Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jadzia.P.

Uwaga na podróbki leków !

Polecane posty

Gość Jadzia.P.

W Aptekach są podróby leków. To nieuczciwa firma AFLOFARM !!! Podrabiaja m.in. szampon przeciwłupieżowy NIZORAL= Nizoxin, RUTINOSCORBIN = Rutinacea, SIEMIĘ LNIANE= Siemię lniane AFLOFARM ITD. Aflofarm to plagiaty~!!!! Uwaga!! Dziwne gdzie są w Polsce kontrole podróbek!! Uwaga na Aflofarm !!!!!!!

Gość bactrim
a słyszałaś coś o generykach?

Gość nie wiedzialam
ze mozna podrobic siemie lniane...Ciekawe.

Gość bactrim
pewnie tak:D

Gość Dankaa
Prawda,Aflofarm podrobił szatę graficzną oryginalnego i znanego na rynku siemia lnianego. Uważajcie na AFLOFARM

Gość Dankaa
siemie to tylko jeden z przykładów. oni mają całą masę podróbek, a aptekarze tym handlują, to mnie dziwi w czym tkwi sęęęk???

Gość Alllyyyyyy
W tym, że nie masz pojęcia o rynku leków, dziecko drogie i mylisz generyki z podróbka. I w efekcie swej niewiedzy szkalujesz bogu ducha winną firmę.

Gość Krystyna.D.
Aflofarm-znana sprawa w kręgu aptekarskim. Prawda, że to są plagiaty najlepszych firm. Dlaczego tak nieuczciwa firma jeszcze funkcjonuje na rynku.

Gość Alllyyyyyy
To pokaż mi gdzie jest patent np. na rutinoscorbin, krople miętowe czy nasercowe etc. A a jak taki znajdziesz to zgłos sprawę do prokuratury. Głupia i marna prowokacja.

Gość Krystyna.D.
Prawdopodobnie kiepskich adwokatów w Polsce jest więcej i dlatego są podróbki. To porównaj tylko niemal identyczne opakowania tych produktów i odpowiedź bedziesz miał jak na dłoni. A znasz Carbo z Rzeszowa i i Aflofarmu ??? Kto był na rynku pierwszy?Oczywiście Carbo Jak podrobił ten produkt Aflofarm?Aflofarm zrobił identyczne opakowanie!!! Masz jeszcze wątpliwości, że to robienie przy .......... W ten sposób podrabiają pełnowartościowe produkty.

Gość L.Z.
Krystyna.D. pisze prawdę !

Gość Alllyyyyyy
Ja w opakowaniach węgla obu firm nie widzę cienia podobieństwa. Pokaż, o które Ci chodzi.

tak jak kazdy antybiotyk wystepuje pod roznymi nazwami (no bo roznych firm) tak i inne leki,ja tam nie widze w tym nic dziwnego:>

Gość niebieskooookaa22
tzn. że jak np. Oleofarm wypuscił na rynek siemie lniane mielone, to już inna f-ma np. Aflofarm nie może?? :o to od pacjenta zależy, który z tych produktów kupi- tylko i wyłącznie musi byc konkurencja, dzięki temu preparaty oryginalne(tzn. te które były jako pierwsze na rynku z produktem) obniżają ceny :P

Gość Aptekarz
Albo nawijamy bawełne, albo rozmawiamy powaznie. Jeśli na forum piszą właściciele aptek, to wszyscy uczciwi wiemy, że Aflofarm jest nieuczciwy i robi podróby. Czy u Was w aptekach ludzie nie mówią o wyjątkowym podobieństwie rozmaitych preparatów, o opakowaniach niemal takich samych za mniejszą cenę ? Aflofarm bazuje na prestizowych firmach, które wydają masę finansów na badania laboratoryjne, reklame itd. Aflofarm na podstawie danych o sprzedaży natychmiast robi plagiat: opakowania lub składu i wypuszcza na znanych firm plecach swoje produkty. Przepraszam, ja jestem uczciwy i to jest bolesne dla mnie jako aptekarza, że czytam powyższe opinie mijające się z prawdą? Czy dla Was najważniejsza jest kasa, czy też zdrowie pacjenta ? Faktycznie w mojej aptece też są ich preparaty, bo są tańsze i biedni ludzie kupują. Ja dla siebie i rodziny stosuję tylko oryginalne, przetestowany leki. Na koniec pokażcie mi proszę chociaż jeden oryginalny produkt Aflofarmu?? Począwszy od syropów po szampony - to wszystko jedna wielka podróba i co ciekawe nikt nie reaguje!!! / Odnośnie podróby Węgla- przecież opkowanie zmienić- dlaczego odpowiedzmy sobie sami/

