Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocna1255

SPOSÓB NA GŁADKA TWARZ - BEZ PRYSZCZY /MLEKO/

Polecane posty

Gość Ress
A ja sobie dziś zrobię taką maseczkę: wymieszam łyżkę drożdży z mlekiem i płatkami owsianymi. Zobaczymy, co z tego wyjdzie :)

Coś mi się zdaje, że mleko Wam pomaga ze względu na antybiotyki jakimi jest nafaszerowane, a nie ze względu na kwas mlekowy, który znajduje się tylko w skwaśniałym mleku. W zwykłym go nie ma.

Gość magmik25
spróbowałam ten pomysł z cukrem jako peeling jest naprawdę świetny i efekt widać po pierwszym zastosowaniu buźka gładziutka dziękuje za poradę

Gość izunia18
hej mam jeszcze takie pytanko, ile razy dziennie trzeba stosowac ye mleko i peeling z cukru??? czekam na szybka odpowiedz

Gość joannitka PYTANIE DO CIEBIE
jakie proporcje na ten roztwor aspirynowy co polecalas??????

Gość mleko nie zawiera kwasu mlekow
ego. wprowadzasz ludzi w bląd.

Gość lajla20000
mnie równiez pomogło.. długo walczyłam ze swoją cerą .. od 2 klasy liceum było coraz gorzej gdyz traktowałam swoją cerę ostrymi specyfikami typu garnier itd.. cały czas myslałam ze moja cera jest zbyt przetłuszczona i stąd te pryszcze i zaskórniki w koncu nawet przestalam uzywac kremu. myslałąm ze po maturze mi przejdzie . cwiczyłam duzo piłam duzo wody , jadłam owoce odstawiłam słodycze ale przed okresem znów mialam wysyp... postanowiłam wziac sie za swoją cere.. stosuję rano i wieczorem: żel do mycia dla cery wrazliwej - deremika mleko !!! (duzo pomaga) peeling cukrowy lub z płatków owsianych (2,3 razy w tygodniu) krem nawilzająco wzmacniający pharmaceris dla cery naczynkowej.

Gość laja 2000000
i niemam zadnych pryszczy ani zaskórników :D cera jest idealna.. puder wylądował w koszu na smieci :)

Gość aq
mleko moze byc tłuste ?(takie prosto od krowy xD)??? przegotowane??? a ten peeling nadaje sie do cery naczynkowej?(mam kilka na policzku) odp. proszęęęęęęe :**

Gość jasiunniaaaaaaa
też chetnie dowiedzialabym sie;p

Gość pampurampu
wydaje mi się że może byc przegotowane..z reszta moze ktos stwosował to lepiej wie..?;/

Gość mama malej Oli
Ja uzywalam mleka i płatków owsianych na rozstepy po ciazy. Cwiczylam i po prysznicu nakladalam na brzuch i uda 'papke' ktora powstawala ze zmieszania mleka i platkow; pozniej owijalam cialo gaza kosmetyczna i zostawialam na jakies 30 min. Efekt fantastyczny. Serdecznie polecam!

Jak się dba o cerę to na całego. Ja miałam problem z przebarwieniami, pryszczami i zaskórnikami. Szalałam na zakupach, potrafiłam wydać 200 zł na te wszystkie kremy, peelingi, mleczka, toniki, żele etc. Aż w końcu mnie olśniło. Na początku ostrzegam - było ciężko się przyzwyczaić ale było warto - wyrzuciłam do śmietnika całą chemię z drogerii, wszystko co nakładam na twarz robię sama. Trochę kłopotu, bo wszystko muszę sama przyrządząc, parzyć, gotować, przygotowaywać... itp. Jest z tym dużo pracy, ale wiem że nikt mi nie dołoży jakiegość paskudzctwa. Jasne, niektórych rzeczy sama nie mogę zrobić - nie wytworzę drożdży czy oleju rycynowego - kupuję wtedy takie rzeczy w aptekach, albo w sklepach gdzie wiem na pewno że np. owoce są świeże i mam pełne zaufanie. Potrafię godzinę wybierać pomarańczę idealną, z której zetrę skórkę albo przelecieć całe miasto w poszukiwaniu najświeższego mleka ;). Ale opłaca się - teraz makijaż robię, ale lekki i taki jaki mi się podoba - nie muszę nakładać fury kosmetyków, bo mam pełno pryszczy ;) . I co ważne - działam też od wewnątrz - aktualnie łykam "viva akno" 20 tabl./5 zł - suplemet diety, bardzo pomocny, kupiony w aptece. Pamiętajcie też o dobrych kremach, szczegołnie te na dzień, z wysokim filtrem, bo zimą też się opalacie, nawet czasem o tym nie wiedząć. A nieprawdą jest (jak niektórzy myślą) że nie smarując się kremem z filtrem opalą się na brąz. Powodzenia w walce z trądzikiem! :)

