a inni operacje. Spotkałam się już z takim przypadkiem, ze podczas operacji wycinania tarczycy zostały uszkodzone struny głosowe, boje się ze i mi to sie przytrafi. Mam dopiero 17 lat a podczas radiojodów może wystąpic wytrzeszcz i pacjenci biorą sterydy. Zazywam ciągle Metizol 5 i Euthyrox 12,5. Naprawde jest to dla mnie trudna decyzja, jakie są wasze opinie na ten temat??

Nie wiem,nie pomogę Ci,bo ja mam niedoczynność tarczycy.Bys musiała iść do jakiegoś dobrego lekarza i byś sie zapytała,czy musisz mieć zabieg a może coś innego.Pozdrawiam.

Chętnie się przyłączę,bo tez stoję przed tym dylematem. Chorujesz na Hasimoto czy G-B? Poszukaj na forum Gazety, tam duzo osob się na ten temat wypowiada.

Gość Będzie_OK
Ja mam pytanie czy mogę brać Metizol gdy mam podrażnioną trzustkę i czy ten Metizol wpływa na podrażnienie tego organu ? proszę o odpowiedź bo wizyta u endokrynologa jest dopiero po wakacjach ;(