Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martita23

Oduczyłam w 1 dzień od cyca!!! bez płaczu i nerwów!!!

Polecane posty

Witam moja corka ma 16 miesiecy i wciaz jest na piersi, wiec dobrze rozumiem autorke:D Corka nigdy nie chciala butelki, smoka, zostawala tylko piers i od urodzenia byla do niej niemal \"przyspawana\". Od nocnego jedzenia odzwyczajamy od SIERPNIA, wiec drogie panie, dzieci sa naprawde rozne. Jednym przychodzi latwo innym nie:D Zrobilismy radykalne ciecie, bo podobno tak najlepiej, i koniec z nocnym jedzeniem. U nas to nie podzialalo, budzi sie wciaz co ok 2 godz, tak jak od urodzenia, na piers:O W dzien domaga sie ok 7 razy, mimo ze jest najedzona i napojona. Odzwyczajanie od jedzenia w dzien jeszcze przed nami, ale az sie boje. A skad okreslenie cycy? U nas nikt tak nie mowi, a dziecko dopominajac sie piersi wola wlasnie \"mama cycy\" :D Dobrze, za autorka podzielila sie swoim sukcesem. Moze komus sie przyda jej rada.

nie sądziłam że będą tu tak ograniczone kobiety, które czepiają się słowa cycy, tak dziecku łatwiej jest powiedzieć 1,5 roczne dziecko nie wypowie słowa pierś, fajnie to brzmi mówiąc do dziecka córciu chcesz pierś :-P do nieeeeeeeeeee weź ty się ODPIERDOL od mojej polszczyzny !!!!! do rosalinda paczeko zauważyłam że na każdy topik wchodzisz i pierdolisz jakieś bzdury byle tylko coś popisać, weź może jakąś dobrą książkę przeczytaj i przestań w końcu ludzi wkurwiać!!! :-)

Gość martita teraz cię zjedzą
żeś jest cham prostak i bez kultury wulgarna dziewucha, tu nie można używać słów, tutaj używaja je tylko uprzywilejowane :D

wiem, ale WALI MNIE TO jak im sie nie podoba to niech nie czytają, czekam na odwet, pewnie sie zaraz ciekawi zrobi :-P

nie sądziłam że będą tu tak ograniczone kobiety, które czepiają się słowa cycy, tak dziecku łatwiej jest powiedzieć 1,5 roczne dziecko nie wypowie słowa pierś, fajnie to brzmi mówiąc do dziecka córciu chcesz pierś :-P do nieeeeeeeeeee weź ty się ODPIERDOL od mojej polszczyzny !!!!! do rosalinda paczeko zauważyłam że na każdy topik wchodzisz i pierdolisz jakieś bzdury byle tylko coś popisać, weź może jakąś dobrą książkę przeczytaj i przestań w końcu ludzi wkurwiać!!! :-)

Gość luimaster
niektóre z Was, zachowują sie, jakby wcale nie miały dzieci. Przecież CYCY to sposób wymawiania dziecka, a nie Marity. Sama nie mam dziecka, a to dla mnie takie oczywiste. ps. sposoby z octem i musztardą może się nie podobają, ale ważne że skutkują. :)

Gość wwwwwr
moja córka ma 12 miesiecy i tez mowi CYCY na moje piersi. nikt jej tego nie uczyl. głupie idiotki przyjmijcie do wiadomości, że dziecko samo wymyśla sobie określenia tak żeby było mu łatwiej wymówić!!!! druga sprawa- kobieta użyła takich metod jakich chciała. jeśli dziecku nie zrobiła krzywdy, nie zaszkodziło to na zdrowiu córki to w czym k**wa problem ????? najważniejsze że poskutkowało a wam specjalistkom od języka polskiego żal dupę ściska ???!!!

Gość ponny
Martita23 gratuluję Ci skutecznego pomysłu i dziękuję z podzielenie się nim na forum. Wiem jak to jest, bo moje dziecko też bardzo trudno było mi odzwyczaić, ale tak się złożyło, że musiałam wyjechać na 2 tygodnie i to babcia i dziadek poradzili sobie z 8 miesięcznym niemowlakiem, za co jestem im dozgonnie wdzięczna. Moja koleżanka doprowadzona do ostateczności powiedziała: nie mam już siły na nocne karmienie 10 miesięcznego dzieciaczka, niech ryczy, nie wstanę, no i dziecko tak płakało, że dostało przepukliny. Od tej pory jednak skończyło sie nocne budzenie i nocne karmienie. Bylo to ładnych parę lat temu, gdy nie było jeszcze powszechnego internetu i takiego dostępu do informacji jaki jest obecnie: trochę przestarzałe poradniki ksiązkowe i kiepskie czasopisma. Martita23 nie przejmuj sie zjadliwymi uwagami. Twoje rady na pewno wielu mamom się przydadza i będą Ci wdzięczne a to jest najważniejsze. Pozdrawiam Cię serdecznie - ponny

Gość iiiiiii
moja siora jakie 25 lat temu piersi piochtanina sobie wymazala zeby odstawic dziecie od cyca (a dziecie mialo juz ok napisze w miesiacach bo ładniej wyglada 28 )i udało sie co wy na to:D

Gość Gdynia
a co to jest ta piochtanina? pierwszy raz słyszę taką nazwę