Gość hgffhhfhhhfhg

Gość Pozytywna ;D
Własnie dziś spróbowałam tego sposobu z cukrem. Pełna nadzieje masowałam twarz cukrem i.... REWELACJA !!! Cera jest po tym delikatna i ładnie wyglądu. Dotykałam swojej twarzy chyba z 5 min. :D oczywiscie cukier to granulki wiec jak sie masuje twarz nim to nie jest to zbyt przyjemne i po umyciu skóra jest czerwona ale po 5 min. to znika. Byłam zmartwiona troche bo wągry jak była tak były ale teraz patrze (po kilku godzinach) i nawet wągry częsciowy znikły ! Najlepszy sposób jaki próbowałam ! Nawet toniki, plastry i wszystko co kupowałam mi tak nie pomogło jak cukier ! POLECAM !!! bede stosowac cukier regularnie dla lepszych efektów ;D

Gość tereska83
do viva akno zdradź swoje przepisy na naturalne kosmetyki. Może ktoś zna sposób na rozjaśnienie cieni pod oczami???

Gość tereska88
dolanczam sie do prozby tereski83-- vivaakno - zdradz swoje przepisy na naturalne kosmetyki :) Czy ktos moze cos powiedziec na temat vitaminy E w plynie uzywanej do twarzy ???

Gość Marlena0629
Hej.. Może ktoś mi opisać dokładnie co trzeba zrobić z tym mlekiem?? Proszę;)

Gość aaaaaaafily
na rozjaśnienie cieni pod oczami to radze wybrac sie do lekarza, moze macie za malo zelaza. ja borykalam sie z tym problemem przez kilka lat az w koncu po wizycie u lekarza zaczelam lykac zelazo i cienie zniknely. chcialam wam napisac jak mozna samemy wykonac 'platki' na wagry, takie jak mozna kupic. wystarczy lyzke zelatyny spozywczej zalaz lyzka mleka i dokladnie wymieszac, nastepnie wlozyc to do mikrofali na 30 sekun, potem wystarczy tylko nalozyc na miejsca gdzie mamy wagry (u mnie to nos, oczywiscie jesli papka bedzie za goraca nalezy ja ostudzic), czekamy jakies 15 minut i odklejamy, zrywamy to w takich platach

Gość weztoobczaj
Mleko powinno byc cieple bo z zimnego moga popekac naczynka. Normalnie myjesz tak jak woda, albo nakladasz i do gory glowe trzymasz az wyschnie.

Gość volaka
Oj ja z mlekiem jeszcze nie próbowałam,ale nic straconego,Moze dlatego ze nie narzekam na alantandermoline,którego używam juz przez długi czas,i naprawde nie mam problemów ze skóra.

Gość Yarknin
witam

Gość moonita21
hej dziewczyna mam tłusta cere rozszerzone pory twarz jest szara bez wyrazu ale mam na to sposób... krótki peeling z soli kuchennej swietnie wygładza oczyszcza pory zmniejsza je poprawia krazenie za czym idzie ze twarz jest lepiej dotleniona, nastepnie barzo dobry jest grejfrut pokroic w cienkie paski owoc i na twarz po układac na 10-15 minut super sciaga nawilza cera sie nie swieci jest odrzywiona pełna blasku mozna stosowac sok jako tonik ale maska tez daje wiekszy efekt grejfrut ma własciwosci antybakteryjne wiec w sam raz na pryszcze z reszta o jego zaletach mozna poczytac w necie...

tylko jak ktos ma delikatna cere to te pomysly nie zdadza egzaminy a wrecz przecinwie, podraznia cere, dla mnie nawet woda z cytryna sie nie nadaje, ale tanik z kwasami aha se spawdza, ale max 10% i to raz dziennie a po toniku np. ulubiony olejek lub rem, osobiscie wole olejki

Gość monita21
no takie pomysły to wiadomo ze dla osób z rozszerzonymi porami tłustą cera tak jak napisałam ze mam tłusta cere która sie swieci wiec dla mnie ok i jesli ktos jak ja ma podobne problemy na pewno nie za szkodzi :P

Gość Paolla;)
Postanowiłam spróbować i.. po sześciu dniach wyszłam z domu bez podkładu (tylko trochę korektora na blizny). cukier jest całkiem fajny - skóra gładziudka i promienna, ale czy zlikwidował zaskórniki.. raczej nie. mleko dużo pomogło, gdy nakładam rano to skóra się w ogóle nie świeci, jest nawilżona i ma ładny, zdrowy kolor. Można powiedzieć, że w walce z trądzikiem zdobyłam punkt (po tygodniu!), ale jeszcze do wygranej trochę zostało. Myślę, że za dwa miesiące pozazdrościcie mi pięknej cery ;) podsumowując: mleko jako tonik, cukier jako peeling - naturalnie, tanio i skutecznie! ;)

Drogie dziewczyny :) mogłybyście powiedzieć mi czy to mleka ma być zimne czy ciepłe? Obojętnie?