Gość zxcvbnmmmmmm
Jadzia, Krystyna ,Danka i aptekarz to jedna i ta sama osoba. Czyżby konkurencja Aflofarmu....? Taki zmasowany atak to nie przypadek. Weź kobieto coś na uspokojenie albo jakiś proch na schizofrenię, bo ci się osobowości mnożą jak króliki.... :D

Gość Aptekarz
Zastanawiające, że ktoś tak mocno chroni w internecie Aflofarm jak na rynku ich oszukańcze produkty. Poddajmy sprawę neutralnym osbom i zainteresujmy może sprawą dziennikarzy? Oni wiedzą co robić z takimi sprawami. Zrobisz to ?

Gość Zdrowie
Czytam i pytam czy w Polsce jest przyzwolenie na działanie tak nieuczciwej firmy? Jeżeli ten cały Aflofarm tak masowo podrabia sprawdzone leki to co mi z tego, że one są tańsze. Kolejne pytanie dlaczego aptekarze mają ten cały "śmietnik" na półkach ? To szok co czytam.

Gość Zdrowie
Do Szczera Dziewczyna: jeśli masz takie podejście do własnego zdrowia to podziwiam. Dla mnie ważny jest lek przetestowany, a czy wiesz, że takie badania prowadzi się wiele lat i na podstawie wielu ekspertyz ocenia się, czy lek nadaje się do spożycia czy należu go wyeliminować. Po części słyszałam o tym Aflofarmie, że oni wprowadzają lek z dnia na dzień. Pytanie jak to jest możliwe, gdzie są służby kontrolne. Jeżeli takie będzie podejście innych, to pewnie wkrótce będziemy mieli chińszczyznę aptekarską. Może jeszcze tylko w języku chińskim :-)

od lat są leki i ich zamienniki. Trzeba być totalną ciemnotą, żeby o tym nie wiedzieć :) Podrabiać to można dres adidasa, a nie leki ;]

no własnie kazdy lek czy to bedzie ibuprob ibupar ibufen maja ta sama substancje czynna roznia sie tylko firma która je produkuje i czesto cena wiec nie wiem o co chodzi bo wszystko to samo

Gość Zdrowie
Do Kro: też tak myślałam, że w Polsce jest azjatycka ciuchlandia pseudo-markowa. Niestety, ale temat podróbek leków w Polsce mnie zainteresował, bo właśnie ta firma podobno istnieje na rynku około 3 lata a ma całą masę podrób. Czy to nie dziwne.

nie, dlaczego? żeby dowiedzieć się, że firma ma coś na sumieniu wystarczy użyć google. Jakakolwiek afera jest zawsze wypozycjonowana najwyżej, już konkurencja o to dba.

Gość Zdrowie
Do Szczera Dziewczyna: masz częściowo rację, ale ja słyszałam i czytam , że ta firma wprowadza lek natychmiast, kto je bada w tak krótkim terminie, czy możemy je przyjmować bez badań? Jeżeli skład jest taki sam i opakowanie też, to bardzo mnie się to nie podoba :-( i mocno zastanawia

skoro opiera sie na badaniach innych firm i inne wypuszczaja na rynek a ta alofarm czy jak jej tam ma te same skaldniki to nie rozumiem oburzenia :O

Gość Zdrowie
Tak, Tak, podobno znana sprawa aptekarska : Aflofarm podrobił bardzo znany szampon Nizozoralu. Ten szampon Aflofarmu był zdejmowany z półki i zmieniana nazwa. Dodatkowo Nizoral był zarejestrowany jako lek, a ten podrobiony szampon Aflofarmu jako kosmetyk, choć skład wyszczególniony na podrobionym opakowaniu pokazywał, że powinien to być tylko i wyłącznie lek. Najdziwniesze, że Aflofarmu szampon w zmienionym opakowaniu pokazał się ponownie w aptekach natychmiast. Najpierw nazwywał się Nizoxin, potem Zoxin. Czyli myjemy głowę i wypadają włosy !-!-!-!-!To poważna sprawa! Masz znajomą aptekarkę, zadwoń, sprawdż, napisz czy te nadzwyczajne rewelacje się potwierdzą.